Dünyanın En Hızlı Bilgisayarı Bu mu?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Ülkemizdeki önemli bilgisayar satıcılarından Dente Bilgisayar'ın girişimi ile oluşturulan oyun bilgisayarı, tam bir performans canavarı. Onu, bu videoda izleyin.

Oyun oynarken, en yüksek detayda ve çözünürlükte heyecan fırtınası yaşamak istiyorsanız, çok güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. Oynadığınız oyuna göre bu ihtiyaç çok daha fazla da olabilir. Crysis, bu oyunlardan sadece biri.

Türkiye'deki önemli bilgisayar satıcılarından Dente Bilgisayar'ın öncülüğünde gerçekleşen projede, Overclock dünyasından ve Hardwarena'dan hatırlayacağınız Ahmet Taruz (Ataruz) danışmanlığında, çok yüksek performansa sahip bir bilgisayar oluşturuldu.

Fiyatı 6 bin Dolar'ın üzerinde olan ve Gamezone olarak adlandırılan bilgisayar, şimdilik sadece Electro World mağazalarında satılıyor ve sipariş üzerine üretiliyor.

Videoyu İzleyin

[sdntv]2009_03_18_dente_roportaj.mp4[/sdntv]

Aşağıdaki videoda, bu ürüne yakından baktık ve merak edilenleri, projenin mimarları olan Dente Bilgisayar Ürün Müdürü Okan Hazinedaroğlu ve Hardwarena'dan Ahmet Taruz'a sorduk.

:: Bu bilgisayarı satın almak ister miydiniz?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
keşke istemek yetseydi :D

röportajda bastırsaydınız bir ödüllü ankette bu bilgisayara yapsaydınız SDN'nin ne havası olurdu ama dimi :P (fazlamı uçtum :D)

6500$+KDV=6500x1,18x1,700=13000 YTL yapıyor, bu fiyatı kimin vermesini bekliyolar acaba?
Bir PS3 bir de XBox aldımmı insan oyun anlamında çok çok çok daha mutlu ve huzurlu olur...

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Dente Bilgisayar'dan isterseniz, belki bu bilgisayarı ödül olarak verebilir :D

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Ses konusu nasıl peki? İçinde bir çok fan gördüm, buna bir de ekran kartları vs.. dahil.. Çok sesli mi çalışıyor?

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
O alandayken pek ses duymadık ama sessiz bir ortamda da denemedik açıkçası. Hanım arkadaşların topuk sesleri inletiyordu ortamı malumunuz :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Canavar gibi cidden. :D

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Eeee :D siparişleri ne zaman veriyorsunuz?

Sadece bakacaksanız çekilin gidin. Dükkanın önünü kapatıosunuz.

Haliimmm, çay çek olum :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Toptan satışta indirim yok mu? SDN' den birkaç kişi çay içmeye gelsek?
Perakende aldık da toptan kaldı :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Alıcı değiliz bakıcıyız. :D:D:D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
o fiyata daha iyisi yapılır hemde bizim bodrumda

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
o fiyata ben internet kafe kurarım bee :D 10 tane pc alırsın iyisinden

labtek38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sipariş üzerine Üretiliyor deyince sanki kendileri üretmiş gibi bir anlam çıkmış. Aslında yaptıkları bilgisayar toplamaktan başka birşey değil tabiki. Tornavidası ve parası olan herkez bu bilgisayarı üretebilir o zaman.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sipariş üzerine Üretiliyor deyince sanki kendileri üretmiş gibi bir anlam çıkmış. aslında tornavidası ve parası olan herkez bu bilgisayarı üretebilir o zaman.

bence de parayı bastır al sonra bios kurcala bitti hiç olmadı 10 tane fan alırsın
6500$ vermişken fan değil klima alınır ona ama neyse :D

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
@pesi diğer fanları bilmiorum ancak 295in pek ses yaptığını söliemem 2*295in pek bi fark yaratcanı düşünmüorum ses konusunda, hatta ilk açılırken 295den gelen 2nci fan sesi cidden hoşuma gidio sanki sport paketlerde yüksek devirde ayağını gazdan çektikten sonra motordan gelen ses gbi:)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Kardeşim parayla değilmi??? ALIYORUM ANASINI SATİYİM. Tart ordan 5 kilo

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hiç hesaplayan var mı bu sistemi biz toplasak ne kadar ediyor diye?

paladin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dünyanın en hızlı bilgisayarı bu muymuş şimdi?. ahaah. bu bilgisayarı oluşturan ve bu ülke şartlarında bu fiyata satışa koyan "yaratıcı" zihniyet, aynı yaratıcılığını pazarlama taktikleri üzerinde kullanamamış sanırım. :D "dünyanın en hızlı bilgisayarı" "gelin alın. en hızlısı bu" VIINNN VIINNNNN. bu gazla ben iki üç paket sardırmayı düşünüyorum açıkçası.

-hilmi abi bana sar bana oradan 3 tane. ovırkiloklu olanlardan olsun ama.
-ayıp ettin ragıp. buyur gözüm. sen demeden ben hazır ettim bile zaten. bıyır "sıcak sıcak taze ve ovirkilok lu" bide "en hızlısı bu. daha hızlısı piyasada yohhhtur". bu son söylediklerimi afişe yazdırıp tükkan önüne astıracağım. bu da yeni pazarlama taktiğim benim. ehu ehu. nassı ammah?
-gözümsün hilmi abi. senin hatırına sar bir tane daha daha. afişe yazdır tükkanın önüne koy, aynı gün afişin hatırına iki tane daha sardırmazsam ne olayım. aooahaa aohhoaa aohoaa(gülme efekti oluyo bu:D)
-ohoaaaa ohoaaa ohoaaaa. ciggerimsin ragıpım.

ha bide bu iddaa da bulunan arkadaşlar alienware ve eurocom un adını hiç duymamışlar zannedersem. yada bizi kandırabileceklerini falan sanıyorlar. hemde o fiyata. ahahah.

lewentbjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hakkı abide röportaj da fiyatı duyunca çekince sanki..geri falan gitmeler :)

arkadaşlar kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi olmasın ama ben dente falan anlamam.. alırım parçalarımı evde kendim yap-boz yapar gibi bulmaca çözer gibi takarım kasaya onları olur biter..ha siz ben uğraşamam kardeşim takmayla ya da ben beceremem diyorsanız dente bilgisayar sizin için yapmış bunları..

herkese teşekkürler...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Hediye olarak forumda anket yapıp(yine) troy abimiz:D bilgisayarı kazanan için satın alsaydı.:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
o fiyata daha iyisi yapılır hemde bizim bodrumda

Kardeş her ne olduysa
Ben dünyanın en hızlı bilgisayarı başlıklı konuya baktım çıktım sonra baktım bu sefer dünyanın en hızlı bilgisayarı bu mu? adlı bir konu yazıyordu sağda forumda açılan son başlıklarda yazıyordu bir tıkladım senin mesaj.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben internette biraz araştırdım karşıma sistem olarak aşşağıdaki özellikler çıktı. Sistemin bu olduğunu düşünüyorum. bu ürüne overclock yapıp 2 yıl garanti veriyorlarsa ki bunu vadediyorlar. helal olsun o para...

DENTE GAMEZONE HWA EXTREME Core i7 965 3.2GHz 6GB 4x500GB (2xGTX295 VGA) 26" WIDELCD
TEKNİK ÖZELLİKLER
İşlemci : Intel Core i7 965 Extreme Edition (3.2GHz / 6.4GT / Sec / 8MB)
İşletim Sistemi : Windows Vista Ultimate Türkçe (64Bit)
Monitör : 26" Asus Wide MM LCD Monitör (WebCam / 2ms)
Anakart : MSI X58 Eclipse
Bellek : 6GB DDR3 1800MHz Corsair CL9 (3x2GB)
Sabit Disk : 4 x 500GB Seagate 7200rpm 32MB SATA-2 (RAID 0)
Optik Sürücü : 22XDVDRW
Ekran Kartı : 2 x Point Of View nVidia GTX295 1792MB DDR3
Ses Kartı : 7.1 Kanal Creative SB X-Fi Xtreme
Ağ Kartı : 2 x Gigabit Ethernet 10/100/1000
Klavye : Logitech Wave Media Klavye Q Siyah USB
Mouse : Cyber Snipa Stinger 3200 DPI LASER Gaming Mouse
Güç Kaynağı : Enermax Galaxy 1000Watt (SLI)

Giriş/Çıkış
8 x USB 2.0,
2 x RJ-45 LAN,
1 x SPDIF çıkışı (koaksiyal),
6 x ses yuvası (Hat-G / Hat Ç / Mifrofon-G / Surround Hoparlör-Ç / Arka Hoparlör-Ç / Merkez / Subwoofer Hoparlör-Ç / Yan Hoparlör-Ç,
2 x PS/2 (Klavye/Fare),
1 x Firewire,
2 x eSATA

Genişleme
2 x PCI,
3 x PCI-E(x16),
2 x PCI-E(x1)

Açıklama
Revoltec GamePad Precision
Zalman MFC1 Plus Fan Kontrolcüsü
Alphacool Lcd Display 200*64 Pixel
3 x Akasa kasa fanı 12cm turuncu led uv duyarlı
Titan Fenrir Cpu Soğutucu

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ya o fiyata öyle pc mi alınır.zaten teknoloijye yetişemiyoz.:Dalsak bile 1 gün sonra daha iyisi çıkıyo onun için dünyanın en iyi bilgisayarı fln geç o işleri bi arkadaşımızın dediği gibi parası olan tornavidası olan aynı pc yi toplar.hemde çok daha ucuza

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Ramler 2000mhz yapılabilir.Görünürde pek bişiy farketmez ama sonuçta daha hızlı.Ayrıca bitane daha GTX295 eklenip 3 way SLI yapılırsa daha hızlı olur.

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bunu alacağıma bir ps3(zaten var)+ bir fullHD tv + orta halli bilgisayar (aynı benimki gibi) alırım alın size oyun canavarı :mrgreen: