Bella Ciao
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,193
Giriş :
1.nesil işlemci mimarileri fazla karışıklar, o yüzden sadece nehaleme yer vereceğim, diğerleri için farklı bir konsept olacaktır.
Sezon 1 intel, sezon 2 Amd işlemciler için olacaktır.
Kopyala yapıştır yapılmamıştır (Diğer forumda da böyle bir serim var fakat aynısını yapmadım, değiştirdim elimden geldiğince.)
Üretim :
Referansımız, İ7 920 olarak belirlenmiştir.
45nm'lik bantların üstüne inşa edilmiş, diğer nesillere göre güç tüketimi olarak daha başarılıdır.
Bu arada, Bloomfield nehalem mimarisinin bir alt basamığı gibi. Aynı değiller.
Mimari :
Mimarik tasarımın gayet güzel olduğunu düşünüyorum, çekirdekler kolayca LLC kısmına erişebilecektir.
Yenilikler ise :
Güç verimliliği
Hız artışı
Kuzey köprüsü
Birleşik dram unitesi
DDR3 Bellek denetleyici.
L3 cache
L1 + L1 İ önbellekler
Fsb
Turbo boost 1.0
3 ALU
3 AGU
LGA 1366 :
X58 :
Anakartımızda kuzey köprüsü bulunkaktadır, bu da somut yani fiziksel bir çarpan kilidinin olduğunu gösterir.
İ7 920 Die :
1.nesil işlemci mimarileri fazla karışıklar, o yüzden sadece nehaleme yer vereceğim, diğerleri için farklı bir konsept olacaktır.
Sezon 1 intel, sezon 2 Amd işlemciler için olacaktır.
Kopyala yapıştır yapılmamıştır (Diğer forumda da böyle bir serim var fakat aynısını yapmadım, değiştirdim elimden geldiğince.)
Üretim :
Referansımız, İ7 920 olarak belirlenmiştir.
45nm'lik bantların üstüne inşa edilmiş, diğer nesillere göre güç tüketimi olarak daha başarılıdır.
Bu arada, Bloomfield nehalem mimarisinin bir alt basamığı gibi. Aynı değiller.
Mimari :
Mimarik tasarımın gayet güzel olduğunu düşünüyorum, çekirdekler kolayca LLC kısmına erişebilecektir.
Yenilikler ise :
Güç verimliliği
Hız artışı
Kuzey köprüsü
Birleşik dram unitesi
DDR3 Bellek denetleyici.
L3 cache
L1 + L1 İ önbellekler
Fsb
Turbo boost 1.0
3 ALU
3 AGU
CORE | 4 |
THREAD | 8 |
GHZ | 2,66ghz |
Turbo | 2,93ghz |
L1 | 64KB X 4 |
L2 | 256KB X 4 |
L3 | 8MB |
İGPU | YOK |
L4 | YOK |
DDR | DDR3 800/ 1066 24GB |
TDP | 130W |
Soket | Lga 1366 |
LGA 1366 :
X58 :
Anakartımızda kuzey köprüsü bulunkaktadır, bu da somut yani fiziksel bir çarpan kilidinin olduğunu gösterir.
İ7 920 Die :