Dövmenin Kusması!

umutuyar26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar, ben yaklaşık 1 ay önce bir dövme yaptırdım fakat şuan üstünde beyaz lekeler oluştu. Dövmecime fotoğrafını atıp nedir ne değildir diye sordum. Bana çok krem sürdüğüm için dövmemin kustuğunu söyledi ve dedi ki "Bekleyin toparlanmasını, toparlanmassa rötuş gerekebilir." Acaba kendi kendine toparlayabiliyor mu yoksa rötuş muhakkak gerekli midir? Teşekkür ederim.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Merhaba sevgili kardeşim; sana vücudunda total 14 adet dövme bulunan biri olarak bu mesajı yazıyorum. Yani demek istediğim; tecrübelerime güven. Dövmenin kusması çok da kötü bir durum değil. Endişelenme. Ancak kendi kendine toparlamasını da bekleme. Dövmecinin "çok fazla krem sürdün" bilgisi de kesinlikle doğru. Krem sürmekteki amaç dövmenin nemli kalması ve kurumasını engellemektir. Bu yüzden çok az, gelenekesel "mercimek tanesi" ölçüsü kadar sürmen yeterli olacaktır. Aynı zamanda bir süre suyla da temas etmemesi gerekiyor, ki bu enfeksiyon riski doğurur. Şu andan itibaren yapman gereken tek şey beklemek. Dövme kendini toplayacak fakat sadece renk olarak tam dövme renginde olmayacak. Hafif soluk olabilir. Dövmecinle görüşüp üzerinden bir tur daha geçmesini isteyebilirsin. (Bunun için mutlaka ek ödeme isteyecektir.) Eğer çok fazla soluk olmazsa ve kötü bir hal almazsa bu şekilde devam et. Ayrıca dövmenin fotoğrafını atabilirsen dövmenin geleceğiyle ilgili daha detaylı bilgi de verebilirim.