rainman4009
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 5
hindistanlıları ne zaman geçeriz programlama...
Kardeş sana şunu şöyliyim.Bundan 2 sene önce bizim burada sevdiğim bir esnaf abi vardı.Adam mobilya sektörüdeydi ve ben o zamanlar daha bu programlama işine falan girmemişim ama istiyorum tabi O Abinin Amcası Programcı fakat Adam Hindistanda Öğrencilere Programlama Öğretmeye Gidiyordu Hemde TÜRKİYE'den.Ve Adamada bu benim dediğim abi işiyle (programlamayla) ilgili sorular sorduğunda hiç cevap vermiyormuş Nedeni sormayın bende bilmiyorum.Ama diyeceğim şu ki eğer TÜRKİYE'den hindistana çocuklara birşeyler öğretmeye bir programcı gidiyorsa (hindistanda dediğiniz gibi dünyanın yazılım konusunda en gelişmiş ülkesi ) bunla Gurur duymak lazım..! Şahsi Fikrim.
valla negüzel dedin be..Evet biz Türkler, Kürtler, Lazlar,çerkezler, bulgar göçmenleri,zazalar...imkan verilse anasını
ağlatırız, verilen imkanı değerlendirmesini bilene ve denetleyene düşüyor bu görev. Elin hintlisi,
amerikalısı, japonu bunu yapıyor biz daha iyisi değilse bile iyisini yaparız.
Şu Son Yazdıklarına " Amin " Diyelim.hindistanla aramızdaki farkları söylim.....
Hindistan--------------
1-- hindistan bir sömürge ülkesiydi.. ingilizceleri çok iyi... ingiliz sömürgesinde yaşamışlar çünkü...
2-- ilk okuldan itibaren derslerinde algoritma dersleri var...
3-- bu algroritma ile büyüyen insanlar şuan amerikada büyük şirketlerin çoğu işini yapmakta bilgiyi öğrenmekte
4-- büyük şirketlerde çalışan insanlar şuan hindistana geri döndüler bilgiyi çalıp kendi ülkelerine getirdiler kendi ülkelerinde bilgiyi paylaştılar şuan hindistan gelişmekte olan ülkeler içinde ilk sırada gelecekte çin ile kapışmayı planlamasını yapmakta.....
TÜRKLER -----
1-- ingizlece eğitimi salla pati bir kaç kurum hariç
2--- bırak algoritmayı çarpma yapmayı bilmeyen çoçuk 8 sınıftan mezun oluyor..
3-- amerikaya gidenler ülke sevdası yok istinalar hariç
4-- geri dönenler önce ülkem değil cebim ... bana kimse öğretmedi ( c# asm c java) bencillik almış ben biliyorum enaniyetinde
bu kadar olumsuzluğa rağmen ben ümit varım... şöyle görüyoum ki şuan yeni gelen nesil bilgisyar dünyasına aşırı meraklı... akıl almadık işler üretiyorlar ...
+ bencillikler kalkıyor
+ bilgi paylaşılyor
+ beraber çalışma grupları artıyor.
+ şirketler yatırımları daha güçlü
tek eksiğimiz sistem ve doğru eğitim
bir gün gelecek pardus tüm türkiyede kullanılacak...
ve türkçe programlama diliyle program yazacağız....
vallahiiTamam iş sadece devletle olacak değil ama devletimiz de sağolsun hiçbir ucundan tutmuyor yazılım sektörünün.
En basitinden çalıştığınız yazılım şirketi bir program ortaya çıkardı. Kültür Bakanlığında hangi ad altında onaylanıyor bu program biliyor musunuz ? Bi bakın derim
vallahii
program diye patent almıyormusunuz anlayamadım?:confused1:
bu söz hoşuma gittibir gün gelecek pardus tüm türkiyede kullanılacak...
yazılım kategorisi yoksa yani yazıklar olsun.. geri kalmış ülke buna denir işteValla kitaplar ile ilgili bir kategoriye sokuyorlardı yanılmıyorsam. Yazılım ile ilgili bir kategori yok.
farklı bir bakış açısı, bu söz üzerine baya tartışılır bence..geçim derdine düşen insan yaratıcılığını kaybeder.
hindistanla aramızdaki farkları söylim.....
Hindistan--------------
1-- hindistan bir sömürge ülkesiydi.. ingilizceleri çok iyi... ingiliz sömürgesinde yaşamışlar çünkü...
2-- ilk okuldan itibaren derslerinde algoritma dersleri var...
3-- bu algroritma ile büyüyen insanlar şuan amerikada büyük şirketlerin çoğu işini yapmakta bilgiyi öğrenmekte
4-- büyük şirketlerde çalışan insanlar şuan hindistana geri döndüler bilgiyi çalıp kendi ülkelerine getirdiler kendi ülkelerinde bilgiyi paylaştılar şuan hindistan gelişmekte olan ülkeler içinde ilk sırada gelecekte çin ile kapışmayı planlamasını yapmakta.....
TÜRKLER -----
1-- ingizlece eğitimi salla pati bir kaç kurum hariç
2--- bırak algoritmayı çarpma yapmayı bilmeyen çoçuk 8 sınıftan mezun oluyor..
3-- amerikaya gidenler ülke sevdası yok istinalar hariç
4-- geri dönenler önce ülkem değil cebim ... bana kimse öğretmedi ( c# asm c java) bencillik almış ben biliyorum enaniyetinde
bu kadar olumsuzluğa rağmen ben ümit varım... şöyle görüyoum ki şuan yeni gelen nesil bilgisyar dünyasına aşırı meraklı... akıl almadık işler üretiyorlar ...
+ bencillikler kalkıyor
+ bilgi paylaşılyor
+ beraber çalışma grupları artıyor.
+ şirketler yatırımları daha güçlü
tek eksiğimiz sistem ve doğru eğitim
bir gün gelecek pardus tüm türkiyede kullanılacak...