Dual Boot'lu PC'yi Açma

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
Artık sanal makine yerine Dual Bootla Ubuntuyu kurmak istiyorum da, her seferinde soracak mı PC hangi işletim sistemini açacağını?
Varsayılan olarak Win 10'u açmasını sağlayabilir miyim?
Ubuntuyu Win 10 üzerinden açmak istiyorum.

Reaksiyon puanı
385
Çok anlamam Linux'un GRUB'unda Windows'u öne alınca oluyor mu acaba? Sadece mantıken düşündüm, uygulamışlığım yok.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Artık sanal makine yerine Dual Bootla Ubuntuyu kurmak istiyorum da, her seferinde soracak mı PC hangi işletim sistemini açacağını?
Her açılışta soruyor diye biliyorum.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Boot manager'da en üste windows boot manager'ı alır iseniz otomatik olarak windows'u açacaktır. Linux'u açmak istediğinizde ise boot manager'dan ubuntu yazanı seçeceksiniz. Boot manager'a girmek için tuş her bilgisayarda değişir benim bilgisayarımda f9 ile açılıyor

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
İsterseniz direkt BIOS menüsünden Windows'un önceliğini arttırıp otomatik Windows'un açılmasını sağlayabilirsiniz daha sonra da isterseniz önceliği değiştirip Ubuntu'yu kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Elinizde 2 yöntem var;
1- Direkt BOOT önceliğini Windows'a alırsınız ve Grub araya girmeden direkt Windows açılır.
2- Öncelik Ubuntu'da kalır, grub araya girer ama şöyle bir düzenleme yapılabilir. Grub ayarlarından Windows Grub'un önceliğine alınır ve bekleme süresi 1 saniyeye alınır, bu sayede bilgisayar her açıldığında siz BOOT menüye girip onu seçmek yerine direkt 3-5 saniye gecikmeyle (Grub'un yüklenme süresi dahil.) Windows'u açabilirsiniz. Ubuntu'ya geçmek istediğinizde ise Grub açıldığında 1 saniye dolmadan yukarı ok tuşuna basıp enter diyeceksiniz. (Yukarı ok tuşuna bastığınızda enter demek için çok daha uzun bir süreniz var, 1 saniyenin kalanını kullanmıyorsunuz ek bilgi olsun.) Bu yöntem bence Ubuntu'ya geçmek istediğinizde BOOT menüye girmekten daha hızlı.

GNU or NOT

Asistan
Reaksiyon puanı
995
Ubuntu yükleyince otomatik olarak GRUB yüklenir. Orada tüm işletim sistemleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Eğer GRUB menüsünde Windows'un en başta olmasını istiyorsanız GRUB Customizer kullanıp başa alabilirsiniz.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
evet soracak, grub.cfg dosyasını düzenleyerek istediğiniz seçeneği varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz.