Dünyayı İkiye Bölen Elbise!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Ben beyaz altın görüyorum baktım baktım bi mavi beyaz göremedim. =D

4everGehenna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefondan bakıyorum mavi siyah sanırım tvde görmüştüm rengi farklıydı [emoji5]️

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Rengi gri diye beğenerek aldığım gömlek siyah çıktı :D Yanlış paketlemişsiniz diye kavga etmeye döndüğümde zor ikna oldum. En sonunda mankeni üzerindeki gömlekle beraber dışarı çıkarttık hakketten siyahmış :D :D
:D abim bu çok iyimiş be.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Altın sarısı ve beyaz la bu? Asıl sizin göz dıktoruna gitmeniz lazım

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Bu konu dünyayı ikiye böldü. Ateyiz bir arkadas açıklarsa iyi olacak :)

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
altın beyaz bu :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

altın beyaz bu :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bilimsel açıklaması şuymuş
mavi siyah görenlerin gözleri tam kapasiteyle çalışıyor, sarı beyaz görenlerde ise retinanın bir kısmı doğru çalışmıyormuş.

firma elbisenin mavi siyah olduğunu açıkladı snuçta

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Benim gösterdiğim kazak siyah ben çingene pembesi olarak gördüm arkadaşım gri yukarda forumda yazan arkadasta mor olarak görmüş.

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mavi siyah. Gözünde fizyolojik sorun olanlar farklı görüyor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
resmi hesap makinası ile çekmesin oda örnek :
2015-02-28%2B14.39.37.jpg
2015-02-28%2B14.39.14.jpg

samsung galaxy young gt-s5360 camera aoc e960 swn monitör.

resimlerde flash yok zaten yok.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Ne kadar iğrenç bir elbise

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Dünden beri altın-beyaz görüyordum, şimdi altın-mavi oldu.
Bakalım ne zaman doğru yolu bulcaz [emoji14] :D

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
11027974_1137021119660472_1046250110480262668_n.jpg

Bu iki elbiseyi aynı renkte nasıl görebilirsiniz :D soldaki beyaz-sarı sağdaki mavi-siyah işte baya baya böyle :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
thedress-sdn.JPG

sen önce resim çekmeyi öğren zibidi demek lazım.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bu fotoğrafı ilk gördüğümden beri altın beyaz görüyorum artık sorunun bende olabileceğini düşünmeye başladım :mrgreen:

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Beynimizin ışığın kontrastına karşılık renkleri yorumlama oyunu aslında bu.

Belki aşağıda farklı renklerde göremeyenler görebilir.

[FLASH]https://dl.dropboxusercontent.com/u/13343586/renk.swf[/FLASH]

Video

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iki resmi yan yana açıp bakınca birisi sarı beyaz, diğeri mavi siyah görünüyor ?

benim gözüm yanılıyor, elbise aslında mavi siyahsa, neden yan yana resimleri açınca birisi sarı beyaz, diğeri mavi siyah görünüyor ? gözümün ikisinde de yanılması gerekmiyor mu ?
yani saçmalıktan başka bir şey değil..

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Bu fotoğrafı ilk gördüğümden beri altın beyaz görüyorum artık sorunun bende olabileceğini düşünmeye başladım :mrgreen:
Bende öyle görüyordum 2-3 dakikadır mavi görüyorum ama gidip geliyor ilginç. Gözlerinizi hızlı hızlı kapatıp açınca oluyor gibi. :D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bende öyle görüyordum 2-3 dakikadır mavi görüyorum ama gidip geliyor ilginç. Gözlerinizi hızlı hızlı kapatıp açınca oluyor gibi. :D

Bende hiç değişiklik yok hala beyaz altın renginde :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu resme sabah öğle akşam bakıyorum bazen mavi siyah bazen beyaz altın rengi görüyorum. Bunu bilim nasıl açıklayacak çok merak ediyorum.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hade Biraz Kurgu Yapalım
Yıl 2050 insanlar optik sinirler üzerinde hasara neden olan, tüm Dünyayı etkisi altına alan hastalığı ancak 2035 lerin sonunda genetiği değiştirilmiş bir virüs olduğunu farkedebildiler.2035 e kadar körlük gözlerdeki renk görme kayıpları ,o zamana kadar optik sinir uçlarına verilen hasar beslenmeden kaynaklı,çevre kirliliği ,atmosfer tabakasının incelmesi v.b sebeplerden olarak düşünülüyordu. İlk vaka şubat 2015 te internette paylaşılan bir fotoğrafta, mavi siyah olan bir kadın elbisesinin, beyaz ve altın sarısı olarak görmesi olarak kayıtlara geçmiştir.O zamanlarda insanlar bunun bir internet kandırmacası ,uzmanlar ışığın düşme açısındaki farklılıklar ,optik yanılsama,çekilen fotoğrafın cep telefonundan çekilmesinden v.b nedenler olarak medyaya duyuruldu .Ondan sonrasındaki vakalar geniş çaplı yankı uyandırmamasından dolayı i insan'lar gerçek anlamda bir problem olduğunu on yıllarca anlayamadılar.
Yıldan yıla artan vakalar da yaşanan belirgin bir artış toplumları derinden etkiledi.Dünya Devletleri'nin kendi iç problemleri ön planda tutmaları nedeniyle uzun bir zamaniçinde küçük çaplı araştırmalar hariç geniş çaplı bir araştırma yapılamadı .2030 kadar vakaların hızla artması nedeniyle Dünya Sağlık örgütü WHO hareketi geçirdi.Dünyada işinde en uzman olan doktorlar'ın ve genetikçilerin 5 yıllık süren çalışmanın sonunda bunun insanın genetiğini değiştiren bir virüs olduğunu keşfettiler .Virüs'ün ne kadar insanı etkilediği belirlermek için test kitleri geliştirildi .Virüs Dünya üzerindeki bütün insanlara bulaşmıştı .Arıştırmacılara neden sadece bazı insanlarda etki edip bazılarında etki etmediğiydi. Dile kolay her ülkenin nufusunun %35 ile %40 arasında hastalığın oraya çıktığı birey sayısı vardı.Her doğan birey bu virüs ile doğuyordu .Bu virüs ün hangi tarihten itibaren insan ırkına bulaştığını öğrenmek için belirli bir zaman öncesinde ölmüş insanların mezarlarının açılmasına karar verildi.Toplumları derinden etkileyen bu hastalığın çözümü için atılacak adıma insanlar büyük çoğunlukla hayır diyemediler.Açılan mezarlar ve yapılan labratuvar tesleri 5 sene sürdü.Test sonucuna göre milenyum çağının başlangıcı olan 2000 yılından itibaren insanlığa bulaşmış nerdeyse eş zamanlı olark .Bulunan ilk örnekler ile şuan ki virüs örnekleri incelendiğinde aralarında belirgin yapısal farklılıkları olduğu ortaya çıkmıştır .Virüs on yıllar içinde insan bedenide değişime uğramış geçen on yıllar içinde daha yıkıcı hale gelmiştir.