düşük performans

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
driver güncelle demedim orada yazıyor dedim yani aida64 kullanımı biraz zor yani driver boosteri daha rahat kullanır anlamında özelliklere bakmak için.

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
İSTANBUL/Sultangazi (Türkiye Cumhuriyeti)
@VECTORRR @Bi ıssırabilsem
Hocalarım zaten PC eski. Gitti gidecek. Artık dayanır mı diye korkuyorum. Yaptıracak param yok. PC'nin sorunları diz boyu. Şimdi hocalarım bana kötü program kusura bakmayın ama önermeyin. PC Allah bilir kaç yıllık. O PC giderse bir daha YAPTIRILAMAZ! (Sinirlendi isen kusura bakmayın.) Hocam geçen gün cesaretlenip PC'yi açtım. Antivirüs taraması (tam tarama) yaptım. 3 virüs çıktı içinden. (Truva atı,solucan bir de bilmediğim bir şey) Yani hocalarım bu PC'nin sonunun yakın olduğunu belirtiyor.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
@VECTORRR @Bi ıssırabilsem
Hocalarım zaten PC eski. Gitti gidecek. Artık dayanır mı diye korkuyorum. Yaptıracak param yok. PC'nin sorunları diz boyu. Şimdi hocalarım bana kötü program kusura bakmayın ama önermeyin. PC Allah bilir kaç yıllık. O PC giderse bir daha YAPTIRILAMAZ! (Sinirlendi isen kusura bakmayın.)
eski değildir o sorun filan da olmaz olamaz 13 yıldır aynı pc'yi kullanıyorum hemde içinden geçe geçe...

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
İSTANBUL/Sultangazi (Türkiye Cumhuriyeti)
eski değildir o sorun filan da olmaz olamaz 13 yıldır aynı pc'yi kullanıyorum hemde içinden geçe geçe...
Hocm bende dile kolay 37 YIL boyunca aynı PC'yi kullandım. 3 kere servislik oldu. (Ekranda karıncalanma,kendi kensine kilit ekranına geçmesi,aşırı kasma,donma,kilitlenme,içine sahte sürüm atıldı. O da değiştirildi) şimdi;
Monitör ve görüntü kablosunun değişmesi ŞART.
PC'den leş gibi yanık kokusu geliyor.
Ve PC 37 yıl önce alındığı günden daha yavaş,ağır. Yani bu PC'ye kimse sağlam diyemez. İnternet gitti diye kasaya tekme attım. Atmaz olaydım. PC kapandı, açıldı. Şimdi daha kötü oldu. ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani. Bugün PC'yi açıp PC'yi bu hale sürükleyen BlueStacks 4'ü kaldıracağım.

Son düzenleme:

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Hocm bende dile kolay 37 YIL boyunca aynı PC'yi kullandım. 3 kere servislik oldu. (Ekranda karıncalanma,kendi kensine kilit ekranına geçmesi,aşırı kasma,donma,kilitlenme,içine sahte sürüm atıldı. O da değiştirildi) şimdi;
Monitör ve görüntü kablosunun değişmesi ŞART.
PC'den leş gibi yanık kokusu geliyor.
Ve PC 37 yıl önce alındığı günden daha yavaş,ağır. Yani bu PC'ye kimse sağlam diyemez. İnternet gitti diye kasaya tekme attım. Atmaz olaydım. PC kapandı, açıldı. Şimdi daha kötü oldu. ?

Yani. Bugün PC'yi açıp PC'yi bu hale sürükleyen BlueStacks 4'ü kaldıracağım.
arama yerine msconfig yaz hizmetler bölümünde microsoft hizmetlerini gizle de sonra herşeyi devredışı bırak sonra da başlatma bölümüne gel herşeyi devre dışı bırak önyükleme bölümünde gelişmiş bölümüne gel işlemci çekirdeğini en yükseğe al.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Şükür Yarabbi.

arama yerine msconfig yaz hizmetler bölümünde microsoft hizmetlerini gizle de sonra herşeyi devredışı bırak sonra da başlatma bölümüne gel herşeyi devre dışı bırak önyükleme bölümünde gelişmiş bölümüne gel işlemci çekirdeğini en yükseğe al.
Çekirdeği açmasına gerek yok kapalı iken tüm çekirdekler kullanılıyor zaten.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Şükür Yarabbi.

Çekirdeği açmasına gerek yok kapalı iken tüm çekirdekler kullanılıyor zaten.
hayır başlatma zamanı için de konu uçmuş daha yeni fark ettim.

@Windows 7 Professional vardı artık ismi neden böyle koydu ise anlamadım etiketlemek işkence neyse işte o bile aradaki farkı anladı send e yap anlarsın ama m.2 kullanıyorsun sen.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
hayır başlatma zamanı için de konu uçmuş daha yeni fark ettim.

@Windows 7 Professional vardı artık ismi neden böyle koydu ise anlamadım etiketlemek işkence neyse işte o bile aradaki farkı anladı send e yap anlarsın ama m.2 kullanıyorsun sen.
Sata kullanıyorum.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Ekran Alıntısı.PNG

ben bundan bahsediyorum önyükleme ile alakalı ama kasaya vurması da ayrı bir şey sanırım yeni sistem almalı.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
neden açınca önyükleme süresi düşüyor?

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
SSD kullanınca hem de win 10 da açılış kapanış süresi daha kısa yani 7 saniye yerine 6.5 saniyede mi yüklenecek gibi? önyükleme süresini asc ile ölçüyorum win 10 ve win 8.1'de 7-8 saniyede açılıyor ama win 7 de 30 saniye filan bu kapalı iken 40-45 saniye rahat.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
SSD kullanınca hem de win 10 da açılış kapanış süresi daha kısa yani 7 saniye yerine 6.5 saniyede mi yüklenecek gibi? önyükleme süresini asc ile ölçüyorum win 10 ve win 8.1'de 7-8 saniyede açılıyor ama win 7 de 30 saniye filan bu kapalı iken 40-45 saniye rahat.
? O zaman bilemiyorum ben gözle görülür bir fark göremedim.