Dünyada Sadece 1 Tane Var

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
20090408091429_090407rr1_hlarge.jpg

Özel olarak üretilen araçtan dünyada sadece 1 tane var.​

Rolls-Royce Hyperion, Roland Hall adındaki bir otomobil koleksiyoncusunun ısmarlamasından sonra Pininfarina tarafından özel bir proje olarak yaratıldı.
w241.jpg

Tasarımla ve gövde yapımıyla uğraşan Pininfarina, 1930’ların şatafatlı otomobillerinden esinlenen bir araç yapmayı amaçlayarak işe koyulmuş. Hall’un Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe’unu temel olarak almışlar, ama arka koltukları çıkartarak yaklaşık 400 mm yer kazanmışlar. Pininfarina bazı gövde parçalarında, karbon fiberi (tahta kapılar dışında) tercih etmiş.​

Hyperion eski dönemlerin otomobillerinden ilham almış olsa da LED lambalar ve çift xenon ön farlar gibi modern teknolojik özellikler barındırıyor. Yapımcı şirket parlak ön ızgaranın tepesine Rolls-Royce ikonu “Spirit Of Ecstasy”yi koymayı ihmal etmemiş.
w242.jpg

Motor ayrıntıları açıklanmadı, fakat standart Phantom Drophead Coupe 6.75 litrelik doğal emişli bir V12 motora sahip. Bu motor 460 bg ve 720 Nm tork üretiyor. Araç gücünü 6 vitesli otomatik şanzımanı ile arka tekerleklerinden yere aktarıyor.
Şu anki sahipi bu aracı, dudak uçuklatan 4.5 milyon Avro’ya satıyor.​

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Biraz zor satar o paraya..:)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Eminim sırf "Dünyada bu arabadan bir tek bende var" diyerek gösteriş yapabilmek için o hurdaya o parayı veren birileri çıkar. Altın kaplamalı BMW yaptıran, elmaslarla süslenmiş Mercedes kullananlar olduktan sonra, ben artık hiç anormal karşılamam.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Eminim sırf "Dünyada bu arabadan bir tek bende var" diyerek gösteriş yapabilmek için o hurdaya o parayı veren birileri çıkar. Altın kaplamalı BMW yaptıran, elmaslarla süslenmiş Mercedes kullananlar olduktan sonra, ben artık hiç anormal karşılamam.

sen buna hurdamı diyosun 460 beygir araba getir arabanı kapaıştıralım ama fiyat bayağı anormalmiş:D

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bi türlü anlamıyorum şu Çok Yüksek miktarda araba alanları :)

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Neden sasiriyorsunuz anlamiyorum.Dunyada cok zengin insanlar bazen para harcayacak yer bulamiyorlar.bu tip urunlerde prestij simgesi oluyor. bizlere garip gelen bu davranislar onlar icin onemli bir adim.