Dört telefondan hangisi

EyupNadi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dar bir bütçem var ve araştırmalar sonucu birkaç telefon buldum ;

Xiaomi Mi 9T
Huawei Nova 5T
Redmi Note 8 Pro
İphone 7 Plus

1k fark olduğu için Nova için biraz zorlanıcam ama benim isteğim pubg de kaliteli oynayış, seri bir arayüz ve uzun vadede üzmeyecek bir telefon. Samsung ve meizu sevmiyorum. Rahat bütçem 2.5k, üstü zorlar ama az bi farkla daha iyisi var diyorsanız öğrenmek isterim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Mi 9T derim ben. Bütçeyi de çok zorlamadan iyi bir cihaz almış olursunuz. 8 aydır kullanıyorum ben gayet memnunum.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Öncelikle iPhone 7 Plus ne allah askina, sildim onu :)
Kaldı:
Xiaomi Mi 9T:
Bütçen dahilinde gerçekten almanın çok iyi olacağını düşünüyorum, bence gayet isini görür bir cihaz.
Huawei Nova 5T:
O paraya OLED panel olsun yani? Başkasına öneririm sadece performans odaklı olana fakat ben o telefonu seçmem, size de bütçeyi zorlayıp almanızı tavsiye etmem.
Redmi Note 8 Pro:
Uygun fiyatlı ürün olup 2600’lere kadar (güncelleme almayacak olan 16 Th’yi saymıyorum istemediğin için) olan bütçedeki en uygun/performans fiyatlı cihaz fakat Mi 9T’nin günlük kullanımda en fazla 2 saniye geri kalacağını düşündüğümden OLED panel varken ve Xiaomi’nin Redmi’lerden kısma politikasından dolayı Mi 9T daha mantıklı bence.
Kısaca iPhone 7 Plus icin değinirsem:
Yavaş degil kesinlikle çok hızlı bir cihaz fakat 2200’ün üzerine bir kuruş verilmez ve o ne fiyatlar öyle? 4000 isteyen var?, bu bütçedeki tek adam akıllı gövde malzemesine sahip onun dışında.

Yani uzattım fakat benim tavsiyemde Mi 9T’den yana olur.

Reaksiyon puanı
6,371
Öncelikle iPhone 7 Plus ne allah askina, sildim onu :)
Kaldı:
Xiaomi Mi 9T:
Bütçen dahilinde gerçekten almanın çok iyi olacağını düşünüyorum, bence gayet isini görür bir cihaz.
Huawei Nova 5T:
O paraya OLED panel olsun yani? Başkasına öneririm sadece performans odaklı olana fakat ben o telefonu seçmem, size de bütçeyi zorlayıp almanızı tavsiye etmem.
Redmi Note 8 Pro:
Uygun fiyatlı ürün olup 2600’lere kadar (güncelleme almayacak olan 16 Th’yi saymıyorum istemediğin için) olan bütçedeki en uygun/performans fiyatlı cihaz fakat Mi 9T’nin günlük kullanımda en fazla 2 saniye geri kalacağını düşündüğümden OLED panel varken ve Xiaomi’nin Redmi’lerden kısma politikasından dolayı Mi 9T daha mantıklı bence.
Kısaca iPhone 7 Plus icin değinirsem:
Yavaş degil kesinlikle çok hızlı bir cihaz fakat 2200’ün üzerine bir kuruş verilmez ve o ne fiyatlar öyle? 4000 isteyen var?, bu bütçedeki tek adam akıllı gövde malzemesine sahip onun dışında.

Yani uzattım fakat benim tavsiyemde Mi 9T’den yana olur.
??

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

Xiaomi Mi 9T
Huawei Nova 5T
Redmi Note 8 Pro
İphone 7 Plus

1k fark olduğu için Nova için biraz zorlanıcam ama benim isteğim pubg de kaliteli oynayış, seri bir arayüz ve uzun vadede üzmeyecek bir telefon. Samsung ve meizu sevmiyorum. Rahat bütçem 2.5k, üstü zorlar ama az bi farkla daha iyisi var diyorsanız öğrenmek isterim.
Xiaomi Mi9T öneririm.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

Xiaomi Mi 9T
Huawei Nova 5T
Redmi Note 8 Pro
İphone 7 Plus

Nova5t

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Bence nova 5t amiral gemisi cihaz sonuçta

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Pubg oynamak istiyorsan Nova 5T öneririm. Ekranı abartıldığı gibi sorun yaratıcak bir şekilde değil. Note 5'ten geçtim ben de, yan yana koyulmadığı sürece asla farkı hissetmezsin, ki ilk aldığımda iki cihazdan da aynı uygulamayı açtım, dosyaları aktarmak için(Phone Clone), Nova 5T'nin ekranı daha iyi gözüküyordu, uygulama genel olarak beyaz arayüzlüydü, IPS ekranlarda da beyazları tam gösteriyor zaten, Amoled'de daha çok sarıya yakındı renkler. Ama mesela IPS'de de siyahları griye yakın gösteriyor. Youtube'da video açınca da siyah kısımlar çok göze batıyor, özellikle kameranın etrafı, kamera simsiyah kalıyor. Bir de maliyet kısmı var, IPS ekranlar daha ucuz deniyor, piyasayı tam bilmiyorum ama. Yani her iki ekranında, her iki cihazın da kendine göre avantajları var. Sırf ekran yüzünden Nova 5T almamak aptallık olur bence. Mi 9T de güzel cihaz ama Pop-up kamera ayrı bir sıkıntı, işlemci olarak Nova 5T'den geride. Ben sana Nova 5T öneririm kısacası, Pubg de oynamak istiyormuşsun zaten, işlemci anlamında da daha uzun ömürlü olur, sonuçta amiral gemisi işlemcisi var.

bindokuz103

Asistan
Reaksiyon puanı
150

Xiaomi Mi 9T
Huawei Nova 5T
Redmi Note 8 Pro
İphone 7 Plus

Bence bütçeni biraz zorla ve bunların içinden Nova 5T modelini al. Arkadaşım üç aydır kullanıyor telefonu. ağırlıklı olarak sosyal medyada ve Pubg oynuyor. Özellikle işlemcisi çok iyi. En ufak bir kasma veya donma yaşamadı şimdiye kadar. Performansının iyi olması diğerlerine göre fazladan bir bir buçuk yıl kullanmanı sağlar.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Fiyatını takip edip 3000 TL altına düşerse Realme 6 Pro almanı öneririm. Gerek Snapdragon 720 G ile gerekse 90 hz ekranı ile oyunlarda iyi bir performans sunacaktır sana.
Üstüne 128 GB hafıza 8 GB RAM 4300 mAH batarya ve 30W hızlı şark ilede üzmeyecektir seni.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Fiyatını takip edip 3000 TL altına düşerse Realme 6 Pro almanı öneririm. Gerek Snapdragon 720 G ile gerekse 90 hz ekranı ile oyunlarda iyi bir performans sunacaktır sana.
Üstüne 128 GB hafıza 8 GB RAM 4300 mAH batarya ve 30W hızlı şark ilede üzmeyecektir seni.
Onu beklemek yerine daha iyi işlemcisi olan ve bir tık daha iyi bataryası olan A71'i alması daha iyi olmaz mı ? Sadece 90 Hz yerine 60 Hz ekranı var.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Onu beklemek yerine daha iyi işlemcisi olan ve bir tık daha iyi bataryası olan A71'i alması daha iyi olmaz mı ? Sadece 90 Hz yerine 60 Hz ekranı var.
720G yapay testlerde 730 u geçiyor. Adı altında gibi dursada 1 yıl daha yeni çıkmış bir işlemci olduğuna 720G daha iyi.
Ayrıca Samsung A71 bence aşırı büyük bir telefon üstüne arkası plastik ön camı Gornig class 3 premium bir cihaz gibi durmuyor. Birde ben Samsung'u genel olarak tutumunu beğenmiyom kullanıcısına karşı güncelleme vermioyr 2 yıl olmadan kesiyor flan.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
720G yapay testlerde 730 u geçiyor. Adı altında gibi dursada 1 yıl daha yeni çıkmış bir işlemci olduğuna 720G daha iyi.
Ayrıca Samsung A71 bence aşırı büyük bir telefon üstüne arkası plastik ön camı Gornig class 3 premium bir cihaz gibi durmuyor. Birde ben Samsung'u genel olarak tutumunu beğenmiyom kullanıcısına karşı güncelleme vermioyr 2 yıl olmadan kesiyor flan.
Yapay testlerde geçse bile çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Büyük ihtimal 730<720G<730G şeklindedir sıralama. Onun dışında arkasının plastik olmasının hiçbir önemi yok, çünkü herkes kılıfla kullandığı için, arka malzemesine dokunmuyoruz bile çoğu zaman ve cama göre daha dayanıklı oldugunu düşünüyorum. Samsung'a güncelleme konusunda beğenmiyorum demişsiniz de, Realme de çok güvenilcek bi marka olduğunu düşünmüyorum, hem yazılimsal anlamda hem güncelleme desteği konusunda.