Donma ve sonrasında uyku modu

tolunay11

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar pc yi aldığımdan beri ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorumen başlarda mavi ekean hatası almay başlamıştım memory managmen diye bir şey yazıyordu önemsemedim.Daha sonra başka bir sorunla karşılaştım bilgisayarı açmak istediğimde ekrana görüntu gelmiyordu ekranda sinyal yok diyip uyku moduna geçiyordu bendebir bilgisayarcıya götürmüştüm ardından anlayamadım bir şeyler yaparak sorunu halletti 2 gün önce kadar her şey gayet güzel gidiyor du ama dün yine aynı sorunla karşılaştım bu sefer pc yi açınca 1-2 dakika sonra kitlenip donuyor klavye mousa çalışmıyor klavyedeki capslock tuşuna bastığımda ışığı yanıp sönmuyor kasayı açtım baktım ekran kartının fanı dönmüyordu bende bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı ömrünü bitirmiş dedi çıkardi verdi elime ve bende onboard deniyor sanırım o ekran kartı sayesinde oyun oynuyordum(lol).Ve yine bugün o lanet olası sorun yine oluyor pc açtıktan sonra yine donuyor ve res atınca pc kendini uyku moduna alıyor öyle kalıyor sonra kapayıp bekleyince açılıyor ama yine aynı sorun oluyor son kez açıldığında format atmak istedim ancak yükleme %1 olunca pc kendini yeniden başlattı ve anakart logosunda kaldi ve yazıların arkasında mavi mavi çizgiler oluşup kayboluyorlar,
Lürfen yardım edin araştırdım biraz sorun anakart hard disk ve belleklerde olabilirmiş sizce nerde e donanımsal mı ? Nasıl düzelicek lütfen yardım edin,

Sistem
amd athelon ıı x4 640p 3.00 ghz
m4a78lt m le asus anakart
windows 8 64 bit
hd5670 ekran kartı adam bozulmuş dedi fan yüzünden bozulmuş olabilirmiki.
350w gerçek asus power

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Donanımsal bir durum acık söyleyim sana bu iş burda olmaz ama biraz tavsiye vereyim sana

Anakart HDD ve Ramda olabilir bir nevide CPU ısınmasında olabilir ilk önce yapman gereken

1.Hardisk test etme HDtune programını indir bilgisayarına kur sıcaklık durumuna bak ve bir tarama yap.
eror scan sekmesine gel start bas tarama yapsın resimdeki gibi kırmızı yerler cıktımı HDD sorun vardır.
sıcak değerlerine bak.

hdtune_errorscan.jpg

Health sekmesinde bunun gibi hata varmı bir bak.

hd-tune-1.jpg

2.Ram.elinde fazla ram varsa ramları değiştir bir dene 2 adet ram takılıysa birini cıkar diğeri tek kalsın öyle bir bilgisayarını dene sonra takılı olanı cıkar diğerini tak bu sefer onla test et sonucu gör.

3.İşlemci fanına iyi bak yerine oturmuşmu soğuma durumu nasıl az olsada bu tür bir olay donma yapar pc den.

4.tüm bunları denedinmi sonuc olum suz ise arıza anakartındadır sonucuda ne olcağını biliyorsun.