Dünya'nın En Hızlısı Linux !

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
scientific linux(SL) denilen bi kavram var ve bu işletim sistemlerinde yapılan işler normal işler değil...
ve bu scientific linux'lar süper stabil,süper hızlı ve süper güvenli...
artı açık kaynak olduğu için kullanan kurum tarafından istenildiği gibi modifiye edilebiliyor...
tamam windows7 mükemmel,harika muhteşem 10bin dolara satılmayı hakediyor ama misal CERN labaratuarları nasıl modifiye edecek???bi kere üreten izin vermiyor...vesüper bilgisayarların programlandığı iş windows serverlara uygun değil...
bunları düşünüp bilerek konuşalım arkadaşlar.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Maddi açıdan değilde diğer yönden sence daha iyi değil mi?
(Bedava dağıtımlar var..Ancak para i,le satılan vede destewğide para ile verilen linuxlardan bence daha hesaplı)

Hayır ms serverların hiç iyi performansı yok. Linux server ücretli alanlar anında çözüm bulmak için genelde büyük db, sync, tunnel gibi işlemlerde zaman ve veri kaybı olmaması için. Ücretide Ms server gibi pahalı değil. Redhat serverla bir karşılaştırma yaparsan dediğimi anlarsın.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Çalıştığım şirket Windows altyapılı sunucu yazılımları exchange mail serverlar ve win7 pro gibi yazılımlar satın aldı ve fiyatı 23.000 TL tuttu.. O faturayı görünce acıdım, içim sızladı.

Linux dağıtımları kullanım kolaylığını biraz daha arttırsa ve daha stabil çalışma olanağına sahip olsa, hiç birşeyden anlamayan kullanıcılar bile linux kullanabilir.. Bu sayede şirketlerde linux kullanabilir diye içimden düşünceler geçsede, bu seferde Netsis, Logo, SAP gibi programları Linux üzerinde nasıl çalıştıracağız...

Google Chrome OS, linux için program çeşitliliğini arttıracak gibime geliyor. Birde üstüne Chrome OS desktop sürümü çıkarsa, işte o zamanlar yukarıda yazdıklarım gerçekleşebilir.. Herneyse yine girdik derin konulara..

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ubuntu @ gerci sende linuxcusun ama özellikle kde 4 ve en son sürümüyle alakali diyecem kolay kullanimdan kasit nedir ,ben bir türlü cözemedim . sahsen diyorum hic anlamayan birine ayni anda linux (kde 4) ve windows göstersen bence linux daha kolayina gidecegine eminim ,nerdeyse hersey elinin altinda kde4 de ,ben de windows 7 de var linuxda ama kullanim kolayliginidan dolayi windows kullanmiyorum ,bazen windows7 kullanirken elim kde4 ile yaptigim seyleri deniyorum ,örnegin alt-f2 kominiasyonu ve plasmoid olarak özellikle sol köse :) olayi.örnek windowsda o ses kisacan illaki bir tik yaptiracan bende ondan nefret ediyorum ,linuxda sadece üzerine gel cevir topu bitti ,belki is alanlari icin farklidir bilemyiecegim ama son kullanici acisindan linux diyorum

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar...
http://www.belgeler.org/

http://www.belgeler.org/howto/kitapcik.html

Linux komutlarını mı bilmiyorsunuz ? Öğrenmek mi istiyorsunuz ? Nerede ise onbeş (15) senedir hazırlanan bir bilgi havuzu var. Açın, okuyun... Yok yatmaya alışmış olanınız varsa hiç bir sözüm yok... Yata yata window$ kullanmaya devam ediiinn...

Linux da oyun oynanmıyor diyorsunuz. OpenGL kütüphanesi kaynak kodları artık tamamen özgür. Oyun yapımcıları linux için oyun çıkarmıyorlar. Linux tabanlı oyunlar şimdilik directx destekleyemiyor. OpenGL ile kodlanmak zorundalar. DirectX dediğimiz şey de açık kaynak olmadan önce Glide komut setinin microsoft tarafından lisansının alınması ile oluşturulmuş ve değiştirilmiş bir yapıdır. Glide da açık kaynak olunca OpenGL (Open Glide) haline gelmiştir.

Linux dosya sistemi ve klasör hiyerarşisi tam bir standart' a oturursa çok şeyin değişeceğine eminim. DirectX i de ömrümün sonuna kadar linux da görebileceğimi sanmıyorum.

Zaten linux da oynamayı sevdiğim sadece iki oyun var. Urban Terror ve mahjanng :)