Dünyanın 100 entelektüeli anketinde Gülen birinci oldu

Reaksiyon puanı
2
Bu anket işi boş. Anketlere göre gruplarda en iyi oyuncu nihat oldu. Şimdi doğrumu yani. ? Herkes kendine göre entellektüel.

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
The Janissary Corps
arkadasım sende konuyu tamamen oku sonra yorum yaz Allah la arana birini hangi müslüman sok der yada hangi müslümanın buna gücü yeter?arkadasların savundugu başka seyler neyazıkkı...

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
senin bildiğin hiç bir şeyi bilmiyorum haklısın cahilim ben hemde kara cahil. :)
sen şu soruma cvp versene bi. hani diyorsun ya sen yol göstericiler gelecek.
sana göre fethullah gülen yol göstericimidir?

-pH+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anarchst dedi ki:
senin bildiğin hiç bir şeyi bilmiyorum haklısın cahilim ben hemde kara cahil. :)

Alim alim...

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
evvet öyledir varmı bir diyecegin arkadas..suanda tüm dünyadaki bu olusumdan baska bir büyük Türk olsumu varmı.bu insanları bu yolda tesvik eden kimdir?bencde kara cahilsin dogru söyluyosun..afferin sana..

not:ph sana dedigim seyi düzelt yoksa bilerek düzeltmedın kanısına vararak sikayet edicegimm..selamtle...

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kaza_birgul dedi ki:
evvet öyledir varmı bir diyecegin arkadas..suanda tüm dünyadaki bu olusumdan baska bir büyük Türk olsumu varmı.bu insanları bu yolda tesvik eden kimdir?bencde kara cahilsin dogru söyluyosun..afferin sana..

not:ph sana dedigim seyi düzelt yoksa bilerek düzeltmedın kanısına vararak sikayet edicegimm..selamtle...
oke aldım ben cevabımı. hani söylediklerime cvp verecek adamlar değilsiniz yazmıştın.bende sana cvp vermeme nedenimin seni kaale almadığımdan kaynaklanabileceği ihtimali aklına gelmedi mi? demiştim hani. beni haklı çıkardın...

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sevindim buna hadi işine bak sen..elbet bu dünyada degil öteki dünyada karsılasırız selamtlee..

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kaza_birgul dedi ki:
sevindim buna hadi işine bak sen..elbet bu dünyada degil öteki dünyada karsılasırız selamtlee..

sevgili kaza_birgul

lutfen kisilere laf sokacaginiza olayi tartisin. senin neye hizmet ettigin belli degil, sen kara cahilsin gibi laflar, f. gulen'inizi daha degerli yapmadigi gibi sizin de mantigininizin boyutlarini gosterir, degerinizi dusurur. burada seni beni degil f gulen'in birinci olmasini konusuyoruz.

ayrica rica ederim, bana beni safdisi birakan cumleler ile gelmeyin, samimiyetime guvenin, forumlar daha cekilir olacaktir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Konu yine kavgaya atışmaya dönüşmüş. Yine cepheler oluşturulmuş ve savaş başlatılmış. Her halükarda iki grubun veya daha fazlası varsa hepsinin de bu savaştan mağlup çıkacağını şimdiden söyleyelim.

anarchst dedi ki:

Bir kaç sayfa önce bir hadis yazmıştın. "Size iki emanet bırakıyorum" diyen. O hadisi doğru bilen çok az kişi gördüm şimdiye kadar. Madem onu doğru biliyorsun, de bakalım, "zamanının imamını tanımadan ölen cahiliye ölümüyle ölmüştür" hadisini de biliyor musun? Müslüman olarak ölmek isteyen herkesin tanıması gereken bu imamı acaba sen tanıyor musun? İpucu vereyim, bu imam Fethullah Gülen değil.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Elmacik dedi ki:
Konu yine kavgaya atışmaya dönüşmüş. Yine cepheler oluşturulmuş ve savaş başlatılmış. Her halükarda iki grubun veya daha fazlası varsa hepsinin de bu savaştan mağlup çıkacağını şimdiden söyleyelim.

anarchst dedi ki:

Bir kaç sayfa önce bir hadis yazmıştın. "Size iki emanet bırakıyorum" diyen. O hadisi doğru bilen çok az kişi gördüm şimdiye kadar. Madem onu doğru biliyorsun, de bakalım, "zamanının imamını tanımadan ölen cahiliye ölümüyle ölmüştür" hadisini de biliyor musun? Müslüman olarak ölmek isteyen herkesin tanıması gereken bu imamı acaba sen tanıyor musun? İpucu vereyim, bu imam Fethullah Gülen değil.

ne bu şimdi müslümanlık testimi? ya size mi kaldı insanların inançlarını sorgulamak?
soruna gelecek olursak. benim tek allahım tek kitabım tek efendim var.
madem o yazımı gördün aldın bana geri çevirdin iyice bakarsan şunu da görürsün!
allahla aramda bir tek kuranı kerim var.bana gerekmez başka hacı hoca hafız muhafız....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Selamlar yeniden. Yanlış anlamışsın kusura bakma. :) Seni test ettiğimden değil, ortaya bir iddia attın, o iddiana sahip çıkmanı bekledim. Allah ile senin arana inancın konusunda kimse girmez, ancak o inancı öğrenmek için peygamberi ve onun gösterdiklerini Allah ile arana almak zorundasın. (Elbette akıl gereği bu böyledir.)

Başka hacı hoca hafız gerekmez deyişinin peygamberin hadisiyle çeliştiğini ifade etmek, seninle Allah arasına girmek değildir. Yanlış bildiğin bir şey yüzünden yanlış yapmana ve başkalarına yanlış şeyler öğretmene engel olmak içindir. Çünkü peygamber "zamanının imamını tanımadan ölen cahiliye devrindeki ölüler gibidir" diyor. Yani benden sonra falanca falanca imam olacak, siz de onları beni dinlediğiniz gibi dinleyeceksiniz yoksa müslüman olarak ölmezsiniz diyor. Şu halde senin tezin peygamberin söylemiyle çelişiyor. Eğer bu tezinde ısrarcı isen, şu halde kendini Allah'a peygamberden daha yakın buluyor olmalısın.

Tekrar söyleyelim yanlış anlaşılma olmasın, imam da olsa, peygamber de olsa, Allah ile kuracağın bağın arasında kimse olmayacak, zaten varsa o iman iman değildir. Ancak o bağı kurmak için yardımcılara ihtiyacın olacak, çünkü yol yöntem bilmiyorsun, Allah'ın bildirmek için gönderdiklerini de reddediyorsun.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Elmacik dedi ki:
Selamlar yeniden. Yanlış anlamışsın kusura bakma. :) Seni test ettiğimden değil, ortaya bir iddia attın, o iddiana sahip çıkmanı bekledim. Allah ile senin arana inancın konusunda kimse girmez, ancak o inancı öğrenmek için peygamberi ve onun gösterdiklerini Allah ile arana almak zorundasın. (Elbette akıl gereği bu böyledir.)

Başka hacı hoca hafız gerekmez deyişinin peygamberin hadisiyle çeliştiğini ifade etmek, seninle Allah arasına girmek değildir. Yanlış bildiğin bir şey yüzünden yanlış yapmana ve başkalarına yanlış şeyler öğretmene engel olmak içindir. Çünkü peygamber "zamanının imamını tanımadan ölen cahiliye devrindeki ölüler gibidir" diyor. Yani benden sonra falanca falanca imam olacak, siz de onları beni dinlediğiniz gibi dinleyeceksiniz yoksa müslüman olarak ölmezsiniz diyor. Şu halde senin tezin peygamberin söylemiyle çelişiyor. Eğer bu tezinde ısrarcı isen, şu halde kendini Allah'a peygamberden daha yakın buluyor olmalısın.

Tekrar söyleyelim yanlış anlaşılma olmasın, imam da olsa, peygamber de olsa, Allah ile kuracağın bağın arasında kimse olmayacak, zaten varsa o iman iman değildir. Ancak o bağı kurmak için yardımcılara ihtiyacın olacak, çünkü yol yöntem bilmiyorsun, Allah'ın bildirmek için gönderdiklerini de reddediyorsun.

sabah sabah yeni uyandım. afyonum daha patlamadı tam . söylediğini yanlış anlamış olabilirim kusura bakma.
o zaman bi düzeltme yapayım. peygamber efendimiz alemlere rahmet için gelmiştir. allahla arama,da kuranda başkası gerekmez derken.onu kastetmedim. allahı ve kitabını kabul eden birisi zaten onu inkar edemez. ben sadece günümüzde kendini kral yapanlara ki kralcılar yüzünden kral oluyorlar.onlara gıcıklığımdan böyle bişe yazdım.anlaştık mı?

şimdi dikkatimi çekti tam olarak(kendime gelmeye başladım) sence günümüzde varmı böyle bir imam?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Selamlar. Anlaştık anlaştık. :)

Peygamber bunu imana bağlamış. O imamı tanımayan müslüman değildir diyor. "Zamanın imamı" diyor üstelik. O halde her zaman böyle bir imam mutlaka var. Ki zaten başka bir hadiste de "bu imamlar var oldukça İslam aziz olacaktır" diyor. Bu konuda onlarca hadis var. Ancak bu imam, bazı inançlara göre herhangi bir kimse değildir, önceden peygamberin bildirdiği bir kimse olmalıdır. Dolayısıyla Said Nursi, Fethullah Gülen ya da diğerleri değildir. Bu kişiler alimdir, liderdir o başka. Ancak imamlık önemli bir makamdır ki Allah kuranda şöyle buyuruyor:

"Bir zamanlar Rabbi İbrahimi bir takım kelimelerle sınadı. Onları tam olarak yerine getirince: Ben seni insanlara İmam yapacağım demişti." (Bakara-124)

Yani peygamberin bile imam olması için sınavdan geçmesi gerekiyor ve yine aynı ayetten anlaşılıyor ki imamı da Allah seçiyor peygamberi seçtiği gibi.

Şu halde acizane tavsiyem, müslüman olan herkesin "bu zamanın imamı kim" deyip çaplı bir araştırma yapması lazım. Onun nişaneleri vardır, o nişaneler peygamberden öğrenilir. Ondan sonra kim olduğunu bilmek çok kolaydır, yani dünyayı gezip şahıs aramanıza gerek yok, çünkü peygamber kim olduğunu söylemiştir.

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
idealterror dedi ki:
kaza_birgul dedi ki:

sevgili kaza_birgul

lutfen kisilere laf sokacaginiza olayi tartisin. senin neye hizmet ettigin belli degil, sen kara cahilsin gibi laflar, f. gulen'inizi daha degerli yapmadigi gibi sizin de mantigininizin boyutlarini gosterir, degerinizi dusurur. burada seni beni degil f gulen'in birinci olmasini konusuyoruz.

ayrica rica ederim, bana beni safdisi birakan cumleler ile gelmeyin, samimiyetime guvenin, forumlar daha cekilir olacaktir.

bütün sayfaları okuduysan zaten olayın tartısıldıgını görursun..neden tarafsız olamıyorsunkı acaba?bir nedeni varmı?gayet sakin baslayan bir seyin neden hararetli bir tartısma ortamına yürüdügünü neden göremiyosun yada neden inkar edip beni suclam geregi duuyorsunki?yada neden öteki arkadsların tartısdıgımız kişiye yapılan tam olarak hakaret içerikli msjlarını göremiyosun..yazık..

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cunku hakaretler size yonelik degil f gulen'e yonelik. siz de kendinize kufur edilmis gibi onlara hakaret ediyorsunuz.

burada kimse bastan f gulen igrenc ve cahil bir insandir diye baslamadi sozune.
birbirimize saygili davranirsak saygili tartisiriz. birbirimize hosgoru ile yaklasirsak hosgoru ile karsilaniriz.

hersey bir tarafa, tartismanin tadi kacti burada. elmacik da belirtti, kim kazanirsa kazansin buradaki herkes kaybedecek.

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sevgili arkadasım uzatmaya gerek oldugunu düşüünmüyorum ama sanırım olaylara biraz daha objektif bakmanız lazım...ben kimseye hakaret içerikli bir sey söyledıgımı hatırlamıyorum hakaret düzeyinde..siz canınızı sıkmayasnız...Fetullah Gülen hakkında igrenc cahil bir kişilik olarak baslamdı demıssınız.sanırım okumuyorsunuz yorumları...bir seviyesizlik varsa ortada kime söylenmişse söylensın bence üstünüze alınsanız iyii olur zaten suana kadar söyledıklerınızde bunu gerektirir öle degilmi? herneyse...inşallah anlasabilmişizdir..selamtle

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kaza_birgul dedi ki:
sevgili arkadasım uzatmaya gerek oldugunu düşüünmüyorum ama sanırım olaylara biraz daha objektif bakmanız lazım...ben kimseye hakaret içerikli bir sey söyledıgımı hatırlamıyorum hakaret düzeyinde..siz canınızı sıkmayasnız...Fetullah Gülen hakkında igrenc cahil bir kişilik olarak baslamdı demıssınız.sanırım okumuyorsunuz yorumları...bir seviyesizlik varsa ortada kime söylenmişse söylensın bence üstünüze alınsanız iyii olur zaten suana kadar söyledıklerınızde bunu gerektirir öle degilmi? herneyse...inşallah anlasabilmişizdir..selamtle

bana cahil dedin. unutkanlık başgöstermiş sende sanırım...
ayrıca ben fethi diyince bana kızıyorsun sen hala fetullah diyorsun.adını öğren bence.

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
anarchst dedi ki:
kaza_birgul dedi ki:

ayrıca ben fethi diyince bana kızıyorsun sen hala fetullah diyorsun.adını öğren bence.

doğru söze ne hacet..tebrik ettim kendimi simdi...kuyruguna basanmı oldu kardes senin...sen öle dersen bende sana onu derim nekadar mantıklı öle degilmi..demekki ilk ben dememişim haketmişşiin sölediklerinle..alıskanlık yuzunden yazdıgım ismi banamı kakıyosun.biz isme degil sahsiyete deger veririsiz neyazdıgım okadar önemli degil..herneyse bence hır cıkarma arkadas bitsin burda..selamtle..

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kaza_birgul dedi ki:
anarchst dedi ki:
kaza_birgul dedi ki:

doğru söze ne hacet..tebrik ettim kendimi simdi...kuyruguna basanmı oldu kardes senin...sen öle dersen bende sana onu derim nekadar mantıklı öle degilmi..demekki ilk ben dememişim haketmişşiin sölediklerinle..alıskanlık yuzunden yazdıgım ismi banamı kakıyosun.biz isme degil sahsiyete deger veririsiz neyazdıgım okadar önemli degil..herneyse bence hır cıkarma arkadas bitsin burda..selamtle..

çoluk çocukla muhattap olmama kararı aldım.

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
off ne boş adamsın ya..mod arkadaslar kilitleyin bu konuyu lütfen..dicek bşi bulamyıp seviyesini ice düşüren su arkads yüzünden yeni üye oldugum siteden banlanıcam.töbe yarabbi ya..hangi akla hizmet...hangi hakla hizmet?selamtle...

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kaza_birgul dedi ki:
off ne boş adamsın ya..mod arkadaslar kilitleyin bu konuyu lütfen..dicek bşi bulamyıp seviyesini ice düşüren su arkads yüzünden yeni üye oldugum siteden banlanıcam.töbe yarabbi ya..hangi akla hizmet...hangi hakla hizmet?selamtle...
sen git fethi denen adama yol göstericim (mehdi) de sonra dön bana boş adamsın de.

kaza_birgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
anarchst dedi ki:
kaza_birgul dedi ki:
sen git fethi denen adama yol göstericim (mehdi) de sonra dön bana boş adamsın de.

ben kimseye mehdi demedim..sen neden herseyi saptıyosun ve burda tartsma ortamı saglıyosun...yol gösterici dedimmi demedimmi bilmem ama dediysemde nevar ya nevar bunda...sen her yol göstericiye mehdimi diyon...senin mantıgına göre babalarımız analarımzıda mehdi...ya saçma sapan konusma Allah aşkına atartısıcaksakta mantıklı seyler üzerinde tartısalım..senle zaten herhangi bir tartısmaya girilmez saygınlıgınıkoruyamıyosun...sen istedigin kadar hakaret etsen sanki senin demelerinle bir sey olacak...boş laflar boş düşünceler.selamtle