Dragon YT Crack virüsü.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerx1q
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omerx1q

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle herkese sa arkadaşlar bilgisayara nerden bulaşığını bilmediğim bi virüs gibi bişey ama bilgisayar gayet sağlam yani virğs gibi değil ama olumuyor kaldıramıyorum kaspersky,360 total,malwarebytes,bitdefender ile taradım halen kalkmadı bilen abilerim kardeşlerim varsa lütfen yardım etsin bıktım fotoları attım. Bu arada pc ye kesinlikle hile hack falan indirmedim

Ekli dosyalar

• sa.png
    sa.png
    55.7 KB · Görüntüleme: 348
  • h.png
    h.png
    20.1 KB · Görüntüleme: 382
  • l.png
    l.png
    13.3 KB · Görüntüleme: 376

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Öncelikle herkese sa arkadaşlar bilgisayara nerden bulaşığını bilmediğim bi virüs gibi bişey ama bilgisayar gayet sağlam yani virğs gibi değil ama olumuyor kaldıramıyorum kaspersky,360 total,malwarebytes,bitdefender ile taradım halen kalkmadı bilen abilerim kardeşlerim varsa lütfen yardım etsin bıktım fotoları attım. Bu arada pc ye kesinlikle hile hack falan indirmedim
Aleyküm Selâm.Formattan başka bir çare yok gibi maalesef :(

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
Merhaba;
İlgili dosya sadece Masaüstü>Yeni Klasör konumunda mı var, başka bir konumda yok mu? Görev yöneticisinde şüpheli/bilinmeyen bir uygulama çalışıyor mu?
.exe uzantılı dosyayı VirusTotal'de taratıp tarama sonucu linkini paylaşır mısın.

omerx1q

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Merhaba;
İlgili dosya sadece Masaüstü>Yeni Klasör konumunda mı var, başka bir konumda yok mu? Görev yöneticisinde şüpheli/bilinmeyen bir uygulama çalışıyor mu?
.exe uzantılı dosyayı VirusTotal'de taratıp tarama sonucu linkini paylaşır mısın.

dosyada kesinlikle virüs yok laptopa attığımda dosyayı virüs total temiz gösteriyor

Ekli dosyalar

• aaaa.png
    aaaa.png
    121.3 KB · Görüntüleme: 378

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
dosyada kesinlikle virüs yok laptopa attığımda dosyayı virüs total temiz gösteriyor
VirusTotal temiz mi gösteriyor, 50'den fazla güvenlik yazılımı alarm veriyorken? :)

bilgisayara nerden bulaşığını bilmediğim bi virüs gibi bişey
FreeDNS tarzı herhangi bir VPN/PROXY/DNS programı yükleyip bilgisayarında kullandın mı peki?

Şu işlemleri sırasıyla yapalım:

1)

Windows 10'da
Başlat > Ayarlar > Cihazlar > Otomatik kullan --->KAPALI konuma getirin.

2)

RogueKiller tarama acını şu linkten indirin, yönetici olarak çalıştırın, [Accept] [Start Scan]Zararlı nesneler bulursa, bulduğu tüm ögeleri seçin ve kaldırın [Remove Selected]

Sonra

kaspersky,360 total,malwarebytes,bitdefender ile
3)

artık bu güvenlik yazılımlarından hangisi şu an bilgisayarda yüklü ise onu güncelleyin ve tarama ayarlarından rootkit ve diğer tüm özelleştirmeleri işaretleyin ve bilgisayarı tam tarama yapın.

4)

USB disk USB bellek, hafıza kartı vesaire her ne kullanıyorsanız, bunları tek tek bilgisayara takarak kullandığınız güvenli yazılımı ile tam tarama yapın.

omerx1q

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
VirusTotal temiz mi gösteriyor, 50'den fazla güvenlik yazılımı alarm veriyorken? :)

FreeDNS tarzı herhangi bir VPN/PROXY/DNS programı yükleyip bilgisayarında kullandın mı peki?

Şu işlemleri sırasıyla yapalım:

1)

Windows 10'da
Başlat > Ayarlar > Cihazlar > Otomatik kullan --->KAPALI konuma getirin.

2)

RogueKiller tarama acını şu linkten indirin, yönetici olarak çalıştırın, [Accept] [Start Scan]Zararlı nesneler bulursa, bulduğu tüm ögeleri seçin ve kaldırın [Remove Selected]

Sonra

3)

artık bu güvenlik yazılımlarından hangisi şu an bilgisayarda yüklü ise onu güncelleyin ve tarama ayarlarından rootkit ve diğer tüm özelleştirmeleri işaretleyin ve bilgisayarı tam tarama yapın.

4)

USB disk USB bellek, hafıza kartı vesaire her ne kullanıyorsanız, bunları tek tek bilgisayara takarak kullandığınız güvenli yazılımı ile tam tarama yapın.
hangi antivirüs programını kullanmalıyım sizce

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
hangi antivirüs programını kullanmalıyım sizce
Bitdefender Total Security 2020 kullanabilirsin mesela.

Şurada 90 günlük ücretsiz kullanım kampanyası var.

E-posta adresini giriyorsun.

E-posta adresine bir link gelecek, ona tıklıyorsun.

Bitdefender giriş yap ekranı gelecek.

Yeni hesap oluşturuyorsun.

Üyelik etkinleştirilecek.

Açılan sayfadan programı indirip yüklüyorsun.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Bilfen ile ilgili bir şey indirdin sanırım, sonra böyle bir şey oldu, en iyisi bu işi cmd’den çözmek.
Bu arada BitDefender cidden iyi bir antivirüs.

omerx1q

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Bilfen ile ilgili bir şey indirdin sanırım, sonra böyle bir şey oldu, en iyisi bu işi cmd’den çözmek.
Bu arada BitDefender cidden iyi bir antivirüs.
hocam onu indirince olmadı bir gün pc açtım indirenlerde uygulamada olanlarda oldu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bitdefender Total Security 2020 kullanabilirsin mesela.

Şurada 90 günlük ücretsiz kullanım kampanyası var.

E-posta adresini giriyorsun.

E-posta adresine bir link gelecek, ona tıklıyorsun.

Bitdefender giriş yap ekranı gelecek.

Yeni hesap oluşturuyorsun.

Üyelik etkinleştirilecek.

Açılan sayfadan programı indirip yüklüyorsun.
bitdefender ile 3 kere tam tarama yaptım güvenli modda sonuç aynı

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
hocam onu indirince olmadı bir gün pc açtım indirenlerde uygulamada olanlarda oldu

Bence komple format at, kurtul.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Siz bizimi deniyorsunuz? masaüstüne yeni klasör açıp internetten rastgele bir dosyayı koymuşsunuz. sonra virustotale atıp antivirüslerin hepsi virüs diyip sizde temiz gösteriyor diyorsunuz. Ben bu kadar bilmemezlik göremedim! virüsü kaldırmak istiyorsanız ordaki dosyayı silecen bukadar!

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
bir gün pc açtım indirenlerde uygulamada olanlarda oldu
Şu an resmini paylaştığın dosyayı silebiliyor musun peki?
Sistemde olan kötü amaçlı yazılımları tek bir güvenlik yazılımı bulamayabilir, zararlıların bin bir türlüsü var. Onun için RogueKiller ile önceden tarama yapmanı önerdim.

omerx1q

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Şu an resmini paylaştığın dosyayı silebiliyor musun peki?
Sistemde olan kötü amaçlı yazılımları tek bir güvenlik yazılımı bulamayabilir, zararlıların bin bir türlüsü var. Onun için RogueKiller ile önceden tarama yapmanı önerdim.
evet siliniyor

Siz bizimi deniyorsunuz? masaüstüne yeni klasör açıp internetten rastgele bir dosyayı koymuşsunuz. sonra virustotale atıp antivirüslerin hepsi virüs diyip sizde temiz gösteriyor diyorsunuz. Ben bu kadar bilmemezlik göremedim! virüsü kaldırmak istiyorsanız ordaki dosyayı silecen bukadar!
güzel kardeşim olayı çok yanlış anlamışsın bu virüs dragon pcye indirdiğim bütün exe dosyalarında oluyor bu sadece örnek virüstotal de masaüstü pc de virüslü diye gösteriyor laptop da temiz bir şekilde gözüküyor virüs o dosya değil yani indirdiğim bütün exe dosyaları böyle

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
güzel kardeşim olayı çok yanlış anlamışsın bu virüs dragon pcye indirdiğim bütün exe dosyalarında oluyor bu sadece örnek virüstotal de masaüstü pc de virüslü diye gösteriyor laptop da temiz bir şekilde gözüküyor virüs o dosya değil yani indirdiğim bütün exe dosyaları böyle
İndirdiğin dosyalar temiz olmasına karşın VirusTotal'de virüslü çıkıyor ve yaptığın taramalar temiz çıkıyorsa, bilgisayarında ciddi sorun var demektir.
İndirdiğin her dosya bu şekilde değişiyor mu peki? IE ve EDGE tarayıcıda durum nasıl? Bilindik bir programı üreticisinin sitesinden indirip denedin mi?

omerx1q

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
İndirdiğin dosyalar temiz olmasına karşın VirusTotal'de virüslü çıkıyor ve yaptığın taramalar temiz çıkıyorsa, bilgisayarında ciddi sorun var demektir.
İndirdiğin her dosya bu şekilde değişiyor mu peki? IE ve EDGE tarayıcıda durum nasıl? Bilindik bir programı üreticisinin sitesinden indirip denedin mi?
evet değişiyor her dosya değil sadece exe uzantısı olan dosyalarda bu oluyor

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,392
evet değişiyor her dosya değil sadece exe uzantısı olan dosyalarda bu oluyor
Bilgisayarında kesinlikle kötü amaçlı bir yazılım var. Bu, bir çeşit backdoor virüsü gibi bir şey sanırım. Malwarebytes, Kaspersky gibi güvenlik yazılımlarının hiçbir şey bulmuyor olması da garip.
Durum tespiti için:
HijackThis'i şu linkten indirin.
Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.
I Accept
Do a system scan and save a logfile
sırayla tıklayın
HijackThis.exe'yi çalıştırdığın konumda hijackthis.log metin belgesi oluşacak.
Bu belgeyi forum üzerinden paylaşın. Başka bir işlem yapmayın.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Eğer bir backdoor virüsü ise ;
Crack’li yazılımların bir çoğu içerisinde backdoor ile dağıtılmaktadır bu yüzden kullanılmamalı,ve bilgisayarda varsa kaldırılmalıdır.

Bunlar çözüm olmazsa ;
1-Bilgisayarı aç ve Windows açılırken Windows başlatılıyor ekranı gelmeden F8 tuşuna bas.
2-F8'e bastıktan sonra güvenli moda gir.
3-Güvenli modda internet tarayıcına (Internet Explorer,Microsoft Edge,Chrome,Mozilla Firefox,Opera,Yandex vs.)gir ve Malwarebytes Anti-Malware'yi indir.
4- Malwarebytes'i kur ardından bir full scan (Full Tarama) yap.
5-Tarama bittikten sonra Malwarebytes Anti-Malware restart (yeniden başlatma) isteyecek.Yeniden başlat.

Son düzenleme: