Dünya bize hayran...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eray045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Star Haber’deki odamın penceresinden, bomba imha ekiplerinin bizim otoparktaki şüpheli paketi havaya uçurduğu anı seyrediyordum ki, şak, son dakika bilgisi geldi; Birleşmiş Milletler "güvenlik" konseyi geçici üyeliğine seçilmişiz...

*

Uganda da seçilmiş.

*

Aslına bakarsanız, Afrika’dan bi tek Uganda aday olmuş, mecburen Uganda’yı seçmişler. Asya’dan Japonya ve İran aday olmuş; İran’ı bugün yarın vuracaklar, seçecek halleri yok. Latin Amerika’dan sadece Meksika aday olmuş, Meksika’yı seçmişler. Avrupa’dan da, biz, Avusturya ve İzlanda aday olmuş; e İzlanda battı zaten, internette açık artırmayla satıyorlar ülkeyi, Avusturya’yla bizi seçmişler.

*

Yani... Toplam 7 ülke vardı, biri battı, biri İran; 5 koltuk için geriye zaten 5 ülke kalmıştı! Mesela, Avusturya çıkıp "Ben aday değilim kardeşim, vazgeçtim" dese, Birleşmiş Milletler tarihinde görülmemiş bir skandal yaşanacaktı...

İlk kez, geçici üyeler eksik kalacaktı!

*

Veto yetkin var mı?

Yok.

Veto yetkisi, sadece 5 daimi ülkede; ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere’de...

Bu arkadaşlar, dünyada "barışı" ve "güvenliği" koruyorlar; dünyanın en çok silah üreten ve satan ülkeleri!

*

Pekiiii...

Tırışkadan bir makam olduğu için, koskoca dünyada güç bela 5 adayın anca bulunabildiği oylamada, biz nasıl seçildik?

*

Antigua’ya, bize oy versin diye, 50 tane bilgisayar hediye etmişiz. Zimbabve’ye pazar yeri, Moritanya’ya ahır kurmuşuz. Filipinler’e, iki hemşire göndermişiz, Etiyopya’ya su kuyusu açmışız. Afganistan’a lağım şebekesi, Zambiya’ya tarım kooperatifi, Gambiya’ya dökümhane yapmışız. Palau’ya devlet başkanı binsin diye VIP otomobil, Sudan’a inekleri taşısınlar diye kamyon vermişiz. Doğu Timor’a aşı, Komor’a ilaç göndermişiz. Ben kendi payıma nerde olduğunu bilmiyorum, Tuvalu diye bir ülke var, bizimkiler "Neyiniz eksik" diye sormuş, bunlar "Bizim çocuklar futbol oynamayı çok seviyor ama, futbol topumuz yok" demiş, bizimkiler de, Tuvalu’ya en yakın ülkedeki büyükelçiliğimize talimat vermiş: "Çabuk gönderin, yanına pompa da koyun!"

*

Özetle...

Bizimkiler girdi, çıkmaz!

Bakın görün, kömür bulgur takviyesi başlasın, iki sene sonra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri olmazsak, ne olayım...

Yılmaz ÖZDİL

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ya ben bu yazarın hastasıyım. Gerçekten çok güzel yazıyor. Yazdıklarına aynen katılıyorum. Hiç bir işe yaramayacak bir yer için bu kadar emek ve tantana ..hayret ki hayret..Sen kendi insanının canını koruyamıyorsun daha eyyy hükümet ve tayyipp..daha kendi vatandaşının canını koruyamıyorsun..neden bahsediyorsun sen?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Sabah ta yazarken her gün okurdum
iyi dalga geçer
basit cümlelerle
basit düşüncelerini
gerçekmiş gibi anlatır...
seçimlerden önce
anketlerle çok dalga geçti
Akp nin önde olup CHP ile MHP nin geride olmasına bir türlü inanmadı
kendince yine böyle basit cümlelerle yazılar
yazdı
neymiş anket yapılıyormuş
evinizde kurt var mı?
yok
evinizde ok var mı
yok
evinizde ampül var mı
var
o zaman
MHP 0
CHP 0
AKP 100

böyle bir kaç yazı yazdı...
seçimlerden sonra ne yazacak diye çok merak ettim :D
22 temmuz seçim gününden sonra bir daha yazmadı...
bir süre sonra da Hürriyete geçti...
sallamayı sever
ellemeyin sallasın...

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Adam yazı yazmayı imaları biliyor valla :D Benide güldürür her zaman..

elbruz verdiğin örnek bence de doru :D:D

evinizde kurt varmı? - yok -
evinizde ok varmı - yok -
evinizde ampul varmı - var -

zuauahsudhasudh Harbiden böle bi seçim oldu :D ama kısa zaman sonra kurt alıyorum :D 1 olacak mhp :D auhauahuah kılıç kalkan ekibinide davet edicem :D

dilhusar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bu yazarın anası nereli acaba. bi insan ülkesiyle bu kadarmı dalga geçer bre zındık. birleşmiş milletlerin kapısından bile bakamıyorduk önceki hükümetler zamanında. şimdi Allah'a şükür AKP hükümetimiz döneminde dünya ülkemizi her alanda tanıyor. insanlar nankör olmayacak. nankör insanların hiçbiryerde itibarı olmaz. yaa bundan altı sene önce ülkemiz ne haldeydi. insan bi geri dönüp bakacak. geçmişini unutmayacak.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ya bu yazarın anası nereli acaba. bi insan ülkesiyle bu kadarmı dalga geçer bre zındık. birleşmiş milletlerin kapısından bile bakamıyorduk önceki hükümetler zamanında. şimdi Allah'a şükür AKP hükümetimiz döneminde dünya ülkemizi her alanda tanıyor. insanlar nankör olmayacak. nankör insanların hiçbiryerde itibarı olmaz. yaa bundan altı sene önce ülkemiz ne haldeydi. insan bi geri dönüp bakacak. geçmişini unutmayacak.

Sizler, başbakanınızın aynasısınız. Sıkışınca , doğruları görünce hemen milletin anasıyla uğraşırsınız. Milletin anasına neden bu kadar takıyorsunuz? Birleşmiş Milletlerin ne olduğunu tam bilmiyen sizin gibi akça pakça seçmenler için hükümetin bu boş işi elbette başarılı gelecektir. Biraz seviyenizi yükseltin..Yazarın söyledikleri doğru ve cuk diye yerine oturmuş..Daha sen okuduğunu anlayacak kapasitede değilsin sanırım. Dikkatli okursan Usta Yazar; senin başbakanın tayyip ile dalga geçiyor ve gayette haklı..tayyip ne zamandan beri Devlet demek oldu..

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
al yazırının birini vur diğer gazetesinin ötekine.kaynağa bak öksürük şurubu iç