DPI hakkında yardım

Byperest

Asistan
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar şimdi DPI dediğimiz algılama hızı detaylı bir kullanım sunuyor tamam ama dpıyı ayarlı olan mouseler daha avantajlı değil mi? Bir FPS oyunda alışılan hassasiyette daha iyi bir performans gösterilir ama bunu mesela 3 hassasiyeti durmadan aralarında değiştirmek ne gibi bir performans artışı sunabilir ki bu üst düzey bir mouse kontrolü sağlamakla bile zor olabilecek bir şey.Neye göre avantaj sağlıyor DPI yı arttırıp yükseltmek?

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim bildiğim dpı olayı fare hassasiyeti mesela oyunda dpı artırırsan macro dediğimiz olay oluşur. Hızlı biçimde olduğun yerde 360 derece dönersin böylece rakip seni kafadan vuramaz ama sen çok rahat alabilirsin

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kendi adıma konuşayım hemen hemen hiç o hassasiyetle uğraşmıyorum. Uğraşanlar daha pro takılanlar ve mutlaka da faydasını görüyorlardır. [MENTION=389577]xarizmaa11[/MENTION] dediği gibi dönüşler yapmadan fayda bulacak kadar iyi bir oyuncu olursan o tuşlar da bir anlam kazanacaktır.

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
farede dpi değiştirmek zor değil zaten en ucuz farelerde bile artırıp azaltabiliyorsun, seçtiğin silaha göre ayarlardan sensivity (hassasiyet) değiştireceğine dpi tuşla değiştirmek daha elverişli. öyle ahım şahım bir olay değil yani.
önemli olan dpi değeri yüksek fare kullanmak yaptığın hareketlerin oyuna daha iyi aktarılmasını sağlıyor. dpi ayarından çok farenin sunabildiği en yüksek dpi önemli.

Byperest

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Mesela bir FPS oyun veya moba türü bir oyunda mousenin Dpıyı max kaç olursa iyi performans alabilirim bazen oyunlarda kaydırma hareketini fazla yapıyorum yeterince hızlı olmayınca kaydırma yaptığım hareket başarısız oluyor hızdan kaynaklanan sorundan dolayı