Soru Dual channel vs single channel

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Merhaba 8 gb belleği olan acer nitro notebook aldım ve ddr4 3200 mhz lik 8 gblik team marka bir ram daha ekleyerek toplamda 16GB oldum.
ilk fotoda 16 gb ve dual channel olarak cpu z programı gösteriyor. Ancak ikinci resimde acerin üzerinde orjinal gelen ram için single diye bir durum gösteriyor ve
son resimde de benim aldığım ram için dual yazıyor. Buradaki single ve dual kavramları neyi göstermektedir acaba ?

Ekli dosyalar

• e1.png
    e1.png
    19 KB · Görüntüleme: 135
  • e2.png
    e2.png
    35.8 KB · Görüntüleme: 131
  • e3.png
    e3.png
    29 KB · Görüntüleme: 124

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
Merhaba 8 gb belleği olan acer nitro notebook aldım ve ddr4 3200 mhz lik 8 gblik team marka bir ram daha ekleyerek toplamda 16GB oldum.
ilk fotoda 16 gb ve dual channel olarak cpu z programı gösteriyor. Ancak ikinci resimde acerin üzerinde orjinal gelen ram için single diye bir durum gösteriyor ve
son resimde de benim aldığım ram için dual yazıyor. Buradaki single ve dual kavramları neyi göstermektedir acaba ?
Ben 1. Kanal ve 2. Kanalı temsil ettiğini düşünüyorum oradaki dual 2. Kanalı temsil ettiğini ve Ramin 2. Kanala takıldığını gösteriyor diye düşünüyorum yada 2. Takılan ram olduğunu düşünüyorum ama tam bilgi sahibi değilim yazdıklarım kesin bilgi değil kendi fikirlerim size @met 35 @Görkem Say ve @Bella Ciao daha doğru bilgi verecektir

mertsut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
dual channel ramlarin birlikte uyum içerisinde çift kanal olarak çalışmasıdır. Single channel ise tek ram kullanımında veya ramlarin birlikte çift kanal desteklemeyip tek tek çalışması durumunda olur

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
onu ben de biliyorum sevgili kardeşim. Benim sistem dual channel çalışıyor gözüküyor ama ben ikinci ve ücüncü resimlerde işaretlediklerimin ne olduğunu soruyorum esas olarak.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
onu ben de biliyorum sevgili kardeşim. Benim sistem dual channel çalışıyor gözüküyor ama ben ikinci ve ücüncü resimlerde işaretlediklerimin ne olduğunu soruyorum esas olarak.
İlk foto önemli. İki ramin,kardeş kardeş, dual kanal olarak çalışıyorlar. Yani performanslı bi şekilde.

2. ve 3. fotolardaki single ve dual yazıları ,ramlerinin bellk modüllerinin ,ramin tek yüzünde veya her iki yüzünde olması ile alakalı bi durum. Sıkma canını,yani.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Eyvallah kardeş çok teşekkürler :)