Dünyanın her yeriyle telsiz görüşmesi yapın.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
:flowers:şimdi şöyle: pmr telsizleri biliyorsunuzdur bilmiyorsanız kısaca bilgi vereyim pmr telsizler lisans gerektirmeyen satın alındığından itibaren kullanılmaya başlanan aidat gerektirmeyen ücret gerektirmeyen telsizlerdir.5 km den 12 km ye kadar iletişim sağlayan cihazlardır.çok merak saldım ve operatörlerle görüştüm bir ara birim devresi yapılıyormuş elektronikten anlayan kendiside yapabilir anlamayanda devre şemasını elektronikçiye götürüp yaptırabilir çok basit bir devreymiş ayrıca çatıya telsiz anteni kuruluyormuş ve link sağlanıyormuş bir de program var bilgisayar programı bu program anten ve ara birim devresiyle o program üzerindeki telsiz odalarındaki kişilerle istanbul ankara amerika avrupa farketmiyor iletişim sağlanıyor çok net olarak.ben çok meraklıyım bu konu hakkında daha detaylı bilgisi olan varmı ben yaparım diyecek bir kişi varmı yoksa da size eqso programını kurup oradaki türk operatörlerle iletişlim kurmanızı tavsiye ederim ,ben bu bilgileri edindim inşallah b u sistemi yaptırmayı düşünüyorum 80 liraya 2 telsiz alırsınız mağazadan ve bu telsizlerle amerikadan avgrupaya ve türkiyenin tüm illeriyle görüme yapabilirsiniğz konuya ilgi duyan arkadaşlar lütfen yazsınlaR SAYGILAR. http://www.turkkonferans.org/

gereli malzemeler çatı telsiz anteni ara birim dev resi pmr telsiz software

eqso client programını indirin oradaki operatörlerden bilgi isteyebilirsiniz.

devre bu adreste lütfen bu siteyi ziyaret edip inceleyin banada yardımcı olun teşekkürler.

http://www.turkkonferans.org/

bu işlemler yapıldıktan sonra ömür boyu ücretsiz görüşme yapn .

telsizinizle sokağa çıkın 5-10 km mesafede internet üzerinden programdaki kişilerle görüşün mükemmel.....

ayrıca kurduğunuz linkten şehrinizdeki diğer telsiz kullanıcılarıda faydalanıp görüşebilir.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Baya bir elektrik yer herhalde o anten. Sistem=anten+devre+bilgisayar+yazılım mıdır olay? Telsizsiz de olabiliyor muymuş? Ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz, ve hangi amaçlarla kullanılabilir?

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Baya bir elektrik yer herhalde o anten. Sistem=anten+devre+bilgisayar+yazılım mıdır olay? Telsizsiz de olabiliyor muymuş? Ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz, ve hangi amaçlarla kullanılabilir?

anten elektrik yemez anten damda kalacak bilgisayar hep açık olacakki telsizle bilgisdayar üzerinden internette görüşme yapılsın ben şu amaçla kullanmak istiyorum bir bedava görüşecem iki tüm dünyayla görüşebileceğim üç dostlarla arkadaşlarla mobil ücretsiz görüşme yapabileceğim.düşünsenize mandala bastığınızda sokaktayken siz sesinizi amerikaya bile duyurabileceksiniz.burda sadece elektriği bilgisayar harcar.telsiz şart telsiz pahalı değil zaten pmr telsizlerin çifti 80 lira teknosada.veya 2.el cb halk bandı telsizde alabilirsiniz.
ben devre yapmasını bilmiyorum ama operatörler bana devrenin çok basit bişe olduğunu devrenin üzerine 4-5 malzeme takılıyomuş devre hazır oluyomuş devreyi elektronikçiye ver yaparlar dediler.anten al dediler benim yaşadığım şehirde anten satan yer kalmadı telsizciler kapandı.napacam bilmiyorum.

yukarıda bahsettiğim yöntemi yapmak kurmak gerekiyor bilen anlayan arkadaşlar var mı benden yol göstermesi elektronik bilgisi olan arkadaşlarda yapmasında yardımcı olurlarsa sevinirim.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Belki bir faydası olur, daha önce duymadıysanız.

http://antrak.org.tr/

Burası ANKARA TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ KULÜBÜ DERNEĞİ. Aylık yayınlanan gazeteleri var. Telsizcilik adına bir çok ilginç konuda bilgi alabilir oradaki üyeler ile iletişime geçerseniz yardımcı olurlar. Ben daha derneğe üye değilim ama üye olmayı düşünüyorum. Gazeteleri okumak için sadece site üyeliği yetiyor.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Belki bir faydası olur, daha önce duymadıysanız.

http://antrak.org.tr/

Burası ANKARA TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ KULÜBÜ DERNEĞİ. Aylık yayınlanan gazeteleri var. Telsizcilik adına bir çok ilginç konuda bilgi alabilir oradaki üyeler ile iletişime geçerseniz yardımcı olurlar. Ben daha üye değilim ama üye olmayı düşünüyorum.
daha önceden duymuştum fakat üye olmamıştım teşekkürler arkadaşım orayada bakacağım.şu link işini yapabilsem yani yukarda anlatılanları yapıp telsizimle tüm dünyayla görüşebilsem başka bişey istemiyorum ah keşke yaşadığım şehirde telsizci olsaydı ona yaptırırdım aslında yine yaparım televizyoncu çağırırım anteni çatıya diker devreyide elektronikçiye yaptırırım program ayarlarınıda operatörler anlatır sonra sokaktan telsizimle tüm türkiyeyle görüşebilirdim. inşallah bu hayalim gerçekleşir.

ta2ccc üstad bana yardımcı olur musunuz lütfen siz telsizciydiniz sağolun.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
devre dediğiniz verici mi alıcı mı?

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Verdiğiniz bilgileri çok iyi inceleyin.Yanlış bilgilendirmeyin.Ben 1953 yılından beri bu Hobinin içindeyim.Sevgi ile kalın.:confused1:

ta2ccc bu bilgileri ben operatörlerden edindim benim daha fazla detaylı bilgim yok dedikleri gibi bunlar olmuyormu bana böyle anlattılar siz yardımcı olur musunuz bana.

---------- saat 20:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:27 eklenmişti ----------

devre dediğiniz verici mi alıcı mı?
inanın bende bilmiyorum.bu bilgileri eqso client adlı yazılım üzerindeki türk operatörlerden aldım.
http://www.turkkonferans.org/ bu adrestekiş devre bilgisayara bağlanıyormuş.

---------- saat 20:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:28 eklenmişti ----------

Verdiğiniz bilgileri çok iyi inceleyin.Yanlış bilgilendirmeyin.Ben 1953 yılından beri bu Hobinin içindeyim.Sevgi ile kalın.:confused1:

En azından buradaki forumda verilen bilgileri üye olmadan takip edebilirsiniz.

http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=72

telsizle internet üzerinden görüşme yapılabilir bilgisi yanlış mı

ta2ccc

Asistan
Reaksiyon puanı
16
ta2ccc bu bilgileri ben operatörlerden edindim benim daha fazla detaylı bilgim yok dedikleri gibi bunlar olmuyormu bana böyle anlattılar siz yardımcı olur musunuz bana.

---------- saat 20:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:27 eklenmişti ----------

inanın bende bilmiyorum.bu bilgileri eqso client adlı yazılım üzerindeki türk operatörlerden aldım.
http://www.turkkonferans.org/ bu adrestekiş devre bilgisayara bağlanıyormuş.

Oarada verilen bilgileri sadece lisanslı Amatör telsizciler kullanabilir.Ama CB (Halk Bandı) tabir edilen telsizlerin kullanımı artık lisans ve diğer mevzuata tabi değildir.Alır kullanırsınız.Hava şartlarında dünyanın heryeri ile görüşme imkanınız olabilir.Sevgiler.
Verdiğim linkte bütün bilgilere kanunlara ulaşabilirsiniz.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Oarada verilen bilgileri sadece lisanslı Amatör telsizciler kullanabilir.Ama CB (Halk Bandı) tabir edilen telsizlerin kullanımı artık lisans ve diğer mevzuata tabi değildir.Alır kullanırsınız.Hava şartlarında dünyanın heryeri ile görüşme imkanınız olabilir.Sevgiler.
Verdiğim linkte bütün bilgilere kanunlara ulaşabilirsiniz.
cb ve pmr zihazlar lisans gerektirmiyor evet doğru fakat benim bahsettiğim bir devre ile internet üzerinden telsizle iletişim sağlamak bu konu hakkında bilginiz var mı.bu devre ile hava şartlarına gerek olmadan çatıdaki anten ve bilgisayara bağlı devre ile havanın iyi olmasına gerek kalmadan her daim dünyanın her yeriyle fakat eqso programını kullananlar ile iletişim sağlanıyor bu konu hakkında bilginiz varmı.
ta2ccc şu yazıda ingilizce anlatılıyor programın içeriği

eQSO is a client / server software program designed by Amateur Radio enthusiasts for linking Amateur Radio RF gateways and repeaters via the Internet. the software may be used by licensed Amateur Radio operators and Short Wave Listeners provided the rules are followed.

yazılıma şu adresten bakabilirsiniz.

http://www.eqso.org/

birde bu adresten bakabilirsiniz.

http://pmr-radio.net/

ta2ccc

Asistan
Reaksiyon puanı
16
cb ve pmr zihazlar lisans gerektirmiyor evet doğru fakat benim bahsettiğim bir devre ile internet üzerinden telsizle iletişim sağlamak bu konu hakkında bilginiz var mı.bu devre ile hava şartlarına gerek olmadan çatıdaki anten ve bilgisayara bağlı devre ile havanın iyi olmasına gerek kalmadan her daim dünyanın her yeriyle fakat eqso programını kullananlar ile iletişim sağlanıyor bu konu hakkında bilginiz varmı.

Bu görüşmeler anlık görüşmeler değildir.Prg.yapımcısının denetimindedir.Öyle 3 kuruşa 5 köfte olayı yok yani havada.Herşeyin bir raconu kanunu adabı var.Ulaslar arası sözleşmeler çerçevesinde olur bu olaylar.Aynı tip görüşmeleri zaten MSN,Skypee,ICQ, v.s. bir sürü prg .ile yapabiliyorsun. ::yes:

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Bu görüşmeler anlık görüşmeler değildir.Prg.yapımcısının denetimindedir.Öyle 3 kuruşa 5 köfte olayı yok yani havada.Herşeyin bir raconu kanunu adabı var.Ulaslar arası sözleşmeler çerçevesinde olur bu olaylar.Aynı tip görüşmeleri zaten MSN,Skypee,ICQ, v.s. bir sürü prg .ile yapabiliyorsun. ::yes:

telsiz üzerinden görüşmek önemli olan benim mobil bilgisyaarım yok o yüzden bu sistem bana çok yarar.zaten ben her sohbeti yapmak istemiyorum ciddi görüşmeler yapacağım seviye çerçevesinde zaten olacak iletişimlerim link kurarsanız o link sizin oluyor zaten linkin liderliğinide kendimiz yapabiliyoruz.
ta2ccc link kuruluyor telsizden internete bağlanıp görüşülüyor benim gayem böyle bir bağlantı kurmak.