Drop to DOS

cfexaminer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Drop to DOS programı ile artık hangi klasörde komut satırına düşmek istiyorsanız o klasörün üzerinde fare ile sağ tuşuna basarak bunu kolaylıkla yapabileceksiniz. Program Windows işletim sistemlerine çalışır. Vista ve 7 için uyumluluk modunu Windows XP Service pack 2 yaparsanız çalışır.
örneğin komut satırını açmak için Başlat->Çalıştır–>cmd.exe yazıp çalıştırdığınızda aşağıda gelen ekrandan sonra gitmek istediğiniz dizin için belki bi ton cd komutu kullanacaksınız.
Droptodos0.png

Drop to DOS ile sadece gideceğiniz klasör üstünde sağ tuşuna basınız.
Droptodos1.png

Drop to DOS komutuna basınız ve o klasörün komut satırına düşünüz.
Droptodos2.png

programı indirmek için:DOSDROP.ZIP
prgramı bir klasörde açıp uyumluk Windows xP SP2 yapıp yönetici olarak çalıştır dedikten sonra programı çalıştırın ve “Activate” komutuna basın. Artık bir klasör üzerine sağ tuşuna bastığınızda Drop to DOS aktif olarak görünecektir. Programı kaldırmak için tekrar çalıştırıp “Deactivate” komutuna basın.

kaynak:http://sayisaldelil.net/drop-to-dos/

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
şerefsizim aklıma gelmişti... ;)

TUR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten kullanışlı bir şey. Ama ekstra bir programa gerek olmadan Windows (En azından Win7) zaten bu özelliği sunuyor; bir klasör üzerinde veya içindeyken Shift'e basılı tutarak farenin sağ tuşuna basıldığında "Komut penceresini burada aç" seçeneği + "Yol olarak kopyala" gibi seçenekler çıkıyor.
Xp için de power toys ile geliyordu galiba bu özellik. Ekstra olarak açık olan bir dos penceresine explorer'daki adres çubuğunun başındaki simge sürüklenip bırakılırsa da adres yolu alınabiliyor.

cfexaminer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten kullanışlı bir şey. Ama ekstra bir programa gerek olmadan Windows (En azından Win7) zaten bu özelliği sunuyor; bir klasör üzerinde veya içindeyken Shift'e basılı tutarak farenin sağ tuşuna basıldığında "Komut penceresini burada aç" seçeneği + "Yol olarak kopyala" gibi seçenekler çıkıyor.
Xp için de power toys ile geliyordu galiba bu özellik. Ekstra olarak açık olan bir dos penceresine explorer'daki adres çubuğunun başındaki simge sürüklenip bırakılırsa da adres yolu alınabiliyor.

bilmiyordum...teşekkürler..

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben anlamadım olayı drop to dos ne iş yapıyor şimdi

cfexaminer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir klasörü komut satırında açmak için kullanılıyor. DOS komutlarını kullanman gerektiği durumlarda işe yaryan bir program.

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
benim senin işine yarar ama şuan kaçımız dos sistem kullanıyoruz veya komut ile iş yapıyoruz