Dosyalar neden Winrarlanır ?

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bilgisi olan arkadaşlara...

1.Sıkıştırma dışında neişe yarar acaba?
2.Virüslere karşı korur mu?

222081623262996_1260912357.jpg

yolcuhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(Sıkıştırma dışında:)
Genelde büyük boyutlu dosyaları, dosya paylaşım sitelerine yüklemek amacıyla parçalara ayırmak için kullanılır.
Genelde virüsler rar lı dosyaların içine girme teşebbüsünde bulunmuyor fakat, pc de yüklü winrar vasıtasıyla rar lı dosyanın içeriğine müdahale edebilir.
Dosyaya şifre koyarsanız, şifreyi bilmeyen biri nasıl içeriğini bakamıyor veya müdahale edemiyorsa, virüsler de bir şey yapamaz.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
şıkıştırır boyutlarını ayarlar (part1 part2vs.) iso image dosylarının basitce kurulmasında faydalıdır özel dosyalarının açılmamamsı için şifre koyar birçok şey yapar sadece sıkıştırmaz yani :) içindeki dosyalara virüs bulaşmaz diyede biliyorum :) winzip ten kat kat iyidir :)

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
en azından benim kullanım sebeblerim büyük dosyaları parçalara bölmek ,
içine koyduğum dosyaların uzantılarını gizlemek,virüsten korurmu bilmem ama virüsler içinde gizlenebilir ayrıca içindeki dosyayı şifreliyebilirim

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
sıkıştırma programları özellikle word exel gibi ofis uygulamalarında çok iyidir. örneğin 1 mb lük bir word dosyasını winrarla dosya boyutunu 250 kb te indirebilirsin. exe. uzantılı dosyalarda boyut küçültme işlemi işe yaramaz.
yada boyutu çok yüksek bir dosyayı winrarla parçalara bölebilirsin.
örnek :
2 adet 2 gb lik usb belleğin var ve elinde taşıman gereken 4 gb lik bir dosya var. bu dosyayı winrarla 2 ye bölerek her iki usb belleğine aktarabilir. bilgisayarına 4 gb olarak yeniden birleştirilmiş haliyle kullanabilirsin.
yada koruma şifresi koyup dosyanı başkasının kullanmasını engelleyebilirsin
daha başka özellikleride var ama ben bu kadarını kullanıyorum

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
elinde 100 tane dosya var ve bunu rapidshare'e yükleyip başkalarına aktaracaksın
onu tek dosya haline getirmek için kullanılır genelde
sıkıştırmana gerek yok sıkıştırmasız algoritmaları da tercih edebilirsin
bu arada ben winrar winzip yerine 7-zip öneriririm
eğer ki sıkıştırdığınız dosyalardan birinde virüs varsa pasif hale getirir sıkıştırma işlemi
sıkıştırılmış dosyayı açtığınızda yeniden aktifleşir

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Winrar ile flash bellekte virüs kontrolü yaptığım çok olmuştur. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Aslında size ilginç bir bilgi paylaşmak istiyorum.Vista zamanında setup dosyaları belli bir zaman sonra bozuluyordu(örneğin Office 2007 Trial) benim arşivlemekte amacım bozulmayı engellemekti.Ama bunuda Win-RAR'la yapmazdım.Hemen Windowstaki Zipleme aracı ile yapardım sorunum giderdi.Fakat Windows 7 'de problem yok.Win-RAR da kurulu değil ve herhangi bir arviş programı kurulu değil.Dosyaları torrentten .iso halinde indirmeyi tercih ediyorum.Ve hiçte bir eksiklik hissetmiyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
WinRAR' ın ilginç bir özelliği de, Windows Explorer hataları ile açılmayan klasörlere rahatça dalabilmesidir.

Neden RAR landığına gelince;

-Boyut küçültüp sıkıştırmak için,
-Çok sayıda dosyayı tek parça haline getirip işlem yapmayı kolaylaştırmak için,
-Şifrelemek için,
-Parçalara bölüp rahatça taşımak ve paylaşmak için,
-Kurulum dosyaları ve kendiliğinden açılabilen dosyalar oluşturabilmek için,
-...
Virüslere karşı korur mu ?
Antivirüs programınızı Winrar ile entegre hale getirip tarama yapabilirsiniz
Fakat tek başına yeterli değildir.
Şifreli rar dosyalarına tarama yapan az sayıda antivirüs vardır. (şifreyi girmenizi isterler)
Şifrelenmiş bir rar dosyası virüsler yönünden korunmuştur.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Winrarın çok güzel tema seçenekleri var ayrıca :thumbup1:

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Konu Winrar mı? Rar formatında sıkıştırmak mı?

Hız ve sıkıştırma oranlarında kesinlikle 7zip rar'ı gölgede bırakır. Program olarak 7zip Winrardan hızlı olmakla beraber winrar özellik ve arayüzü ile 7zip'i alteder. Parçalama işlemlerinde şifre koymazsan rar içine müdahale şansı var ama 7zip yok (Virus) Sonuçta ikisinde 64 bit versiyonu var ve ikiside sistemimde yüklü.

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
güzel soru... bir canta gibi dusun butun esyalarını icine koyuyosun ve sanki bir tane esyamıs gibi oluo...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
simgesinden de anlaşılacağı gibi bir arşiv deposu :Dsıkıştırma,bölme,parçalama 7-77 herksin işine yaracak bir program :)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Zaten sıkıştırmaya yaramıyor. :)

Bir klasör düşün, içinde 16 tane dosya var diyelim. Sen bu klasörü alıp internete yükleyebilir misin? Yükleyemezsin, ancak her dosyayı tek tek yükleyerek çözüm getirebilirsin. İndirecek olan adamın işine her dosyayı tek tek indirmek mi gelir, yoksa hepsini tek tıklamada indirmek mi gelir?

Bu program, sadece dosyaları bir arada tutmak, bir dosyalar bütününü tek bir dosyaymışcasına kullanabilmek için var bence.