Dünyanın en güçlü markası Ferrari

murat709

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önemli şirketlerin finans ve marka performanslarını analiz eden Global 500 anketinde Ferrari dünyanın en güçlü markası çıktı. İtalyan üretici Fiat'a ait olan Ferrari bazı rakiplerine göre daha küçük ve az değerli olmasına rağmen en yüksek marka puanını almayı başardı.

Dünya çapındaki değerlendirmede Ferrari, BMW, Volkswagen ve Audi gibi daha büyük üreticilerin ve bütün diğer markaların önüne geçti.

Marka değeri için kilit etkenlerden biri gelir, ama şirketin marjları, müşteri başına geliri, reklam ve pazarlama harcamaları da göz önünde bulunduruluyor. Ferrari büyüklük açısından daha büyük, çok uluslu şirketlerle boy ölçüşemese de, müşterilerin marka düşkünlüğü ve sadakati gibi önemli alanlarda öne çıkıyor.

Ferrari 2012'nin ilk dokuz ayında net kârını yüzde 7,6 arttırarak 361 milyon liraya çıkardı. Şirketin toplam cirosu ise 4,18 milyar lira olarak gerçekleşti.
Başka hiçbir otomobil üreticisi ilk beşe giremedi; ilk beşteki diğer şirketler sırasıyla Google, Coca-Cola, PwC ve Hermes oldu.

LUCA DI TEŞEKKÜR ETTİ

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo şöyle dedi: "Herhangi bir listenin en tepesinde olmak her zaman memnun edicidir, rakipler dünyanın en ünlü şirketleri olduğunda bu daha da memnun edici. Bu tasdikin ardında olağanüstü insanların yaptığı aynı derecede olağanüstü ürünler yatıyor. Bunu onlar mümkün kıldı ve bu nedenle onlara teşekkür ediyorum."
Kaynak

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Okurun söylediği gülünç aslında :D Şimdi bu araştırmada tam olarak ne araştırılmış? Lüks tüketim ve kısıtlı bir kitleye hitap eden bir firma nasıl en güçlü olabiliyor? Belkide araştırmanın türkçeye çevirisinde sorun olmuştur makale tuhaf geldi çünkü bana

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Azteklerin kok boyasi olarak kullandiklari cochineal böceğinin Dunya markasi olmasi ayri bir trajedi, bu bocegi iceren gazli icecegin genis kitlelerce tuketilmesi ayri bir trajedi.