Düşük Bütçeli Notebook Önerisi

FreeLiorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 750-800 tl gibi bir bütçem var ve beni en azından 1 sene kadar idare edecek bir notebook arıyorum. Bu fiyatlara düzgün sıfır bir model bulmak imkansız olduğundan temiz kullanılmış 2. ellere bakıyorum daha çok. Daha çok oyun, film ve internet için kullanıcam. Performans manyağı birisi değilim. PES, FIFA, Batman serisi, spider-man serisi, cod ve assasin's creed gibi oyunları mid de düzgün bi şekilde oynayabilmek benim için yeterli olacaktır. Tercihen i5 işlemcili yada ona denk önerileriniz varsa önceliğim olacaktır.

http://www.pcdepo.com/h...n012st-f1f09ea-notebook

Daha önce bu modelle ilgilenmiştim ama yeterli bütçeyi oluşturamadığımdan alamadım, hiçbir yerde 2. elini de bulamadım. Nasıl bişey istediğime fikir edinmek açısından yardımcı olabilir belki. Haftalardır bununla uğraşıyorum artık bişey bulmam lazım. Şimdiden önerileniriz için teşekkürler.

afk1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
i5 işlemcili bir laptop istiyorsan en az 1400e çıkarman gerekecek bütçeyi,kaldıki 800tlye i5 değil i3 bile bulamazsın

cukka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bütçen uygun olmadığı için 2.el almayı düşünüyorsun diye tahmin ediyorum tabii karar senin ama bütçeni birazcık daha arttırarak 1200 tl kadar istediğin özelliklerde sıfır bir laptop alabilirsin bence :)

FreeLiorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bütçen uygun olmadığı için 2.el almayı düşünüyorsun diye tahmin ediyorum tabii karar senin ama bütçeni birazcık daha arttırarak 1200 tl kadar istediğin özelliklerde sıfır bir laptop alabilirsin bence :)

Aynen öyle, yukarıda paylaştğım hp tam idealdi aslında ama bütçeyi o kadar çıkartamıyorum işte.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Okullar açılana kadar almam gerekiyo. Yaklaşık 2 ayım var yani.

Laptop'ı satmayı düşünüyordum. Size önerebilirdim fakat bütçeniz benim istediğim fiyata göre düşük kalıyor. Sahibinden.com tarzı sitelerde dolanmanız gerekiyor. İstediğiniz özellikler dediğiniz gibi ancak 2.el ürünlerde mümkün görünüyor. Ya size birisi kendi laptopunu önerecek yada 2.el sitelerine bakacaksınız. Sizin için dolandım fakat laptoplar iç açıcı durmuyor. Hor kullanmışlar. Yaz sonuna kadar bütçeyi hiç arttıramaz mısınız?

Reaksiyon puanı
16,128
http://www.teknosa.com/urunler/125032760/samsung-np270e5j-k06tr-notebook#url
bu var ama mario bile oynatmaz ...
125032760-1-samsung_np270e5j_k06tr_notebook.jpg

mario dos oyunu o yüzden.

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Nerde gördüğümü bilmiyorum ama 850 liraya görmüştüm

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Cepten link atmayı beceremedim n11.com da tam 699 tl

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Cepten link atmayı beceremedim n11.com da tam 699 tl

Dediğinizi buldum. Intel HD grafik var. Arkadaşımızın beklentilerini karşılamaz. Hatta performansından ileri de şikayet bile edebilir. [MENTION=406038]FreeLiorn[/MENTION] ilk mesajında mid'de oynatsa yeter demişsin. Medium mu demek istedin yoksa minimum mu?

FreeLiorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Medium. Şuan kullandığım bilgisayarda tarih öncesine ait Atı Radeon 9200 var. Neredeyse PES 2006yı hafif kasaraktan oynuyorum. İnternetten video izleyemiyorum takılmadan dolayı. Bu yüzden performans konusunda beklentimin nasıl düşük olduğunu siz düşünün. Daha sonraki zamanlarda donanım eklemesi yapabilirim, ram yada eğer mümkünse ekran kartı gibi.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Medium. Şuan kullandığım bilgisayarda tarih öncesine ait Atı Radeon 9200 var. Neredeyse PES 2006yı hafif kasaraktan oynuyorum. İnternetten video izleyemiyorum takılmadan dolayı. Bu yüzden performans konusunda beklentimin nasıl düşük olduğunu siz düşünün. Daha sonraki zamanlarda donanım eklemesi yapabilirim, ram yada eğer mümkünse ekran kartı gibi.
Notebook larda ekran karti yukseltmesi yapilamamaktadir. Yapilan model sayisi cok azdir. Az olan modellerde butcenizi bir hayli asmakta. Ssd takarak bir nebze performansi arttirabilirsiniz.

FreeLiorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ACER 5742G

i5 2.67 gHz işlemci,4 gb RAM, 500 GB HDD, GEFORCE GT 420M 2 GB HARİCİ 3.5 GB' A KADAR ÇIKAN 2. EKRAN KARTI İSE İNTERNETTE GEZERKEN VEYA HD FİLM İZLERKEN DEVREYE GİREN İNTEL HD 1.5 GB ÖZEL SİSTEM EKRAN KARTI.Direct X 11 uyumu var ve 128 bit.Pili 1,5 saat kadar gidiyomuş ve 700 TL. Yorumlarınız nelerdir acaba önerir misiniz?

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
ACER 5742G

i5 2.67 gHz işlemci,4 gb RAM, 500 GB HDD, GEFORCE GT 420M 2 GB HARİCİ 3.5 GB' A KADAR ÇIKAN 2. EKRAN KARTI İSE İNTERNETTE GEZERKEN VEYA HD FİLM İZLERKEN DEVREYE GİREN İNTEL HD 1.5 GB ÖZEL SİSTEM EKRAN KARTI.Direct X 11 uyumu var ve 128 bit.Pili 1,5 saat kadar gidiyomuş ve 700 TL. Yorumlarınız nelerdir acaba önerir misiniz?
GT 420M icin 3.5 gb'a kadar cikabilir diyorsa paylasimlidir. Sistem gerektiginde ramlerden takviye yapar. Ekran kartindan pek umutlu olmayin. Pil 1,5 saat gittigine göre de bitik olmasina az bucuk kalmis. Ürünün linki var mi?

FreeLiorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GT 420M icin 3.5 gb'a kadar cikabilir diyorsa paylasimlidir. Sistem gerektiginde ramlerden takviye yapar. Ekran kartindan pek umutlu olmayin. Pil 1,5 saat gittigine göre de bitik olmasina az bucuk kalmis. Ürünün linki var mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_93242635/tm.htm

Bir de bunu buldum şimdi :
http://www.sanalpazar.com/Hp-Dv6-3113st-Notebook__isp25212808

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://forum.donanimhaber.com/m_93242635/tm.htm

Bir de bunu buldum şimdi :
http://www.sanalpazar.com/Hp-Dv6-3113st-Notebook__isp25212808

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Acer olanda baslangic da cizgi cikiyormus. Alinmaz. Belki siz alinca laptop büyük bir ariza verecek veya paneli degisecek. Alinamayacak bir risk. Simdi digerine bakacagim.

Edit: Hp olana da baktim. Asagida ekran karti HD5650 diyor fakat ürünün özelliklerinde ekran karti secenegi, diger olarak isaretlenmis. Yaniltmaya yönelik yapilmis olabilir. Acikca belirtilmemis. Asagiya resmi konan üst bir versiyon olabilir.

FreeLiorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acer olanda baslangic da cizgi cikiyormus. Alinmaz. Belki siz alinca laptop büyük bir ariza verecek veya paneli degisecek. Alinamayacak bir risk. Simdi digerine bakacagim.

Edit: Hp olana da baktim. Asagida ekran karti HD5650 diyor fakat ürünün özelliklerinde ekran karti secenegi, diger olarak isaretlenmis. Yaniltmaya yönelik yapilmis olabilir. Acikca belirtilmemis. Asagiya resmi konan üst bir versiyon olabilir.

Dün çok güzel bi Dell bulmuştum kaçırdım malesef. Bunlardan da umut yok pek dediğiniz gibi. Teşekkürler.