"Dünyanın 100 entellektüeli anketinde tanıdık isimler."

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[size=16pt]U[/size]luslararası ilişkiler alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan Foreign Policy, 'yaşayan en büyük 100 entellektüel' listesini açıkladı.

100nf3.jpg
Zirveye çıkan isimler arasında Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk da var.Titiz bir çalışmanın ardından belirlenen listede İtalyan yazar Umberto Eco, Amerikalı aydın Noam Chomsky, Alman filozof Jürgen Habermas, gazeteci Fareed Zakaria, iktisatçı Muhammed Yunus ve tarihçi Bernard Lewis gibi ünlü isimler yer alıyor. Adayları seçerken kullandığı kriteri, "Alanlarında müstesna konuma sahip olup, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermek." şeklinde özetleyen dergi, sıralamayı ise okurlara yaptıracak. Bunun için internet sitesinde bir anket başlatıldı. www.foreignpolicy.com adresini ziyaret edenler, 100 entelektüel arasından tercih ettikleri 5 kişiye oy verebiliyor. Ankete katılmak için tıklayın.

:: Foreign Policy is currently down for maintenance. We apologize for the inconvenience. Böyle bi' ileti ile karşılaşırsanız sayfa yenilemeyi deneyebilirsiniz.

[size=7pt]Yazı : Mehmet Rıfat Yeğen[/size]​

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben yokum bu listede bi yanlışlık var:d

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Oh la la.. Biraz yanlış lanse ediliyor durum onlara sanırım!

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Geçen gün haberlerde Türkiyenin yarı özgür gösterildiği bir harita görmüştüm, aynı harita da Vatikan tam özgör gösteriliyordu.... Özgürlük böyle birşeyse, özgür olmamayı dilerim. Belirtmek istedim
Fethullah Gülen'i de üstteki resimde 'dini lider' olarak göstermişler. Müslümanlıkta Papalık gibi bir şey olduğunu düşünmüş olmalılar... Saçmalık!
Fethullah Gülen belki entelektüel bir adamdır, ama dini bir lider felan değil!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ben de kendimi veya Elmacik'i listede göremeyince bayağı şaşırdım.

Diğer taraftan, Fethullah Gülen, Papa gibi olmasa da, bir dini liderdir.

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sizi ayrı yerde tutuyolar abim :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Ben de kendimi veya Elmacik'i listede göremeyince bayağı şaşırdım.

Diğer taraftan, Fethullah Gülen, Papa gibi olmasa da, bir dini liderdir.

Hocam burada "kendimi veya Elmacik'i" derken acaba bir koltukta iki karpuz hesabı mı var? :P

Fathullah Gülen'in dini liderliğine gelince; kavram karmaşasına düşmeyelim arkadaşlar. Dini liderlik tanımına göre Fethullah Gülen bir dini lider değildir. Ancak tanıma değil de genel görüşe, özellikle yabancı görüşlere baktığımız zaman "dini liderlik" sıfatı bir "yol göstericilik" değil, "din adamlığı"dır. Örneğin onlara göre her rahip bir "dini lider"dir. Yani kısacası burada "dini lider" demek, "din adamı" demektir. O nedenle Fethullah Gülen'e dini lider denilmiş, bir mahzuru da yok bence.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
Fathullah Gülen'in dini liderliğine gelince; kavram karmaşasına düşmeyelim arkadaşlar. Dini liderlik tanımına göre Fethullah Gülen bir dini lider değildir. Ancak tanıma değil de genel görüşe, özellikle yabancı görüşlere baktığımız zaman "dini liderlik" sıfatı bir "yol göstericilik" değil, "din adamlığı"dır. Örneğin onlara göre her rahip bir "dini lider"dir. Yani kısacası burada "dini lider" demek, "din adamı" demektir. O nedenle Fethullah Gülen'e dini lider denilmiş, bir mahzuru da yok bence.

Böyle düşünmemiştim, haklısın.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten ilginç bir araştırma olmuş,tarih progesörleri,filozoflar,yazarlar ve Fethullah Gülen,gerçi araştırma da etki gücü bir kriter olduğu için haklılar yani.Hepsi çok etkileyici insanlar...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tartarus dedi ki:
Geçen gün haberlerde Türkiyenin yarı özgür gösterildiği bir harita görmüştüm, aynı harita da Vatikan tam özgör gösteriliyordu.... Özgürlük böyle birşeyse, özgür olmamayı dilerim. Belirtmek istedim
Fethullah Gülen'i de üstteki resimde 'dini lider' olarak göstermişler. Müslümanlıkta Papalık gibi bir şey olduğunu düşünmüş olmalılar... Saçmalık!
Fethullah Gülen belki entelektüel bir adamdır, ama dini bir lider felan değil!
Sayısı üç milyona rivayet edilen ve yedi kıtada aksiyon halinde olan bi' oluşumun lideri olması itibariyle, bence 'Dini Lider' sıfatını hak ediyor.