Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak

Gülfem

Asistan
Katılım
13 Mart 2008
Mesajlar
122
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
22191_kedi.jpg

Dünyanın en pahalı kahvesi bir kedinin dışkısından üretiliyor. Endonezya'da yaşayan Luwak kedisinin (Misk kedisi) dışkısından elde edilen bir fincan kahve İngiltere'de 50 eurodan satışa çıkartıldı. Sumatra ormanlarında yetişen Kopi Luwak kahvesinin pahalı olmasının sebebi taklit edilmesi mümkün olmayan tadı. Kopi Luwak çekirdekleri misk kedilerinin dışkılarından ayıklanıyor.

DİĞERLERİ GİBİ ACI DEĞİL

Sumatra ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan misk kedileri kahve bitkilerini yiyor ancak kahve çekirdeklerini öğütmeden yutuyor. Hayvanların midelerinde kahve çekirdikleri asitleniyor. Sonra da sıra sindirim sürecinin son kısmına geliyor. Kopi Luwak'ın normal kahvedeki gibi acı bir tadı yok. Bunun nedeni ise misk kedilerinin mide asidi

Kaynak
 

Gülfem

Asistan
Katılım
13 Mart 2008
Mesajlar
122
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Aynı fikirdeyiz ;D Zannımca o lezzetten ebediyen mahrum kalmak hakkımda daha hayırlıdır +(
 

*SiRiNe*

Dekan
Katılım
22 Kasım 2007
Mesajlar
5,336
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
:D :D Türk kahvesinden başka kahve tanımam :p
 

olympuskiller

Profesör
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
abi ne insanlar var be ne bulsalar yiyip içiyorlar aç bunlar aç ;D
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Zuhahaha yaşasın türk kahvesi :D
 

dead_ghost

Profesör
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
2,257
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
amesfa dedi ki:
Zuhahaha yaşasın türk kahvesi :D

ya aslında bizimkide tam olarak yerli malı değil.brezilyadan geliyor kahve bizim usüllere göre hazırlanıyor :D

melez bişe yani ;)
 

Gülfem

Asistan
Katılım
13 Mart 2008
Mesajlar
122
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kahve ile alakası yok ama bunlarıda sizin paylaşmadan edemedim.

Mükemmel İtalyan: Culatello
İtalyanların Culatello adını verdikleri, domuz mesanesi içine doldurulmuş kemikli prosciutto jambonu dillere destan. Jambon, mesane içine doldurulup iple sıkı sıkıya bağlandıktan sonra en az bir yıl beklemeye bırakılıyor. Bu bekleme esnasında jambon, kütlesinin yaklaşık üçte birini kaybediyor, ancak tadı belirginleşiyor. Büyük fabrikalarda üretilenlerden ziyade, -her ne kadar Avrupa Birliği'nin hijyen yönergelerine uygun biçimde olmasa da- Bassa Barmense bölgesinde kaçak olarak üretilen Culatellolar makbul. Kağıt kadar ince dilimlere kesilerek servis edilen Culatello'yu herkesin hayatta en az bir kere tatması gerekiyor

Uğruna ölünecek balık: Fuga
Başlığı atarken şaka yapmıyorduk. Fugu, kirpi balıklarının belirli bir türünün Japonca adı. Zaten Fugu da sadece ve sadece Japonya'da (yılda yaklaşık 10 ton) yeniliyor. Bu balık zehirli! Etkisi siyanürden 1250 kat fazla! Ciğerini yiyenler kaçınılmaz olarak tahtalı köyü boyluyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne göre, Fugu zehirlenmesi, kusma, istem dışı kasılma, felç ve akabinde solunum sisteminin çökmesiyle, mutlak ölümle sonuçlanıyor. 2002 yılında altı, 2003'te ise iki kişi bu balık yüzünden öldü. Mutlaka usta eller tarafından hazırlanması gerekiyor.

Yağlı Japon sığırı: Wagyu
Japonya'dan bir yiyecek var listede. Wagyu Japonya'da yetiştirilen çok özel bir cins sığır. ABD'nin bazı kesimlerinde, Avustralya ve Wales'te de üretim çiftlikleri bulunuyor. Wagyu sığırı, etindeki yoğun yağıyla 'fani' sığırlardan ayırt edilebilir. En yağlı Wagyu sığırları Kobe dolaylarında yetiştiriliyor. Yarım kilo Wagyu bifteğinin yüzde 90'ı yağ, yüzde 10'u da etten oluşuyor. Tabii Wagyu sığırları öyle kolay yetiştirilmiyor: Yağlı olsunlar diye özel bir diyet uygulanıyor; çiftciler kaslarını yumşatmak için sığırlara masaj yapıyor.

Berberilerin afrodizyakı: Argan Yağı
Kopi Luwak'tan söz açılmışken, Argan Yağı'ndan da bahsetmeden olmaz. Zira Argan Yağı da öncelikle hayvanlar tarafından işleniyor. Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan, yapımının son derece zahmetli olması. Argan Yağı ya da 'Fas'ın sıvı altını', Fas'ın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor. 10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar. Çiftçiler, bu yemişleri tek tek toplayıp, her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar. Ardından çekirdekler kavruluyor ve yine elle öğütülüyor. Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp, yağı çıkartılıyor. İki günlük çalışma sonucunda ancak bir litre Argan Yağı elde ediliyor. Eczacılıkta, mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor. Berberiler Argan Yağı'nı afrodizyak olarak kullanıyor.

Kaynak
 

armess

Asistan
Katılım
14 Aralık 2007
Mesajlar
225
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu ne şimdi +(
bi kahve sever olarak bunu görmemiş hatta unutmuş olmak istiyorum...
tabi türk kahvesi sever olarak... :D
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Bunların ( Argan Yağı hariç, Allah'dan eczacılıkta kullanılıyormuş ) özel bir faydası varda mı yiyorlar bu insanlar. Yoksa zevkleri yüzünden akıllarından mı oldular?
 

Gülfem

Asistan
Katılım
13 Mart 2008
Mesajlar
122
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bence tamamen zevk meselesi :D
 
Üst