Dreamspark Hakkında

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, Dreamspark nedir? Hakkında neler biliyorsunuz ?
Edindiğimiz programlar tamamen ücretsiz mi?

Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

(Google 'dan bak demeyin, sizin görüşlerinizi merak ediyorum ben.)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Yanlış bilmiyorsam eğitim kurumlarındaki öğrenci ve öğretim üyelerine ücretsiz olarak microsoftun ürünlerini veriyorlar. Buna Türkiye'deki çoğu üniversite da dahil. Yine yanlış bilmiyorsam verdiği lisanslar 12 aylık oluyor ve süre bitiminde aynı eğitim kurumunda olduğunuzu ispatlarsanız lisans süresini uzatabiliyorsunuz.

Ücretsiz lisans almak için üniverisitenizin size vermiş olduğu edu.tr uzantılı e-mail adresini kullanmanız yeterli.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
12 aylık olması kötü olmuş o zaman. Okul bittiğinde, daha da kullanamıyoruz o zaman?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Okul edu.tr uzantılı mail adresini kapatmadıysa kullanabilirsiniz. Kendi üniversitem kapatmamış biz mezun olduktan sonra ve ilk lisans kodumu mezun olduktan sonra aldım :D

matejakezman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş bazı siteler için ücretsiz mesela visual studio intereceksen ve bir üniversitede okuyorsan (.edu mail adresi geçerli) o zaman sana ücretsiz seral yolluyor ve microsoft visual studio ücresize geliyor.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=30851]N3CAT1[/MENTION];
Okullar tatil olduğunda, dreamspark ve academic alliance hesapları da askıya mı alınıyor acaba?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bu konuda bir bilgim yok. Ama böyle birşey olmaması lazım. Ha bir de üniversitenizin dreamspark'a kayıtlı olması gerekiyor.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda bir bilgim yok. Ama böyle birşey olmaması lazım. Ha bir de üniversitenizin dreamspark'a kayıtlı olması gerekiyor.

Atatürk Üniversitesi kayıtlı. Ya duurm şu: İlk kayıt olduğumda program falan indirdim.Bİr sıkıntı yoktu. Visual Studio 2010 professional 'i indirdim.
Şimdi girdiğimde ise hesap kısıtlanmış falan diyor.İndirmeye izin vermiyor hiç bir programı.

Durduk yere hesap niye kısıtlansın ki?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Atatürk Üniversitesi kayıtlı. Ya duurm şu: İlk kayıt olduğumda program falan indirdim.Bİr sıkıntı yoktu. Visual Studio 2010 professional 'i indirdim.
Şimdi girdiğimde ise hesap kısıtlanmış falan diyor.İndirmeye izin vermiyor hiç bir programı.

Durduk yere hesap niye kısıtlansın ki?

Üniversite mailini falan kontrol ettin mi? Herhangi bir bilgi maili gelmiş mi?

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Üniversite mailini falan kontrol ettin mi? Herhangi bir bilgi maili gelmiş mi?
Şöyle bir şey gelmiş ama açıkcası ne anlattıklarını anlamadım. Bu durumla ilgili birşeyler mi söylüyorlar bilmiyorum.
Hello
You have received this e-mail because you submitted your e-mail address for verification of your academic status via Microsoft's Academic Verification service. If you did not submit your e-mail for this program, please disregard this e-mail as your information will be deleted from our systems in 5 days.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Şöyle bir şey gelmiş ama açıkcası ne anlattıklarını anlamadım. Bu durumla ilgili birşeyler mi söylüyorlar bilmiyorum.

Mail adresini microsoft'un akademik doğrulama servisine kaydetmişsin. Eğer bu program için kayıt yaptırmadıysan 5 gün içinde bilgilerinden bu bilgiyi çıkar diyor.

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mail adresini microsoft'un akademik doğrulama servisine kaydetmişsin. Eğer bu program için kayıt yaptırmadıysan 5 gün içinde bilgilerinden bu bilgiyi çıkar diyor.

Valla ben hiçbir şey anlamadım. :turned: