The Janissary Corps
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 2
Bu anket işi boş. Anketlere göre gruplarda en iyi oyuncu nihat oldu. Şimdi doğrumu yani. ? Herkes kendine göre entellektüel.
Be5tE dedi ki:Elmacik dedi ki:Herşey bir yana da, anketle entellektüel nasıl seçiliyor onu anlamadım doğrusu. Anket bir kriterse herkes kendine göre entellektüel. :I
Kesinlikle katılıyorum sana abicim.
anarchst dedi ki:senin bildiğin hiç bir şeyi bilmiyorum haklısın cahilim ben hemde kara cahil.
sen şu soruma cvp versene bi. hani diyorsun ya sen yol göstericiler gelecek.
sana göre fethullah gülen yol göstericimidir?
oke aldım ben cevabımı. hani söylediklerime cvp verecek adamlar değilsiniz yazmıştın.bende sana cvp vermeme nedenimin seni kaale almadığımdan kaynaklanabileceği ihtimali aklına gelmedi mi? demiştim hani. beni haklı çıkardın...kaza_birgul dedi ki:evvet öyledir varmı bir diyecegin arkadas..suanda tüm dünyadaki bu olusumdan baska bir büyük Türk olsumu varmı.bu insanları bu yolda tesvik eden kimdir?bencde kara cahilsin dogru söyluyosun..afferin sana..
noth sana dedigim seyi düzelt yoksa bilerek düzeltmedın kanısına vararak sikayet edicegimm..selamtle...
kaza_birgul dedi ki:sevindim buna hadi işine bak sen..elbet bu dünyada degil öteki dünyada karsılasırız selamtlee..
anarchst dedi ki:senin bildiğin hiç bir şeyi bilmiyorum haklısın cahilim ben hemde kara cahil.
Elmacik dedi ki:Konu yine kavgaya atışmaya dönüşmüş. Yine cepheler oluşturulmuş ve savaş başlatılmış. Her halükarda iki grubun veya daha fazlası varsa hepsinin de bu savaştan mağlup çıkacağını şimdiden söyleyelim.
Bir kaç sayfa önce bir hadis yazmıştın. "Size iki emanet bırakıyorum" diyen. O hadisi doğru bilen çok az kişi gördüm şimdiye kadar. Madem onu doğru biliyorsun, de bakalım, "zamanının imamını tanımadan ölen cahiliye ölümüyle ölmüştür" hadisini de biliyor musun? Müslüman olarak ölmek isteyen herkesin tanıması gereken bu imamı acaba sen tanıyor musun? İpucu vereyim, bu imam Fethullah Gülen değil.
Elmacik dedi ki:Selamlar yeniden. Yanlış anlamışsın kusura bakma.Seni test ettiğimden değil, ortaya bir iddia attın, o iddiana sahip çıkmanı bekledim. Allah ile senin arana inancın konusunda kimse girmez, ancak o inancı öğrenmek için peygamberi ve onun gösterdiklerini Allah ile arana almak zorundasın. (Elbette akıl gereği bu böyledir.)
Başka hacı hoca hafız gerekmez deyişinin peygamberin hadisiyle çeliştiğini ifade etmek, seninle Allah arasına girmek değildir. Yanlış bildiğin bir şey yüzünden yanlış yapmana ve başkalarına yanlış şeyler öğretmene engel olmak içindir. Çünkü peygamber "zamanının imamını tanımadan ölen cahiliye devrindeki ölüler gibidir" diyor. Yani benden sonra falanca falanca imam olacak, siz de onları beni dinlediğiniz gibi dinleyeceksiniz yoksa müslüman olarak ölmezsiniz diyor. Şu halde senin tezin peygamberin söylemiyle çelişiyor. Eğer bu tezinde ısrarcı isen, şu halde kendini Allah'a peygamberden daha yakın buluyor olmalısın.
Tekrar söyleyelim yanlış anlaşılma olmasın, imam da olsa, peygamber de olsa, Allah ile kuracağın bağın arasında kimse olmayacak, zaten varsa o iman iman değildir. Ancak o bağı kurmak için yardımcılara ihtiyacın olacak, çünkü yol yöntem bilmiyorsun, Allah'ın bildirmek için gönderdiklerini de reddediyorsun.
idealterror dedi ki:kaza_birgul dedi ki:sevindim buna hadi işine bak sen..elbet bu dünyada degil öteki dünyada karsılasırız selamtlee..
sevgili kaza_birgul
lutfen kisilere laf sokacaginiza olayi tartisin. senin neye hizmet ettigin belli degil, sen kara cahilsin gibi laflar, f. gulen'inizi daha degerli yapmadigi gibi sizin de mantigininizin boyutlarini gosterir, degerinizi dusurur. burada seni beni degil f gulen'in birinci olmasini konusuyoruz.
ayrica rica ederim, bana beni safdisi birakan cumleler ile gelmeyin, samimiyetime guvenin, forumlar daha cekilir olacaktir.
kaza_birgul dedi ki:sevgili arkadasım uzatmaya gerek oldugunu düşüünmüyorum ama sanırım olaylara biraz daha objektif bakmanız lazım...ben kimseye hakaret içerikli bir sey söyledıgımı hatırlamıyorum hakaret düzeyinde..siz canınızı sıkmayasnız...Fetullah Gülen hakkında igrenc cahil bir kişilik olarak baslamdı demıssınız.sanırım okumuyorsunuz yorumları...bir seviyesizlik varsa ortada kime söylenmişse söylensın bence üstünüze alınsanız iyii olur zaten suana kadar söyledıklerınızde bunu gerektirir öle degilmi? herneyse...inşallah anlasabilmişizdir..selamtle
anarchst dedi ki:kaza_birgul dedi ki:sevgili arkadasım uzatmaya gerek oldugunu düşüünmüyorum ama sanırım olaylara biraz daha objektif bakmanız lazım...ben kimseye hakaret içerikli bir sey söyledıgımı hatırlamıyorum hakaret düzeyinde..siz canınızı sıkmayasnız...Fetullah Gülen hakkında igrenc cahil bir kişilik olarak baslamdı demıssınız.sanırım okumuyorsunuz yorumları...bir seviyesizlik varsa ortada kime söylenmişse söylensın bence üstünüze alınsanız iyii olur zaten suana kadar söyledıklerınızde bunu gerektirir öle degilmi? herneyse...inşallah anlasabilmişizdir..selamtle
bana cahil dedin. unutkanlık başgöstermiş sende sanırım...
ayrıca ben fethi diyince bana kızıyorsun sen hala fetullah diyorsun.adını öğren bence.
kaza_birgul dedi ki:anarchst dedi ki:kaza_birgul dedi ki:sevgili arkadasım uzatmaya gerek oldugunu düşüünmüyorum ama sanırım olaylara biraz daha objektif bakmanız lazım...ben kimseye hakaret içerikli bir sey söyledıgımı hatırlamıyorum hakaret düzeyinde..siz canınızı sıkmayasnız...Fetullah Gülen hakkında igrenc cahil bir kişilik olarak baslamdı demıssınız.sanırım okumuyorsunuz yorumları...bir seviyesizlik varsa ortada kime söylenmişse söylensın bence üstünüze alınsanız iyii olur zaten suana kadar söyledıklerınızde bunu gerektirir öle degilmi? herneyse...inşallah anlasabilmişizdir..selamtle
bana cahil dedin. unutkanlık başgöstermiş sende sanırım...
ayrıca ben fethi diyince bana kızıyorsun sen hala fetullah diyorsun.adını öğren bence.
doğru söze ne hacet..tebrik ettim kendimi simdi...kuyruguna basanmı oldu kardes senin...sen öle dersen bende sana onu derim nekadar mantıklı öle degilmi..demekki ilk ben dememişim haketmişşiin sölediklerinle..alıskanlık yuzunden yazdıgım ismi banamı kakıyosun.biz isme degil sahsiyete deger veririsiz neyazdıgım okadar önemli degil..herneyse bence hır cıkarma arkadas bitsin burda..selamtle..
sen git fethi denen adama yol göstericim (mehdi) de sonra dön bana boş adamsın de.kaza_birgul dedi ki:off ne boş adamsın ya..mod arkadaslar kilitleyin bu konuyu lütfen..dicek bşi bulamyıp seviyesini ice düşüren su arkads yüzünden yeni üye oldugum siteden banlanıcam.töbe yarabbi ya..hangi akla hizmet...hangi hakla hizmet?selamtle...
anarchst dedi ki:sen git fethi denen adama yol göstericim (mehdi) de sonra dön bana boş adamsın de.kaza_birgul dedi ki:off ne boş adamsın ya..mod arkadaslar kilitleyin bu konuyu lütfen..dicek bşi bulamyıp seviyesini ice düşüren su arkads yüzünden yeni üye oldugum siteden banlanıcam.töbe yarabbi ya..hangi akla hizmet...hangi hakla hizmet?selamtle...