Dosya Şifreleme

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Ya millet benim masaüstünde açtığım bir klasörüm var.
İstiyorum ki bu klasöre şifre koyayım çift tıklandığında şifre istesin öyle önüne gelen girmesin.
Biraz araştırdım hep dosya şifreleme adı altında dosya gizleme programları var.
Program dosyayı kendi arabelleğine alıyor dosyayı göremiyoruz programı açıp şifre girmek gerekiyor.

Benim istediğim öyle değil daha pratik bir şey direk masaüstündeki dosyaya çift tıklayıp şifre yazıp giriyim. Böyle bir yöntem veya program var mıdır?

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dosyayı winrar ile şifreleyek arşiv yap orjinal dosyayı sil tamam işte....

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Her dosya açmak istediğinde winrar ile arşivi ayrıştırma gerekecek şifreleme içinde tüm klasörü arsivlemek bana tuhaf geldi. Bunun yerine
http://www.kakasoft.com/folder-protect/ bu program istediğinizi karşılayabilir. Yine winrar gibi şifreler ancak sıkıştırmaz ve sifreledikten sonra silinemez. Ücretsiz sürümü yeterli bana göre. Kullanacaksanız dikkatli olun.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
İsmi enteresanmış :)
Kullanacaksanız dikkatli olun kısmını anlayamadım

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şifreyi yüksek şifreleme seçtiğinizde ve unuttuğunuzda firma kurtarma garantisi vermiyor.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Anladım. Tşk

S

SDN Okuru

SDN Okuru
"Alfa Folder Locker" programı ile klasörleri şifreleyebilirsin. Bu program açık kaynak kodlu bedava yazılımdır. Programı kurduktan sonra şifrelemek istediğin klasöre sağ tıklayıp "lock unlock this folder" seçeneğini seçin, şifreyi yazmanızı istecek, onayladıktan sonra o klasör şifrelenmeiş olur. Ne içine girilebilir, girilse dahi boş bir klasör gibi görünür, kopyalanamaz taşınamaz ve silinemz. Şifreyi açmak için yine sağ tıkylayıp aynı şeçeneği seçip daha önce şifrelediğiniz şifreyi girip normal klasöre dönüştürebilirsiniz.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
tşk