Durun bir dakika

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Durun bir dakika

EVVEL yok idi, iş bu ádet yeni çıktı...

"Yeni ádet" şudur:

Ne zaman biraz ağır kaçacak bir "Tayyip Erdoğan kritiği" kaleme alsak...

Bazıları önceden tembihlenmiş gibi harekete geçiyorlar...

Diyorlar ki:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca Başbakanı’na böyle şeyler söyleyemezsin."

Peki nereden çıkıyor bu "Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca Başbakanı" vurgusu?

Nereden çıkacak?

Tayyip Erdoğan’dan...

Çünkü Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı" sıfatının, kendisine bir tür ayrıcalık sağladığına ve eleştiriden muaf tutması gerektiğine iman ediyor.

Bu nedenle...

Laf düşsün ya da düşmesin, sırası gelsin ya da gelmesin, gırtlağını patlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na bunu yapamazsınız" diye haykırıyor...

* * *

Ama durun bir dakika...

"Baas rejimi"nde mi yaşıyoruz yahu?

"Emirlik" vatandaşı mıyız Allah aşkına?

Burası...

Her türlü eksiğine gediğine karşın...

Demokratik bir ülkedir...

Ve her demokratik ülkede olduğu gibi...

Burada da benim ile Başbakan arasında hiçbir fark yoktur...

Bu ülkede, "Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca Başbakanı ise, ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca vatandaşıyım" diye haykırmak, bana anamın ak sütü kadar helaldir...

Başbakanlık bir ayrıcalık makamı değildir...

Bir hizmet makamıdır...

* * *

Söyler misiniz?

Ne fark varmış aramızda Tayyip Erdoğan ile?

O Başbakan imiş, ben değilmişim...

Peki bu bir fark mı?

"Başbakan olmak", hizmete talip olmak demektir...

Bu hizmet yapılırken de her türlü demokratik denetim mekanizmalarına açık olunacak... Bu kadar...

Bunun ötesi var mı?

Kul muyuz biz? Köle miyiz?

Benim kişilik haklarım ne kadar kutsalsa...

Başbakan’ın kişilik hakları da, ancak o kadar kutsaldır...

Ne oluyor yahu?

"Katar şeyhinin oyuncak ülkesi" mi sandınız burasını?

* * *

Hem bu ülke, ilk defa mı bir başbakan görüyor?

Tansu Çiller, "Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca başbakanı" değil miydi?

Buna rağmen Tansu Çiller’e ağız dolusu küfürler edilmedi mi?

Peki ya Mesut Yılmaz?

Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere hepimiz Mesut Yılmaz’ı, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı" sıfatına bakmaksızın yerin dibine batırmadık mı?

Daha dün "Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca başbakanı" Bülent Ecevit hakkında neler yazılıp çizildi, anımsamıyor musunuz?

Demirel’e söylenenler yenilir yutulur şeyler miydi?

Turgut Özal hırpalanmadı mı?

Bu zamana kadar neden hiçbirinin aklına, "Türkiye Cumhuriyeti’nin koskoca başbakanına bunu yapamazsınız" diye haykırmak gelmedi acaba?

* * *

Sanırım, Başbakan Erdoğan...

Partiyi kapattırmaktan kurtardık...

Askerin darbe yapma ihtimali sıfır...

Rektörler artık selam duruyor...

Yargıda değişim başladı...

Eh, oylarımız da maşallah iyi durumda...

Alternatifimiz de yok...

Falan diye düşünerek...

Zihninin arkasındaki toplumsal modele bir an önce geçilsin istiyor...

Ve hepimizden "Saddam rejiminde yaşayan zavallı Iraklı" tavrı bekliyor...

Hemen söyleyeyim:

Bu bir beklenti olarak kalacaktır...

Durun bir dakika - Ahmet HAKAN - Hürriyet

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
sizin gibilerde böyle zamanlarda böyle konuşmaktan zevk alıyolar:angry:

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yatacak yeri olmadigi gibi yazacak kosesi de kalmayacaklardan biri.
kendini satisa cikaran adamlar kalkip ahkam kesmiyormu.
halbuki kendininde somurulup atilacaginin farkinda degil.
dogan harcamasa colasani harcamazdi.sen patronuna da boyle diklende gor bakalim halin nicedir.bole tabansiz yazi yazmak kolay...

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Ahmet HAKAN - Hürriyet bir kukla daha

hostile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başbakandan anlayış ne demek sadece başbakan demek ne demek bu halkın yüzde 50 oyunu almış bir insan normal vatandaş olmayacak tabiki aldığı oyların tamamını temsil ediyor demektir. sizin amacınız ne anlamak mümkün değil

çıkar dünyası. kendisi nereden geldiğini unutan Ahmet hakan kanal 7 de haber spikerliği yaptığı zamanları da unutmuş olmalı orada ikende böylemi düşünüyordu acaba çok merak ediyorum.

Mod. not: Ard arda mesaj yazmayalım lütfen. Forum kurallarına dikkat!

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
size söyleyecek laf bile yok.daha siz türkiyeyi yıllardır resmen demir perdeyle yönetmedınızmı.türkıyede demokrasi alanındaki özgürlükler bu hükümetle başlamadımı baas partisi bilmem ne gibi domogjik içerikli konuşmayın.avrupa bırlığı yasalarıyla yazarlara çizerlere özgürlük bu hükümetin yapmış olduğu reformlarla gelmedimi.insan hakları konuşma ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması için 82 anayasında uygulanan yasakları bu hükümetle başbakan kaldırmadımı.her gün hapisanelere kaç tane yazar atılıyodu kaç tane kitap dergi toplatılıyodu sizin sayenızde.. ne çabuk unuttunuz .yapmayın allah aşkına muhalefet olsunda bizim hatalarıda onlara atmak olsun politikasından vaz geçin yutmuyor kimse anlamıyomusunuz yutmuyo kimse:)

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok doğru söylemiş adam. Hala eleştirecek ne buluyorsunuz bu yazıda anlamadım. Adam açıkça insan başbakan da olsa, sanatçı da olsa, doktor da olsa, bilim adamı da olsa, sokakta çöp toplayan adam da olsa bu ülkede eşit haklara sahip olduğunu belirtmiş. Ama insan bir kere birini gözünü kestirmesin hemen siliyor.

Bu bizim buradaki forumlardaki konuşmalarımızda da oluyor. Bir arkadaşımız benim Cumhurbaşkanımıza söylediğim laf sonrasında koskoca T.C. Cumhurbaşkanı'na niye öyle diyorsun dedi. Eee cumhurbaşkanı olması neyi değiştirir? Ben de bu ülkenin koskoca bir vatandaşıyım!

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
Çok doğru söylemiş adam. Hala eleştirecek ne buluyorsunuz bu yazıda anlamadım. Adam açıkça insan başbakan da olsa, sanatçı da olsa, doktor da olsa, bilim adamı da olsa, sokakta çöp toplayan adam da olsa bu ülkede eşit haklara sahip olduğunu belirtmiş. Ama insan bir kere birini gözünü kestirmesin hemen siliyor.

Bu bizim buradaki forumlardaki konuşmalarımızda da oluyor. Bir arkadaşımız benim Cumhurbaşkanımıza söylediğim laf sonrasında koskoca T.C. Cumhurbaşkanı'na niye öyle diyorsun dedi. Eee cumhurbaşkanı olması neyi değiştirir? Ben de bu ülkenin koskoca bir vatandaşıyım!

katlıyorum sana arkadaşım :yes:
ama ahmet hakan ın da nası bi adam olduğu ortada yav doğru söylemiş ama :wassat:

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu kadar uzun yazı yazmışsında yazında tutarlılık yok.
niye uğraştın bu kadar? bana sorsan sana neyin ne olduğunu söylerdim.
başbakana biz saygı duyduğumuz için sayıyoruz. adam kendini başbakan olduğu için bi halt oldu sanmıyor. tam tersine mütevazi ve samimi davranıyor. adamın bu devlet için yaptıklarını unutamayız.

1 - duble yol
2 - okullarda kitap dağıtımı
3 - tıp alanındaki yenilikler
4 - toki evleri
5 - hızlı tiren
ve daha bir sürüsü. bu yaptıklarını bir yana atıp adamı karalamaktan başka bir şey bildiğiniz yok. emeğe saygınız yok. bir de böyle zamanlarda karalama kampanyası başlatıyosunuz. eleştirmek her zaman kolaydır. bakalım eleştirilere ne kadar dayanıklısınız?

Cumhurbaşkanı veya başbakan olmak için ne kadar çalıştı. bir çöpçü niye cumhurbaşkanı ve başbakan olamıyor. adam o mevkiye nasıl geliyor?
bilim adamı olmak kolay mı peki? peki sen bunlardan biri olabilir misin? ben olabilecek miyim?

adam geldiği yere çalışarak geldi. halka hizmet etti. halk hizmetlerinden hoşnut kaldı ve adama oy verdi. yaklaşık %50 oy almış bir partiden çıktı.
sizin gibi oturduğu yerden konuşarak iş yapmıyor adamlar. masa başında iş bitiriyorlar.

emeğe saygınız olsun. emeğe değilse bile biraz sagılı olun. nasıl bir ilerleme kaydettiğinizi kendiniz de farkedeceksiniz. en azından şimdiye kadar neden ilerleyemediğinizi anlarsınız.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Reavahak;

Herkes bu ülke için bir hizmet yapıyor. Mesela çöpten pet şişeleri toplayan adamların ülke ekonomisine katkısı küçümsenmeyecek kadar çoktur. Hizmetin sınıfı, sıfatı olmaz. Bir kişi başbakan oldu diye veya bilim adamı oldu diye o kişiyi toplumun efendisi yapamazsın. En üst seviyeden en alt seviyeye kadar herkesin hakkı da göreceği itibar da eşittir. Burada gelmişsin yok duble yol yok hızlı tren saymışsın. Yaptıklarından(olumlu yaptıklarından) Allah razı olsun demekten başka birşey diyemeyiz. Bir doktor da hayat kurtarıyor "Allah razı olsun" diyoruz. Gidip her hayat kurtaran doktor için kutlamalar mı yapıyoruz. Havai fişekler mi patlatıyoruz. Veya DNA'nın şifresi ile ilgili yeni gelişmeler bulan bir bilim adamını "oleyyy" nidaları ile alıp omuzlarda mı taşıyoruz. Koskoca bir hayır. Çünkü bu onun işi, görevi. Sadece normal bir görevi. Bu görevde bir kutsallık yok. Başbakan olduysa herhalde bir şeyler yapmak için olmuştur. Ben başbakan oldum evdeyim siz çalışın demek için değil herhalde. Zaten ona rağmen iyi niyetle yapılan şeyleri övüyoruz, sayıyoruz. Dediğim gibi başbakan olması hiç bir şey değiştirmez! Bu toplumda statüsünü benden üste çıkarmaz!

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Reavahak;

Herkes bu ülke için bir hizmet yapıyor. Mesela çöpten pet şişeleri toplayan adamların ülke ekonomisine katkısı küçümsenmeyecek kadar çoktur. Hizmetin sınıfı, sıfatı olmaz. Bir kişi başbakan oldu diye veya bilim adamı oldu diye o kişiyi toplumun efendisi yapamazsın. En üst seviyeden en alt seviyeye kadar herkesin hakkı da göreceği itibar da eşittir. Burada gelmişsin yok duble yol yok hızlı tren saymışsın. Yaptıklarından(olumlu yaptıklarından) Allah razı olsun demekten başka birşey diyemeyiz. Bir doktor da hayat kurtarıyor "Allah razı olsun" diyoruz. Gidip her hayat kurtaran doktor için kutlamalar mı yapıyoruz. Havai fişekler mi patlatıyoruz. Veya DNA'nın şifresi ile ilgili yeni gelişmeler bulan bir bilim adamını "oleyyy" nidaları ile alıp omuzlarda mı taşıyoruz. Koskoca bir hayır. Çünkü bu onun işi, görevi. Sadece normal bir görevi. Bu görevde bir kutsallık yok. Başbakan olduysa herhalde bir şeyler yapmak için olmuştur. Ben başbakan oldum evdeyim siz çalışın demek için değil herhalde. Zaten ona rağmen iyi niyetle yapılan şeyleri övüyoruz, sayıyoruz. Dediğim gibi başbakan olması hiç bir şey değiştirmez! Bu toplumda statüsünü benden üste çıkarmaz!

söylediklerine katılıyorum. ama vurgulamak istediğim adamların çalıştğıydı. çalışan tebrik edilir. hak olarak tabiki herkesin hakları aynı. çöpçü de bilim adamı da başbakanda aynı haklara sahip. ama başbakan çöpçüden daha üstündür. verdiği hizmet ve geldiği yer bakımından ve çalışması bakımından. söylemek istediğim buydu. tabi bir bilim adamı da başbakandan daha fazla çalışmıştır...

olumlu yaptıklarını görmemezlikten gelmemiz hiç hoş değil. bu yüzden karalama kampanyaları başlatılıyor. ya da kendi liderleri mi partileri mi artık her neleriyse yapamadığı için...

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Adam doğru yazmış ama nedense Akp liler bir türlü kabullenemiyorlar..Ahmet Hakanı bende sevmem..ama hakkınıda vermek gerekir. Bence çok doğru yazmış..

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bu kadar uzun yazı yazmışsında yazında tutarlılık yok.
niye uğraştın bu kadar? bana sorsan sana neyin ne olduğunu söylerdim.
başbakana biz saygı duyduğumuz için sayıyoruz. adam kendini başbakan olduğu için bi halt oldu sanmıyor. tam tersine mütevazi ve samimi davranıyor. adamın bu devlet için yaptıklarını unutamayız.

1 - duble yol
4 - toki evleri
5 - hızlı tiren
ve daha bir sürüsü. bu yaptıklarını bir yana atıp adamı karalamaktan başka bir şey bildiğiniz yok. emeğe saygınız yok. bir de böyle zamanlarda karalama kampanyası başlatıyosunuz. eleştirmek her zaman kolaydır. bakalım eleştirilere ne kadar dayanıklısınız?

Cumhurbaşkanı veya başbakan olmak için ne kadar çalıştı. bir çöpçü niye cumhurbaşkanı ve başbakan olamıyor. adam o mevkiye nasıl geliyor?
bilim adamı olmak kolay mı peki? peki sen bunlardan biri olabilir misin? ben olabilecek miyim?

adam geldiği yere çalışarak geldi. halka hizmet etti. halk hizmetlerinden hoşnut kaldı ve adama oy verdi. yaklaşık %50 oy almış bir partiden çıktı.
sizin gibi oturduğu yerden konuşarak iş yapmıyor adamlar. masa başında iş bitiriyorlar.

emeğe saygınız olsun. emeğe değilse bile biraz sagılı olun. nasıl bir ilerleme kaydettiğinizi kendiniz de farkedeceksiniz. en azından şimdiye kadar neden ilerleyemediğinizi anlarsınız.

22 Temmuz seçimlerinden önce başbakan televizyonda kendisi oyunun %30 a yakın olacağını dolayısıyla oy kaybettiğini kendisi itiraf etti hatta gazetede bu söyleşi yayınlandı. ama ne zaman dini kullandı o zaman halk ona oy verdi. 22 Temmuz seçimlerinde millet ona ekonomi için mi yoksa Abdullah Gülle meydanlarda dindar cumhurbaşkanı istemiyorlar diye bağırdığı için mi bu kadar yüksek oy verdi. Neden bunlardan siz Akp liler hiç bahsetmiyorsunuz. Ayrıca duble yoldan falan bahsetmişsin. Tayyip bir ara televizyonda moderleşmeyi duble yol yapmakla eş tutmuştu.:DKültür seviyesi işte..

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
demiryolu yerine duble yol tercih edildi. zira simdi o yol her yagmurda daha da gocmekte. durmadan tamir lazim
evet, fakirlere daha iyi yardim yapilmasi yerine, ihtiyaci olan olmayan herkese yardim yapildi. hazineye ek yuk getirildi. ihtiyac sahiplerine ulasan yardim miktari azaldi.
son zamanlarda iki buyuk ozel hastane zinciri biz bu paraya calisamayiz diye rest cektiler. tip fakulterine gitseniz malzemesizlikten kiriliyorlar. hani nerde, ates sicak, fazla uzaklasmis olamaz.
bir kisminin dizayn asamasina sahit oldum. ciddi yureklilikle soyliyebilirim ki, ihale sistemi filan yalandir, akp yandasi cemaate ait ofisler dizayni gerceklestirmistir. firsat esitligine darbe vurulmustur.
5 - hızlı tiren

hizlandirilmis tren? hatta tiren

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
demiryolu yerine duble yol tercih edildi. zira simdi o yol her yagmurda daha da gocmekte. durmadan tamir lazim

evet, fakirlere daha iyi yardim yapilmasi yerine, ihtiyaci olan olmayan herkese yardim yapildi. hazineye ek yuk getirildi. ihtiyac sahiplerine ulasan yardim miktari azaldi.

son zamanlarda iki buyuk ozel hastane zinciri biz bu paraya calisamayiz diye rest cektiler. tip fakulterine gitseniz malzemesizlikten kiriliyorlar. hani nerde, ates sicak, fazla uzaklasmis olamaz.

bir kisminin dizayn asamasina sahit oldum. ciddi yureklilikle soyliyebilirim ki, ihale sistemi filan yalandir, akp yandasi cemaate ait ofisler dizayni gerceklestirmistir. firsat esitligine darbe vurulmustur.

hizlandirilmis tren? hatta tiren

karalamak icin bu kadar asilsiz yorum gerekmezdi..sevmiyorum desende yeterdi
simdi bu ici bos elestirileri gorunce ne buyuk islerin yapildigini bir kez daha anliyorum.elesitirilecek bisey bulamayinca olumlu icraatlara bile camur atmak yakismiyor.

duble yol projesinin sen antalyalilara sor ozaman ne kadar buyuk bir hadisenin gerceklestigini anlarsin.
iki gun oncesine kadar bir aracin durup digerinin gecmesi icin yol verdigi yollarda su anda saatte 120 kilometre hiz ortalamasi ile gidiyorsun.bu mudur senin yapildi cokuyo dedigin yollar.ben bizzat bu yollari kullaniyorum.
kaldiki bir turlu bitirilemeyen karadeniz sahil yolu bu adamlarin zamaninda bitti.bolu tuneli bu adamlarin zamaninda bitti.sence bu isler tesaduf mu??
bu kadar sarp doga kosullarina ragmen bu yollar sellerden kardan sonra onarima aliniyor alinmasi da lazim.yollar bi ulkenin damarlari gibidir.sehirler buralardan beslenir.

toki nin yapilan ihalelerinden bahsetmissin.ortada koca bir gercek var.simdiye kadar hicbir hukumetin yapamadigi butun illerde dar gelirlinin dostu saglam konutlar yapildi.elbette her isin curuk yumurtasi oldugu gibi bazi mutahitler aldigi isi haketmicek haraketlerde bulunmustur.bunu bizzat basbakanda dile getirmistir.bu insanlar ihalelerden uzaklastirilmistir.
bu insanlara ragmen en duzgun isleyis yine bu hukumetin zamaninda saglanmis ve 100de 90in uzerinde basari saglanmistir.bu kadar buyuk projelerde fire orani hicbir zaman bu kadar az olmamistir.

sosyal guvenlikte yasanan gelismeleri gozardi etmek insafsizliktan baska bise degildir.ancak uyanik ilac sektoru ve uyanik doktorlar ve anlasmali eczaneler olmadik yontemlerle her guzel sonuclanmasi beklenen onlemi ,menfaatleri dogrultusunda egip bukmuslerdir.

ancak hatirlanmasi icin bi kac ufak ornek vermek istiyorum.ssk lilarin ilac kuyruklarinda can verdigini dahi biliyorsun.bugun butun eczanelerden ilaclarini alabilmektedirler.yesil kart kangrenine en makul sekilde mudahale edilmistir.bunun orneklerini yakin cevrende dahi gorebilirsin.ulke capinda onbinlerce ozel tip merkezi kurulmus ve bu ozel tip merkezleri araciligi ile hizmette rekabet saglanmis ve hastanelerin yuku onemli olcude azaltilmistir

hastanelerin eski hallerini gozunuzun onune getirmenizi istiyorum.

demiryolu ile ilgili yorumuna gelince ;simdiye kadar hangi hukumet bu konuyu gundeme getirmistir.getiren varsa ne kadar basarili olmustur.tcdd bir tekel olmasina ragmen simdiye kadar nasil zarar etmistir?
simdi yapilacak olan hizli trenin hattini gormek istiyorsan eskisehirlilere sorman yeterlidir.

simdiye kadar milletin duyupta inanmayacagi icraatlarin bir bir yapildigini ve yapilabilecegini gorunce nedense memleketteki bir grup insanin rengi atti.

'yahu bu adamlar hakikaten bisileri basariyor mu ne.biz bu adamlarin tekerine tas koymazsak yukselislerini durduramayiz.iyisimi camur atalim belki saftirik halki kandiririz'

milletin bu yalan yanlis bilgilere karni tok.yapilan icraatlar ortada.gormemek icin ya gozunuzun kapali olmasi lazim ya da gordugunuzu algilamada probleminiz olmasi lazim.neyse ki problemi olanlar gunden gune azaliyor.insallah azalmayada devam edecek.
siginacak limanlari kalmayincaya dek bu itis kakis devam edecek.

ancak insallah sonumuz hayir olacak.Allah bu memleketin yardimcisi olsun...

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
22 Temmuz seçimlerinden önce başbakan televizyonda kendisi oyunun %30 a yakın olacağını dolayısıyla oy kaybettiğini kendisi itiraf etti hatta gazetede bu söyleşi yayınlandı. ama ne zaman dini kullandı o zaman halk ona oy verdi. 22 Temmuz seçimlerinde millet ona ekonomi için mi yoksa Abdullah Gülle meydanlarda dindar cumhurbaşkanı istemiyorlar diye bağırdığı için mi bu kadar yüksek oy verdi. Neden bunlardan siz Akp liler hiç bahsetmiyorsunuz. Ayrıca duble yoldan falan bahsetmişsin. Tayyip bir ara televizyonda moderleşmeyi duble yol yapmakla eş tutmuştu.:DKültür seviyesi işte..

ne alakası var yahu. oy kaybettiğini itiraf edebilir. ne olmuş yani. sanki bir suç işlemiş de onu itiraf etmiş gibi.

adam dini kullanarak mı oy aldı. sence bu kadar basit mi? o zaman erbakan niye iktidarda değil?
dini kullanarak oy aldığını söylüyorsan gayet normal. oy almak için bankaları, borsayı, telekomu falanı filanı kapatmasını mı bekliyodun?
halk bu adamların dini inancına güveniyor ve bu yüzden onlara oy veriyorsa ki halk da aynı dine mensup bu kadar oyu alması normal. böyle bir durumda diğerlerinin dindar cumhurbaşkanı istememesi anormallik. laik bir ülke de cumhurbaşkanı veya başbakan dinsiz olacak diye bişey yok.
ülkenin modernleşmesi için önemli bir adım diyebiliriz. modernleşmeden ne anladığına bağlı. ülkede ulaşımın kolaylaşması, uzun yollardaki trafiğin rahatlamasından daha iyi ne olabilir. bunun kültürle ne alakası var? kültür nedir? sen kavramları nasıl algılıyosun?

yani türkiye'de şehirler arası bütün yolculuklar tirenle mi yapılıyor?. demiryolu yerine duble yol tercih edilmesinden daha mantıklı ne olabilir. bir tren Malatya'dan Ankara'ya kaç saatte gider veya bir tır kaç saatte gider? hızlı tiren diyosan tüm türkiye'ye hızlı tiren döşemek mi ucuz duble yol mu ucuz? Türkiye'de hızlı tirenin temelleri yeni atıldığı için duble yol ucuz. belki ilerde hızlı tireni de yaygınlaştırırlar. bu sene karayoluyla 3-4 sefer şehir dışına çıktım. yeni yapılan yollarda bir tane çukur bile görmedim. yağmur düşmemiştir belki ama görmedim. güneydoğuda bile görmedim.

ihtiyaç sahiplerine ulaşan yardım azaldı mı? bi araştır.
azaldıysa de okul eşyası yardımları yapılmadığı için azalmıştır:)
ihtiyaç sahibi sayısını da bir araştır. ihtiyaç çeşidine göre araştır.

hükümetin suçu mu? doktorlar zamanında yüklü para kazanmaya alıştılar. şimdi de kazandıkları parayı beğenmiyorlar. tıp fakültelerinin böyle bir sorunu olması gerçekten kötü. düzeltilir inş.

atma atma. ne demek cemaate ait ofisler dizaynı gerçekleştirmiş.
bi araştırda öyle konuş. hangi firmalara başvurulmuş, hangi firma nasıl bir teklifte bulunmuş bir araştır. televizyonda bile açıklandı.

Türkiye'de yeni bir sistem oluşturuluyor ve sisteme geçişte sorunlar olabilir. bu her zaman olmuştur. hatalar görülüp düzeltilir. ama o kadar az hata yapıyolarki düzeltilecek bişey yok gibi.
Türkiye ilk kez bu yollardan geçiyor ve yeni tecrübeler yaşandığı için böyle sorunlar çıkıyor. zamanla aşılacaktır.

ancak insallah sonumuz hayir olacak.Allah bu memleketin yardimcisi olsun...
inşAllah

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
sayın başbakanı :alien: uzaylılar :alien: mı başa getirdi !!! seçim propagandalarında
ben mi dedim '' sizin içinizden biriyim '' diye...başbakan söylediklerini ne de çabuk unuttu , bak bak bizdenmiş ! peki şimdi kimlerdensiniz sayın başbakanım...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
legolas4444 dedi ki:
22 Temmuz seçimlerinde millet ona ekonomi için mi yoksa Abdullah Gülle meydanlarda dindar cumhurbaşkanı istemiyorlar diye bağırdığı için mi bu kadar yüksek oy verdi.

Bundan utanmanız lazımken siz bir de dalga geçiyorsunuz. Birisi böyle bir söylemle oy toplayabiliyorsa, demek ki bu CHP'liler halkın gözünü ne kadar korkutmuş, halka ne kadar düşmanlık etmiş ki halkın nefretini bu denli kazanmış. Olaya bu açıdan bakabildiniz mi hiç? Bu, CHP ve onlar gibi düşünen herkes için büyük bir utançtır. Çünkü gerçekten de dindar bir cumhurbaşkanı istemiyordu "bazıları". O bazıları da hukuka aykırı bir sürü pislik yaptılar sırf Abdullah GÜL seçilmesin diye. Hatta Abdullah GÜL seçilince "eeöö şey özür dileriz hata ettik" diye itiraf bile ettiler koltuklarını korumak için. (Anayasa Mahkemesi) Açıkça suçlarını kabul edip bu millete, milletin değerlerine nasıl düşmanlık ettiklerini itiraf ettiler.

Şimdi sizler de bu durumla dalga geçiyorsunuz. Aferin size kalvye başında ülke kurtaran Türk gençliği.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
başbakanın söylediklerini unuttuğu yok.dün ne ise bugünde öyledir.Türkiye cumhuriyetinin başbakanı olmak ayrıcalık mıdır evet ayrıcalıktır.o makama çalışarak emek harcayarakve bizlerin oyunu alarak gelmiştir.gereken .ayrıcasaygıyı ülkeniz için göstereceksiniz sevmeseniz dahi.ayrıca revahak kardeşim ellerine ve düşüncelerine sağlık gereken herşeyi en güzel şekilde yazmışın tabi anlamak isteyene

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ama başbakan çöpçüden daha üstündür. verdiği hizmet ve geldiği yer bakımından ve çalışması bakımından. söylemek istediğim buydu. tabi bir bilim adamı da başbakandan daha fazla çalışmıştır...

Sen bu sözünle beni anlamadığını anlıyorum. Hala başbakan çöpçüden bilim adamı da ondan üstündür diyorsun. Ama demokrasi öyle bir şey demiyor. Yine tekrarlıyorum: Çöpçü de bilim adamı da başbakan da çukur kazan lahımcı da doktor da hemşire de hasta bakıcı da işsizi de... Hepsi de bu ülkede eşit üstünlüğe sahiplerdir.

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ne gereksiz konuşuyorsunuz Ezik olmayın arkadaşlar.. Ooooo %50 oy aldı biz onun yanında insan bile değiliz Haşaa..

Ne diyorsunuz kendinizi aşağılamaktan başka işe yaramaz beyinler olmuşsunuz.. İnsan bile demiyorum farkındaysanız..

Çok ilginç adam sadece oy alıyor ve benden farklı oluyor.. Ne diyorsunuz siz yaa sanki adam yaradan sanki tanrı da bukadar tapıyorsunuz.. Oda senin benim gibi insan.. Senin benim arkamda da olsaydı abd sende olurdun başbakan sonra kendini nimetten sanardın.. Belki bende sanardım ama kesinlikle kendimi birbaşkasından üstün görmüyorum..

Ab ülkelerini örnek vermeye bayılıyorsunuz ya hadi oradan da bişiler söyleyelim. Yazarlar kendi ülkelerinin başbakanlarını bakanlarını yerin dibine sokuyorlar kimse de ses yok neden? E adam biliyo düşmanıda var yandaşıda ve takmıyor kafasına iki karikatür, iki yazıyı.. Tayip te alınmaya yer arıyo nereden geliyorsa kuyruk acısı(?)..

- Herhangi birisi (falan filan); :Yav geçen şöle olmuş
- Tayip; bana şöle olmuş deme ben başbakan ım(!)..

Medem başbakansın Neden en başta sen BAKmıyorsun ? ilgilenmiyorsun ?? AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa Olur mu okadar işi gücü var daha bor madenlerini satıcak sonra kıbrıs ı zaten verdi de ortamı sakinleştirmeye çalışacak bakın hızlı tren yaptım. Aaa harbiden yapmış yaa.. Çok değil iki gün sonra vay anasını bu haberlerde çıkmamıştı ya o zaman allah allah neden acaba (saf milletimiz(düşünce saflığı bakımından))..

Koca başbakan dönmedolapsız iş yapamıyor.. göstermelik sus payını veriyor sonra takılıyor kafasına göre.. Ve bunlara din i yakıştırıyor.. Dinden soğuttu bu adam beni eski inancım kalmadı bu herif yüzünden.. İsteyen oyversin istemey7en vermesin.. Ben Mustafa Kemal ATATÜRK'ümün imzasını kazıtmışım bileğime, Göğsüde ay yıldız dövmemle Ben ölene kadar bu bayrak en ŞEREFLİ şekilde duracak.. Göstermelik bayraklarla işim yok zaten..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Ne gereksiz konuşuyorsunuz Ezik olmayın arkadaşlar.. Ooooo %50 oy aldı biz onun yanında insan bile değiliz Haşaa..

Ne diyorsunuz kendinizi aşağılamaktan başka işe yaramaz beyinler olmuşsunuz.. İnsan bile demiyorum farkındaysanız..

Çok ilginç adam sadece oy alıyor ve benden farklı oluyor.. Ne diyorsunuz siz yaa sanki adam yaradan sanki tanrı da bukadar tapıyorsunuz.. Oda senin benim gibi insan.. Senin benim arkamda da olsaydı abd sende olurdun başbakan sonra kendini nimetten sanardın.. Belki bende sanardım ama kesinlikle kendimi birbaşkasından üstün görmüyorum..

Ab ülkelerini örnek vermeye bayılıyorsunuz ya hadi oradan da bişiler söyleyelim. Yazarlar kendi ülkelerinin başbakanlarını bakanlarını yerin dibine sokuyorlar kimse de ses yok neden? E adam biliyo düşmanıda var yandaşıda ve takmıyor kafasına iki karikatür, iki yazıyı.. Tayip te alınmaya yer arıyo nereden geliyorsa kuyruk acısı(?)..

- Herhangi birisi (falan filan); :Yav geçen şöle olmuş
- Tayip; bana şöle olmuş deme ben başbakan ım(!)..

Medem başbakansın Neden en başta sen BAKmıyorsun ? ilgilenmiyorsun ?? AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa Olur mu okadar işi gücü var daha bor madenlerini satıcak sonra kıbrıs ı zaten verdi de ortamı sakinleştirmeye çalışacak bakın hızlı tren yaptım. Aaa harbiden yapmış yaa.. Çok değil iki gün sonra vay anasını bu haberlerde çıkmamıştı ya o zaman allah allah neden acaba (saf milletimiz(düşünce saflığı bakımından))..

Koca başbakan dönmedolapsız iş yapamıyor.. göstermelik sus payını veriyor sonra takılıyor kafasına göre.. Ve bunlara din i yakıştırıyor.. Dinden soğuttu bu adam beni eski inancım kalmadı bu herif yüzünden.. İsteyen oyversin istemey7en vermesin.. Ben Mustafa Kemal ATATÜRK'ümün imzasını kazıtmışım bileğime, Göğsüde ay yıldız dövmemle Ben ölene kadar bu bayrak en ŞEREFLİ şekilde duracak.. Göstermelik bayraklarla işim yok zaten..

sana en güzel cevabı elmacık arkadaşımız verir

abhr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eleştirmek yol gösterip yanlışı düzeltmek içinse evet. Herkes toplumun daha ileriye gitmesi için yapabilir. Ama karalama olmayacak ve bu arada eleştirilen insanın iyi tarafları da tesbit edilip takdir edilecek. Malesef adaletle eleştiremeyen bir topluluğuz.İkincisi herşey ortada delillerle sabit olmadan gazete haberleriyle kafamıza göre açıklama yapıyoruz. Tarafsız olarak iki tarafı da kontrol etmeden üstelik Uğur Mumcu'nun meşhur sözü (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak) Bu tanımı seviyorum

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
.

çöpçü olmak kolay mı peki ?
5 gun oncesıne kadar senınle aynı fıkırde olan bırısı olarak soruyorum sana ?

çöpçü olmak mı kolay başbakan olmak mı ?
yada ikisinin de zorluğu başka mı ??
saygı kişiye mi makama mı ?
kişiyeyse çöpçüyü neden küçük düşürdün. makamaysa Recep Tayyip Erdoğan'a da minimum saygı gerekir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar

gokhankayaci dedi ki:
Çok ilginç adam sadece oy alıyor ve benden farklı oluyor..

Sana daha ilginç bir şey söyleyeyim; adam oy bile almıyor, birisi onu bir koltuğa oturtuyor, sonra da devletin polisine, "ben generalim bana bir şey yapamazsınız" diyor. Hatta bununla yetinmiyorlar, ülkenin koca muhalefet partisi lideri, bu adamı savunuyor. Sonra mesela PTT'de çalışan memur telefon 4 kere çaldı diye, çok sayın(!) savcıdan azar işitiyor, "siz benim kim olduğumu biliyor musunuz, niye telefonumu açmıyorsunuz" diye. (Yaşanmıştır.) Yani adam savcı, kanunu koruması gereken kişi, şahsi işlerinde kamusal kimliğini kullanarak anayasaya karşı geliyor. Dikkat et, bunu SAVCI yapıyor, sıradan bir vatandaş değil. Ama herkes "yargı şöyle süper böyle harika" diyerek bir de utanmadan Ahmet Necdet Sezer'e gidip "çok teşekkür ederiz süper elemanlar atamışsınız anayasa mahkemesine" diye bir de pişkinlik yapıyor.

Ülkenin heryerinde bürokratik olarak bir yerlere gelmiş herkes bu tavrı takınıyor. Örneğin hiç bir valilik binasına çıktın mı sen? AKP dönemini de geç, ondan önceki dönemlerden konuşalım. Arkadaş, sözde denetim yaparken odasına girdiği mühendislere "siz ne işe yararsınız be, burada boş boş oturuyorsunuz, her hafta bana rapor vereceksiniz" diye laf atıyor; çok değil, bir hafta sonra "orman haftası"nda, aynı mühendislerin yaptığı işlerle övünerek "şöyle işler yaptık, böyle süper şeyler yaptık" diye gururla gazetecilere anlatıyor. Yani hem adamın işiyle sanki kendisi yapmış gibi övünüyor, hem de adama dönüp "sen bir işe yaramıyorsun" diyor!

Bu nedir biliyor musun arkadaş? Senin çok üstün zannettiğin milletimizin kanına işlemiş olan bencillik ve çekememezliktir. Anlattıklarım kafadan uydurma değil bizzat şahit olduklarımdır. Ülkenin neresine gidersen git, hatta en ücra köşelere, köylere bile gitsen, "sen benim kim olduğumu biliyor musun" sendromunu göreceksin.

O halde kendi silahınızla kendinizi vurmayın.

gokhankayaci dedi ki:
Ne diyorsunuz siz yaa sanki adam yaradan sanki tanrı da bukadar tapıyorsunuz.. Oda senin benim gibi insan..

Elbette, o da senin gibi insan. Peki şu açıyla bakabiliyor musun olaya: "o da benim gibi insan, dolayısıyla ona edilen hakaretler bana da edilebilir, problem yok".. Hayır bakamıyorsun, sen sadece şu açıdan bakabiliyorsun: "o da benim gibi insan, dolayısıyla ben ona istediğim hakareti yaparım".

Onun sadece bir insan olması, ona türlü hakaretlerin yapılması için bir gerekçe mi? O halde herkes insan, hadi herkes birbirine hakaret etsin!

Edilen saçma hakaretlere yaptığınız savunma çok çocukça ve cahilce. Deyin ki bu adam şu işi kötü yaptı, ondan dolayı pü Allah belasını versin, ya da hatta istiyorsanız "kötü sözler" söyleyin. Ama aklına esip hakaret ettikten sonra "ya o da benim gibi insan, ne olmuş" demek, cehalet kere cehalet!

Şu var ki, Tayyip gerçekten ikinci defa seçilince ne oldum delisi oldu biraz. Yani koltukları gereğinden fazla şişti, "artık kıyamete kadar benim partim seçilir" varyetinden bir düşüncesi varmış gibi davranıyor. Ancak dediğim gibi, bu, kimseye birisi hakkında rastgele atıp tutma, sövme hakkını vermiyor.

gokhankayaci dedi ki:
Tayip te alınmaya yer arıyo nereden geliyorsa kuyruk acısı

Müsadenle buna senden bir alıntıyla cevap vereyim:

gokhankayaci dedi ki:
işe yaramaz beyinler olmuşsunuz.. İnsan bile demiyorum farkındaysanız..

Arkadaşım o karikatürler öylesine kakara-kikiri için yapılmıyor. Senin o çok "masum" zannettiğin karikatürler fikirsel bir zemin yerleştiriyor insanların beynine. Bunu düşünemeyenler de "aa sadece mizah, ne var bunda" diyorlar. Hayır efendim, sadece mizah değil, çünkü herkes sizi kadar zeki(!) değil, sadece mizah deyip geçemiyorlar. Bir çok insan bunları okuyup bir süre sonra unutunca, hatırında okudukları şeyler sanki gerçekmiş gibi kalıyor. Bunu çok iyi bilen zeki ama akılsız bazı karikatüristler de vuruyorlar kırbacı, veriyorlar coşkuyu. Yani "sadece mizah" yalanının arkasına sığınarak ideolojik savaş yapıyorlar. Siz gibi arkadaşlar da "sadece mizah" kısmını görebiliyor ve "beyin"lerinizi insan moduna getirmiyorsunuz. (referans: senin yazın ve senden yaptığım alıntı.)

Bütün bunlara karşılık yine pek zeki yazarların tuzağına düşüyor "ne yani bu başbakan Allah mı onun hakkında konuşturmuyorsunuz" dedirterek, istediklerini atıp tutmak için gerekli zemini hazırlamış oluyorlar. Sizlere de inanmak düşüyor. :) Ahmet Altan kabul etsin, amin. :)