Driverleri Windows Update Ile Mi Yoksa Kendimiz Mi Güncellemeliyiz ?

Reaksiyon puanı
9
Hayırlı günler herkese , bende Asus U45Jc model bir laptop var , ssd aldım windows 10 kurdum , driverleri nasıl yüklemeliyim ? Sadece bu model için değil nasıl yüklersem daha iyi olur ?

Çözüm
S
Windows 8.1 e geçerim sorun olmaz,çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)
İşlemciniz farklıymış (i5 460M), buradan indirebilirsiniz:

Ekran kartı sürücüsünü de (GeForce 310M Windows 10 64 Bit) buradan:

DDU ile kaldırıp yüklemeye de bu rehberden bakabilirsiniz:

8.1 geçmenize gerek kalmadı, SSD varmış sistemde.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Hayırlı günler herkese , bende Asus U45Jc model bir laptop var , ssd aldım windows 10 kurdum , driverleri nasıl yüklemeliyim ? Sadece bu model için değil nasıl yüklersem daha iyi olur ?
Windows Update çoğunlukla eski sürücüleri kurar, elinizle güncelleyin.

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
9
Windows Update çoğunlukla eski sürücüleri kurar, elinizle güncelleyin.

14. Forum içerisinde yanlış bilgi paylaşımı yasaktır. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi vermek o kullanıcıyı yanlış bir ürüne yönlendirecektir.
Çok teşekkür ederim bilgi için , peki elle güncelleme üreticinin sitesinden indirmek bildiğim kadarı ile , asusun kendi sitesinde sürücüler eski ama , elle güncelleme nasıl yapılır peki ?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yükleyin, Chipset sürücüsünü de manuel. Diğerlerini Aygıt Yöneticisi'nden de yükleyebilirsiniz. Sürücüler Microsoft onaylı ve güvenlidir. Manuel yüklemek daha iyi olacaktır elbet, zaten otomatik güncellemeyi de tecrübesiz kullanıcılara öneriyoruz.

Wİndows 10 için driver desteği (kendi sitesinde) yok. :(

Reaksiyon puanı
9
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp yükleyin, Chipset sürücüsünü de manuel. Diğerlerini Aygıt Yöneticisi'nden de yükleyebilirsiniz. Sürücüler Microsoft onaylı ve güvenlidir. Manuel yüklemek daha iyi olacaktır elbet, zaten otomatik güncellemeyi de tecrübesi kullanıcılara öneriyoruz.

Wİndows 10 için driver desteği yok. :(

Yani windows 10 kullanamam mı ?
Birde chipset sürücüsü 2009 yılına ait sorun yaratır mı ?
Yanlış anlamadıysam ilk önce Chipset sürücüsünü kurucam attığınız linkten sonra ekran kartını ddu ile kaldırıp kurucam diğerlerini windows update ile mi ?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
O sisteme neden Windows 10 kurdunuz ki? 320 GB HDD ve 4 GB RAM var anladığım kadarıyla, doğru mudur? Windows 10 kullanabilirsiniz elbette fakat sürücü desteği yok resmî sitesinde. Aygıt Yöneticisi'nden -ekran kartı ve Chipset sürücüsü hariç- "çevrim içi" (otomatik) olarak güncelleyebilirsiniz.

Eğer yapabiliyorsanız Windows 8.1'e geçin derim. Sonra buradan yükleyebilirsiniz:
1620211852780.png

Ekran kartınızın modeli nedir? NVIDIA GeForce 310M mi? İşlemciniz i3-370M ise Chipset sürücüsü burada:

Reaksiyon puanı
9
O sisteme neden Windows 10 kurdunuz ki? 320 GB HDD ve 4 GB RAM var anladığım kadarıyla, doğru mudur? Windows 10 kullanabilirsiniz elbette fakat sürücü desteği yok resmî sitesinde. Aygıt Yöneticisi'nden -ekran kartı ve Chipset sürücüsü hariç- "çevrim içi" (otomatik) olarak güncelleyebilirsiniz.

Eğer yapabiliyorsanız Windows 8.1'e geçin derim. Sonra buradan yükleyebilirsiniz:
Ekli dosyayı görüntüle 150794

Ekran kartınızın modeli nedir? NVIDIA GeForce 310M mi? İşlemciniz i3-370M ise Chipset sürücüsü burada:

240 gb sandisk ssd plus aldım ona windows 10 kurdum , 310m var evet işlemi i5 460m bu arada windows 10 oto etkinleşiyor , anakartta olduğu için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyayı görüntüle 150794

Asus Liveupdate yükledim fakat güncelleme yok diyor , windows updatelerim tam acaba bundan mıdır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 8.1 e geçerim sorun olmaz,çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :-)

Son düzenleme:

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Windowsla birlikte driverlar güncel geliyor zaten.
Çoğu sürücü için değil. Aygıt yöneticisinden bileşen modelini bulup aratınca daha güncel sürücüleri buldum. AMD ekran kartı sürücüsü Windows Update ile 2-3 sürüm eskisi kuruldu mesela. En temizi elle yüklemek.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Windows 8.1 e geçerim sorun olmaz,çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)

Ekran kartı sürücüsünü de (GeForce 310M Windows 10 64 Bit) buradan:

Çözüm
Reaksiyon puanı
9

Ekran kartı sürücüsünü de (GeForce 310M 8.1 64 Bit) buradan:

Teşekkür ederim şuanda internete falan bağlamadım , bunları kurduktan sonra mı bağlayıp güncelleyeyim ? Başka pc den atarım bunları , birde ramı 8 yapsam iyi olur mu gerek yok mu fark olur mu yani ?

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Windows update'e bırakın önce o yüklesin. İşlem tamamlanınca Aygıt Yöneticisinden kontrol edin eksik var mı diye eğer tamsa geriye yapılması gereken tek birşey var.

Windows'un kurduğu sürücüler çoğunlukla yeterlidir fakat ekran kartı için aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü ekran kartı sistemin ana hattını oluşturan bir sürücüdür ve performans ve enerji tüketimine doğrudan etki eder.

Yani demek istediğim Wi-Fi, Bluetooth, Synaptics Touchpad, Management Engine, Realtek Audio, Card Reader veya buna benzer sürücülerin dışardan elle yüklenmesi ciddi bir farka yol açmıyor. Yazılım içeren sürücüler de baya fark sezersiniz. En önemli gördüğüm 3 sürücü var, sıralarsak Ekran kartı > Ses > Synaptics Touchpad. Ee zaten windows Realtek ve Synaptics Touchpad'i hallediyor, üstelik yazılımını da yüklüyor geriye bir tek ekran kartı kalıyor.

Ekran kartı sürücüsünü AMD veya Intel'in kendi sitesinden indirip kurun, BIOS'u güncelleyin ve arada @Jarvisit'in dediği gibi Aygıt Yöneticisinden belirli sürücüleri güncelleştir yapıp denetleyin başka bir şeye gerek yok diye düşünüyorum. :)

He tabi bu söylediğim Windows 10 için geçerli. 8.1 ve 7 de Driver güncelleme programı yolu gözüktü şimdiden söyleyelim :)