Dünyanın ilk akıllı aküsünü Türk mühendisler yaptı

Reaksiyon puanı
10,315

aku_429057.jpg

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ‘Akıllı Akü’ tanıtıldı.

Cep telefonu ile bluetooth üzerinden bağlantı kurulabilen akü, şarj durumunu göstermesinin yanı sıra en yakın servis ve bayi noktalarına da erişimi kolaylaştırıyor.

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Yiğit akü tarafından üretimine başlanan ‘Akıllı Akü’, Afyonkarahisar’da tanıtıldı. ’Prestige V3.0’ adıyla piyasaya çıkan akıllı akünün tanıtımını yapan Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, Türkiye’nin alanındaki en büyük firmalarından biri olan Yiğit Akü’nün dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Akıllı akünün 62 kişilik uzman bir ekiple 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Büyükkalender, “Akü akıllı telefonlara doğrudan temas ediyor. Akıllı telefon ile görülebiliyor. Bunun yanında akünün bütün değerleri ve istasyonlar görülebiliyor. Bu akü ile dünya çapında bir uygulamayı başlatmış olduk. Bu akü hem firmamıza hem de ülke ekonomimize ihracat noktasında büyük getiriler sağlayacak. Akümüz çevrecidir. En basitinden akünün çevreye zarar vermeden toplatılması sağlanacak” dedi.

Akıllı akünün şarj durumunun akıllı cihazlarla izlenebileceği gibi aynı zamanda en yakın servis ve bayi noktasına da kolaylıkla erişimin sağlanabileceği aktarıldı.

KaynaK

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
vay vay vay :) umarım fiyat olarakta faydalı ve akla mantığa sığacak türdendir :)

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çok iyi olur.
Akıllı akü çok işe yarar.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Akıllı akünün 62 kişilik uzman bir ekiple 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Büyükkalender,
KaynaK

Ben bu projeyi 1 ayda yapardım üstelik tek başıma.

ayhankucuk28

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Yapabilseydin yapardın zaten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

aku_429057.jpg

Cep telefonu ile bluetooth üzerinden bağlantı kurulabilen akü, şarj durumunu göstermesinin yanı sıra en yakın servis ve bayi noktalarına da erişimi kolaylaştırıyor.

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Yiğit akü tarafından üretimine başlanan ‘Akıllı Akü’, Afyonkarahisar’da tanıtıldı. ’Prestige V3.0’ adıyla piyasaya çıkan akıllı akünün tanıtımını yapan Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, Türkiye’nin alanındaki en büyük firmalarından biri olan Yiğit Akü’nün dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Akıllı akünün 62 kişilik uzman bir ekiple 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Büyükkalender, “Akü akıllı telefonlara doğrudan temas ediyor. Akıllı telefon ile görülebiliyor. Bunun yanında akünün bütün değerleri ve istasyonlar görülebiliyor. Bu akü ile dünya çapında bir uygulamayı başlatmış olduk. Bu akü hem firmamıza hem de ülke ekonomimize ihracat noktasında büyük getiriler sağlayacak. Akümüz çevrecidir. En basitinden akünün çevreye zarar vermeden toplatılması sağlanacak” dedi.

Akıllı akünün şarj durumunun akıllı cihazlarla izlenebileceği gibi aynı zamanda en yakın servis ve bayi noktasına da kolaylıkla erişimin sağlanabileceği aktarıldı.

KaynaK

Helal olsun. Türkiye gelişiyor :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@ayjankucuk28 kızmış biraz ama :D projenin yatırımcısı olsa gerek kendileri. Cidden komik 62 kişi 5 yılda neler neler yapar. Uzman ekip! Lise projesinden farksız bir netice alınmış... Audiyi iPhone dan basıyorsun yanına geliyor :D

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
62 uzman ile 5 yıl uğraşmış yaptığı işe bak neymiş efendim cepten akünün durumunu izliyormuş aman ne merak ediyorduk sorma akşam yatarken uykumuz kaçıyordu acaba bizim akü nün durumu ne diye kırk sopalık bir adam yapsana daha uzun ömürlü bir akü helal olsun diyelim

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu kadar gereksiz bir icat olamaz ya. bir de 62 kişi 5 yıl çalışmış. bravo ne diyeyim. dünyada bazı şeyleri ilk yapmış bulunmak için ne kadar lüzumsuz şey varsa yapıyoruz. aynen böyle devam...

Reaksiyon puanı
16,128
önce uzaktan kontrol akıllanması sonra kapasitesi artar zamanla olur bunlar yakında olacak.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ne donanım ne de yazılım bilgisi olmayanlar için söylediğim söz ukelaca gelebilir ama gerçek bu.
Bu projede ne vay be diyeceğin bir fikir var, ne de bu projeyi gerçekleştirmek için çok üstün nitelikli mühendislere ihtiyaç var. hele 60 küsür kişiye ve 5 yıla hiç ihtiyaç yok.
Tekrar söylüyorum böyle bir proje 1 ayda rahatlıkla yapılır.

Yapabilseydin yapardın diyen vatandaş benim zaten yürüttüğüm projeler var.
Böyle bir projeyi yapmamamın nedeni fikirin sağlam olmamasıdır.
Neden 1: Yeni araçlarla zaten akü değiştirilmesi gerektiğinde uyarı veriyor.
Neden 2: Oldu da yolda kaldınız, yol yardımı aradığınızda zaten size yardımcı olurlar.

Projenin 62 kişiyle 5 yıl sürdüğüne hiçbir gerçek mühendis (elektronik ,bilgisayar, yazılım mühendisleri) inanmaz.

calibre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türklerin ne kadar birşeyleri başarması umut versede , kusura bakmayın ama 1 haftalık iş yaptıkları !!! Akünün ucuna ufak bir volt metre baglarsınız onuda bluetooth modülüne baglayıp ufak bir yazılımn telefon adaptasyonu oldu bitti ... Elektrikli arabalar için işlevsel olur belki diye düşündüm ama onlardada zaten gösterge var. Kısacası biraz gereksiz bir çalışma olmuş

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
3 haftada rahatlıkla yapılabilecek vasatın üstü bir proje olarak değerlendiriyorum
5 yıllık uzun bir süre harcanmış hemde 60 küsür kişilik bir ekiple
acaba 5 yıl 60 kişi yatıp yatıpta son 1 ay falan mı akılları başına geldi merak etmiyor değilim
Ülkemde birşeylerin yapılması geliştirilmesi güzel birşey fakat böyle astronomik rakamlara sürelere çıkılmamaları bu kadar basit projelerde...

Reaksiyon puanı
16,128
beğenmiyorsanız daha iyisini yapın seri üretime sokun ve satın da görelim.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hadi devlette olsa binde 1 ihtimal 62 kişi 5 yılda yata yata yapmıştır diyecem ama özelde ne bukadar adamın yatmasına izin verirler ne de 62 kişilik ekip kurarlar.

Benim fikrim bu haberin tamamiyle reklam amaçlı yapılmış. Yıl ve kadro sayıları çoğaltılarak, teknolojiden anlamayan insanlar üzerinde vay anasını sayın seyirciler adamlar ne yapmış be tepkisi yaratmak istemektir.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
[video=youtube_share;lg0Blynf3nQ]http://youtu.be/lg0Blynf3nQ[/video]

kıyaslama belki çok doğru değil ama artık bizi hala o eski zamanlardaki bilinçsiz tüketicilerden zannediyorlar heralde adamlar telefonla ayaklarına arabalarını çağırıyorlar bizimkilerde 5 yılda 65 kişiyle cep telefonundan akünün voltajını gösteriyorlar bunuda çok matahmış gibi tanıtıyorlar teh allahım ya :)

sercancayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha önce olmayan birşey. Arkadaş ortamında hani şunlar şunlar da olsa diye çok kafa patlatmışızdır fakat bu gerçekten düşünülmemiş, ince ve orjinal fikir. İhracatta Fiyatı 5-6 kat bindirip satmak lazım, yeter ithalatta kazıklandığımız :cool:

arekamint

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Hayırlısı diyelim yine de en önemli şey pazarlamakta.

berkeornek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Türkiye'nin kendi üretip ihracat yapması lazım zaten bu yenilikde bu yolda bir adım daha atıldığı anlamına geliyor helal olsun.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben bizim milletten umudu kestim arkadaş.Türklüğü sevmek vatan haini denildiğinden beri artık bitmişiz demektir.Üretmek bizim neyimize ABD varken demi yani? Bir insana vatan sevgisi millet sevgisi suç diye gösterilirse o ülke bitmiştir.Ne üretir ne satar ne de bir halt yer.Başına düşman geldiği zaman da onların helikopterleriyle karşı koyar artık...

Erpa İletişim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel bir gelişme diyebiliriz. Bu verinin daha da geliştirilmesini umut ederiz.

finrod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Türk mühendislerinin biraz atağa geçmesi lazım artık bu iyi bişey

ouzqan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Helal olsun . Sonunda adam akıllı birşey yaptık.

qw1tt2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
emeklerine sağlık fakat pek bir faydalı,cok sasırdım işime yarar diyebilceğim birşey göremedim.