Dünya Yazılım Sektöründe Türkler Ne Zaman Hindistanlıları Geçer

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kardeş sana şunu şöyliyim.Bundan 2 sene önce bizim burada sevdiğim bir esnaf abi vardı.Adam mobilya sektörüdeydi ve ben o zamanlar daha bu programlama işine falan girmemişim ama istiyorum tabi :)O Abinin Amcası Programcı fakat Adam Hindistanda Öğrencilere Programlama Öğretmeye Gidiyordu Hemde TÜRKİYE'den.Ve Adamada bu benim dediğim abi işiyle (programlamayla) ilgili sorular sorduğunda hiç cevap vermiyormuş :) Nedeni sormayın bende bilmiyorum.Ama diyeceğim şu ki eğer TÜRKİYE'den hindistana çocuklara birşeyler öğretmeye bir programcı gidiyorsa (hindistanda dediğiniz gibi dünyanın yazılım konusunda en gelişmiş ülkesi ) bunla Gurur duymak lazım..! Şahsi Fikrim.

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kaç kişi gidiyordur hindistana ... microsoft ta. hp de , oracle de, google da kaç türk var. kaç hindistanlı var.. bu kendimizi kandırmaktır ... ancak ....

Reaksiyon puanı
189
Gidip aralarında 1.5 yıl kalıp gerçeği görmüş biri olarak birkaç kelam edebilirim sanırım. Hintlilerin aşırı büyük bir çoğunluğu programcı değil kodcudur. Yanı bir proje yaratmasını isterseniz tıkanır kalırlar. Algoritmayı kolay kolay çıkaramazlar. Zaten bir çok yazılım firmasına gidip baktığınızda başında bir amerikalı olduğunu görürsünüz.

Programlama konusunda da sömürülen bir memleket açıkçası. Nedeni de işçiliğin ucuz olmasından kaynaklanıyor. Akşama kadar tabir-i caizse eşşekler gibi çalıştırırsınız programcı kişiyi ve 1 ayın sonunda vereceğiniz maaş 350 - 400 TL dir.

Kısacası Türkler zaten bu konuda öndeler ama işçiliğin pahalı olmasından dolayı yazılım firmaları yatırım yapmıyorlar. Projeyi geliştirip Hindistanda bir firmaya kodlattırıyorlar.

Olay tamamen duygusal :)

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Programlamak sabır işidir kodlarsınız kodlarsınız hata olur başla düzeltmeye sayfalarca kod bu yüzden bizden olmaz. (Hintlilerin sabırlı olduğunu duymuştum.)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Hah biri diyeceğimi demiş orda. Evet kod yazmak sabır işi sabır da hint işi japon işi bunu yapan.... neyse ucu kaçtı :D

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ne zaman Biz Türkler boş konuşmayıp icrata geçersek bence ozaman geçeriz tüm dünyayı :thumbup:

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Her ne zaman yazılım sektöründe otomasyon yazılımlarından başka yazılımlar üretilmeye başlandığında, o zaman yazılım sektörü bir yerlere gelebilmeye başlamış demektir. Devletinde biraz bilişim sektörüne destek vermesi gerekiyor.

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
Kardeş sana şunu şöyliyim.Bundan 2 sene önce bizim burada sevdiğim bir esnaf abi vardı.Adam mobilya sektörüdeydi ve ben o zamanlar daha bu programlama işine falan girmemişim ama istiyorum tabi :)O Abinin Amcası Programcı fakat Adam Hindistanda Öğrencilere Programlama Öğretmeye Gidiyordu Hemde TÜRKİYE'den.Ve Adamada bu benim dediğim abi işiyle (programlamayla) ilgili sorular sorduğunda hiç cevap vermiyormuş :) Nedeni sormayın bende bilmiyorum.Ama diyeceğim şu ki eğer TÜRKİYE'den hindistana çocuklara birşeyler öğretmeye bir programcı gidiyorsa (hindistanda dediğiniz gibi dünyanın yazılım konusunda en gelişmiş ülkesi ) bunla Gurur duymak lazım..! Şahsi Fikrim.

Bu Bir istisnadır.

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
hindistanla aramızdaki farkları söylim.....

Hindistan--------------

1-- hindistan bir sömürge ülkesiydi.. ingilizceleri çok iyi... ingiliz sömürgesinde yaşamışlar çünkü...
2-- ilk okuldan itibaren derslerinde algoritma dersleri var...
3-- bu algroritma ile büyüyen insanlar şuan amerikada büyük şirketlerin çoğu işini yapmakta bilgiyi öğrenmekte
4-- büyük şirketlerde çalışan insanlar şuan hindistana geri döndüler bilgiyi çalıp kendi ülkelerine getirdiler kendi ülkelerinde bilgiyi paylaştılar şuan hindistan gelişmekte olan ülkeler içinde ilk sırada gelecekte çin ile kapışmayı planlamasını yapmakta.....

TÜRKLER -----

1-- ingizlece eğitimi salla pati bir kaç kurum hariç
2--- bırak algoritmayı çarpma yapmayı bilmeyen çoçuk 8 sınıftan mezun oluyor..
3-- amerikaya gidenler ülke sevdası yok istinalar hariç
4-- geri dönenler önce ülkem değil cebim ... bana kimse öğretmedi ( c# asm c java) bencillik almış ben biliyorum enaniyetinde

bu kadar olumsuzluğa rağmen ben ümit varım... şöyle görüyoum ki şuan yeni gelen nesil bilgisyar dünyasına aşırı meraklı... akıl almadık işler üretiyorlar ...
+ bencillikler kalkıyor
+ bilgi paylaşılyor
+ beraber çalışma grupları artıyor.
+ şirketler yatırımları daha güçlü

tek eksiğimiz sistem ve doğru eğitim

bir gün gelecek pardus tüm türkiyede kullanılacak...
ve türkçe programlama diliyle program yazacağız....

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
"Türkler sırtındaki deli gömleği çıkartıldığında tarihler yazacak bir millettir." Bence öncelikle şu yakıştırmaları kendimiz bırakmalıyız, yok Türklerden beklenir, burası Türkiye her şey olur, Türk her yerde aynı falan.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bizim eğitim sistemimiz gelişmediğin için,
hala temel ilkokul eğitimini alamayan yerler olduğu için,
13 yıla varan okula git-gel yaptıktan sonra öss de gümleyip,geçen 13 yılı koca bir boşluk olduğu için,
istanbulda sıradan bir daire kirasının asgari ücret boyutunda olduğu için,
tercih ettiği meslek lisesinin devam edilebilecek üniversitede bir bölümünün olmadığı için(bazı meslekler)
için de için.. ben 2 sayfa doldururum böyle

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5

Hindistan--------------

1-- hindistan bir sömürge ülkesiydi.. ingilizceleri çok iyi... ingiliz sömürgesinde yaşamışlar çünkü...
3-- bu algroritma ile büyüyen insanlar şuan amerikada büyük şirketlerin çoğu işini yapmakta bilgiyi öğrenmekte
4-- büyük şirketlerde çalışan insanlar şuan hindistana geri döndüler bilgiyi çalıp kendi ülkelerine getirdiler kendi ülkelerinde bilgiyi paylaştılar şuan hindistan gelişmekte olan ülkeler içinde ilk sırada gelecekte çin ile kapışmayı planlamasını yapmakta.....

TÜRKLER -----

4-- geri dönenler önce ülkem değil cebim ... bana kimse öğretmedi ( c# asm c java) bencillik almış ben biliyorum enaniyetinde

bu kadar olumsuzluğa rağmen ben ümit varım... şöyle görüyoum ki şuan yeni gelen nesil bilgisyar dünyasına aşırı meraklı... akıl almadık işler üretiyorlar ...
+ bencillikler kalkıyor
+ bilgi paylaşılyor

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
valla Türkçe programlama dili yazmanın bizi daha ileriye götüreceğini zannetmiyorum.

Programlama işini, sadece kod yazmak algoritma geliştirmek olarak düşünmenin de bize

öğretilen dar pencereden bakma zorunluluğun parçası olarak görüyorum. Evet eksikliğimiz

eğitim sisteminden tutun, kişisel motivasyona kadar bir çok konudaki prangalarımız bizi olmayı

istediğimiz yerden mahrum ediyor.

Türkiye'de yazılım sektöründe programlı bir şekilde ilerlemek istiyorsak bunu devlet politikası

haline getirmek gerekir. Maalesef benim bildiğim kadarıyla devletimizin kalkınma planlarında

böyle bir gelişme yok. Korkuyorum ki bilişim sektörü, tarım,makina,elektrik gibi sektörler gibi

devlet desteği alamadan elimizden kaçacak. Tarım da desteği maalesef yabancılara veriyoruz

ki anguslar artık kebap olacak tabi bulabilirsek. fındık yetiştiricisi artık fındığı toplamak istemiyor

çünkü kar etmiyor.buğdayı ithal almamızı neden yadırgamıyoruz? sabaha kadar yazsam bilişim

sektörüne gelemem heralde... onun için devletimizin önce politik olarak sahip çıkması

gerekiyor, ama öyle silikon vadisi kurdum demekle olmuyor o işler, eğitim sisteminde köklü

değişimle biyerlere gelinebilir. yoksa kendi çabamızla öğrenmekle ahmet abi bana öğretmedi,

bilgisini benden esirgedi demekle olmuyor

Evet biz Türkler, Kürtler, Lazlar,çerkezler, bulgar göçmenleri,zazalar...imkan verilse anasını

ağlatırız, verilen imkanı değerlendirmesini bilene ve denetleyene düşüyor bu görev. Elin hintlisi,

amerikalısı, japonu bunu yapıyor biz daha iyisi değilse bile iyisini yaparız.

YAVUZS

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şu hantal, hantal olduğu gibi hantal olduğunu kabul etmeyen EĞİTİM SİSTEMİNDEN NE zaman kurtulursak ozaman. DEĞİL hindistanı abd ve diğer geşlişmiş ülkeleride geçecegiz...

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Evet biz Türkler, Kürtler, Lazlar,çerkezler, bulgar göçmenleri,zazalar...imkan verilse anasını

ağlatırız, verilen imkanı değerlendirmesini bilene ve denetleyene düşüyor bu görev. Elin hintlisi,

amerikalısı, japonu bunu yapıyor biz daha iyisi değilse bile iyisini yaparız.
valla negüzel dedin be..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Tamam iş sadece devletle olacak değil ama devletimiz de sağolsun hiçbir ucundan tutmuyor yazılım sektörünün.

En basitinden çalıştığınız yazılım şirketi bir program ortaya çıkardı. Kültür Bakanlığında hangi ad altında onaylanıyor bu program biliyor musunuz ? Bi bakın derim :D

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21

Hindistan--------------

TÜRKLER -----

+ bencillikler kalkıyor
+ bilgi paylaşılyor

Şu Son Yazdıklarına " Amin " Diyelim.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Tamam iş sadece devletle olacak değil ama devletimiz de sağolsun hiçbir ucundan tutmuyor yazılım sektörünün.

En basitinden çalıştığınız yazılım şirketi bir program ortaya çıkardı. Kültür Bakanlığında hangi ad altında onaylanıyor bu program biliyor musunuz ? Bi bakın derim :D
vallahii:(
program diye patent almıyormusunuz anlayamadım?:confused1:

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
herkes çok güzel konuşuyor... eksikler var... sorunlar belli... hedeflerde belli.... ortak bir amaçta var... ülkem ülkem....

peki facebook kuran elaman
wordpress yazan çoçuk
google kuranlar
diğerleri

ne farkımız var onlardan ; tek farkımız biraz üç kağıtcıyız... ne zaman cebim dolacak diye acele ediyoruz.. sabırsızız..

ortak akılla birliktelik lazım ne yapabiliriz . Ne fikirlerle bir şeyleri başarabiliriz...

dünya değişiyor... dünyanın en fazla kazanan şirketleri yazılım ve teknoliji şirketleri . türkiye tarım ülkesiydi sanayi ülkesi yaptılar... biz bunu istemiyoruz... biz teknoloji ülkesi olmak istiyoruz... bunun için herkes bildiğini paylaşarak daha farklı bir türkiye olmaya yolunda ilerliyoruz...

ben ümit ediyorumm.... durmak yok çalışmaya devam.....

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Spoiler: Tamamen Türkçe ve bilimsel araştırmaya yönelik bir dil şu an yazılıyor zaten. Biter mi bilmem lakin en azından proje üzerinde çalışıyorlar.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bir de şu var ki, geçim derdine düşen insan yaratıcılığını kaybeder. Türkiyede ne yapalım yani. Bunca dert varken. Kim uğraşacak. Kaliteli kod, iyi bir proje bu topraklardan nasıl çıkar biliyor musunuz ? Adam gibi yöneticilere sahip olunca...

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bilgi sahibi bir yorum. biraz ülkemize acımasız baksada herşeyin siyah ve beyaz olamayacağı gibi gerçeklere dokunan bir yazı.

Hindistan--------------

TÜRKLER -----

+ bencillikler kalkıyor
+ bilgi paylaşılyor

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
bence bir sürü yarım bilgiyle yapılmış bir sürü yarım yorum var...

işte böyle boş boş konuşup işe geçmediğimiz için bi cacık olmuyor zaten.

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hindistan'da yere çömelmiş, elinde notebook, program yazan insanlar görebilirsiniz.

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu sene lise son sınıfa geçtim ve bilişim teknolojileri-veri tabanı programcılığı okuyorum.Bilgisayarın ana dili ney ? İngilizce.Ve Ne 11.sınıfta nede bu sene (12.sınıfta) ingilizce dersi görmüyorum.Saçmalığa bakın.Bana gidiyolar hatfada 2 ders felsefe dersi gösteriyolar ya banane felsefeden ben bilgisayar bölümü okuyorum.Hadi 2 dersi geçtim bana haftada 1 ders "TEKNİK İNGİLİZCE " dersi gösterseler eminim çok yararı olacaktır.Yani kısacası bu sistemin değişmesi lazım..!