Dual Ram'lere Ek 2 Ram Takma?

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar, ben ram ile ilgili şu sorunlarım var:

Elimde 4 adet 1 GB 800 MHz Kingston Ram var. 4'ünün ambalajında da KVR800D2N6/1G yazıyor.

Bunlardan ikisini başka siteden, diğer ikisini hizlial.com'dan aldım.

Bunların 4'ünüde ankartımdaki ram slotlarına takıyorum. Anakartı elektriğe bağlayıp açıyorum anakart sesler çıkarıyor ve açılmıyor.

Anakartımın Özellikleri:

Asus P5KPL <green>

* CPU Desteği : IntelCore2 Quad / Core2 Extreme / Core2 Duo / Pentium Extreme /Pentium D /Pentium 4 / Celeron D
* Yongaset : Intel G31/Intel ICH7
* FSB : 1333/1066/800MHz
* Bellek : DDR2 800/667
* Grafik Arabirimi : PCI Express X16
* Sata ve IDE : 1 x UltraDMA 100/66, 4 x Serial ATA 150/300
* Ses : ALC662 High Definition Audio 6-channel CODEC
* Ağ : PCIe Gb LAN
* PCI : 3 x PCI
* PCI Express : 1 x PCI Express X16, 1 x PCI Express X1
* USB 2.0 : 8 USB2.0/1.1
* Şekil Faktörü : ATX, 12 x 7.6

Resmi: http://image.ucuzu.com/full/18209533.jpg

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
sadece 2 adet ram taktığınız zaman da aynı şekilde mi oluyor?

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Biosu sıfırladıktan sonra takmayı denedin mi ?

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer çoktandır kasayı temizlememişsen şimdi aç kasanı özellikle ram slot yuvalarını bir üfleme makinasıyla veya evde varsa bir e. süpürge ile iyice kasanı temizle ramlerininde slotlara takılan pinlerini yani bakır kaplı olan kısımlarını bir silgi ile iyice sil ve silgi parçacıkları kalmasın diye tekrar temiz bezle sil ardından tekrar ramlari tak ve sistemi çalıştır. 2 seçenek ise ilk takılı ramlari çıkar diğerlerini yeni aldıklarını tak bakalım onlar sorunsuz çalışacak mı eğer sorun yapmazlarsa demek ramlarin sağlam iş slotlarda kalıyor veya bios güncellemen gerekecek ki oda kolay asus sitesi>> ASUSTeK Computer Inc.-Support- tıklayıp gir ordan select produckten motherboardı seç ardından hemen altındaki bölümden lga 775 serisini seç daha sonra alttaki model bölümünden de p5kpl modelini seç karşına işletim sistemi seçeneği gelecek ordanda hangi sistemi kullanıyorsan seç tamam de bios bölümünden en son bios sürümünü indir ardından da biosutilities bölümünden asus update programını indir ve kur.sonradan kurduğun update programını çalıştır ve hemen programın aşağısında ok işareti var ve ordan updata pc den indirdiğin bios dosyasını göster tüm işlemleri bitinceye kadar bekle tüm işlemleri bitirince senden pc yi yeniden başlatmanı istiyecek sende başlat ve biosun güncellenmiştir.

Önemli Not: Biosu güncellerken mümkünse bir ups (aküyle pc yi çalıştıran cihaz) ile bağla yoksa bios güncellerken elektrik giderse anakartın zarar görür ve ancak garantiye gönderirisen yapabilirler.