Dünyanın en büyük hackerı yakalandı....

ta2ccc

Asistan
Reaksiyon puanı
16
351020080912123247273.jpg
12 09 2008 12:35
FBI başta olmak üzere tüm gizli servislerin peşinde olduğu Türk hacker ChaO yakalandı. ChaO, Haber 7'ye 'Beni FBI bile yakalayamaz' demişti. Peki nasıl yakalandı?

Tüm dünyaya kart kopyalama cihazı satan, adını sahte kredi kartı kopyalamayla duyuran uluslar arası sanal dolandırıcı Türk hacker ChaO yakalandı. Kamuoyunun ilk defa Haber 7’de İhsan Aydın ve Ersin Çelik'in hazırladığı yazı dizisiyle varlığından haberdar olduğu ChaO ve ekibi Emniyet mensuplarının 8 ay süren operasyonları sonucunda ele geçirildi. Haber 7’nin daha önce mail üzerinden görüştüğü ChaO “Beni FBI bile yakalayamaz” demişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak, Teşekkül Halinde Banka Aracı Kılınarak Kredi Kartı Kopyalamak, Sahte ATM Düzeneği İmal Etmek Ve Yurtdışına Pazarlamak" olayı ile ilgili olarak 08.09.2008 tarihinde operasyon başlatıldığı ve operasyon sonucu 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan şahısların, bankaların ATM/BTM cihazlarına düzenek yerleştirerek, bankamatikler üzerinden işlem yapan vatandaşların kart bilgileri ile şifrelerini ele geçiren ve elde ettikleri bu bilgiler ile kartların ikizini üreterek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

Sahte kredi kartı, banka kartı üreten, kart kopyalama cihazları yapan hackerlerin aynı zamanda sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş haznesi imal ederek bu cihazları yurt dışına sattıkları açıklandı.

DÜNYAYA SATIYORLARDI
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 08 Eylül’de İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 7 şahsın gözaltına alındığı, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; başta Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, İsveç, İspanya, Brezilya, Macaristan, Güney Afrika ve Sırbistan'a gönderilmek üzere hazırlanmış çok sayıda ATM Tuş Takımı ve Kart Giriş Haznesi ele geçirilmiştir.

Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi.

Dünya’nın sayılı üç dört hackerinden olan ChaO nickli Çağatay Evyapan kimdir? Beni FBI ve CIA bile yakalayamaz diyen ChaO’yla ilgili daha önce Haber 7’nin yapmış olduğu görüşmeler, sistemin nasıl işlediğine dair vermiş olduğu bilgiler, dünya piyasasındaki yeriyle ilgili çok özel bir dosya hazırlıyoruz.
( Haber 7 )

perka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
boşuna dememişler Türkten kork diyee :)

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
en iyi olsaydı yakalanmazdı..
ne demişler en iyi hacker izini bırakmayan bilinmeyen hacker dir.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
En büyük hackermı bu :D e yakalanmış nasıl büyük hacker oluyor :D

hf86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi ben yakalanmazdım ancak Türk polisinin büyüklüğünü göstermek için yakalandım.Değerimi anlayan haaa.Kymetimi bilin.Sırf saizin için yaptım.Yoksaaaaaaaaaaaaaa nerdeeeeeee ben yakalanacakmışım.Peehhhhhh :)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Bilinen en büyük hacker denilmesi daha doğru olur yabi bilinen daha büyükleride var ama neyse :)

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Bende 70 yaşında bir dede göreğiz zannettim ehehe

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Bende 70 yaşında bir hacker dede göreceğiz umuduyla baktım (sanki bu anı daha önce yaşadım :) )

royalsixone

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
yaw internet kafeden bozma mekanda pos makinesinden bozma alet ile
dünyanın en büyük hackerı muhabbetleri komik yaw
ama olsun bi şekilde ünlü oluyoruz :D

IREM

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hepsi yakalansın bunlar gibiler yuzunden mıllett ortada kalıyoorrr...

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kaç programlama dili biliyormuş? :D:D

Hacker olmanın da bir AB standardı var. :D:D