Donma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MSDN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Evet arkadaşlar sorun bu vista hp sp2li kullanıyorum. Bazen erkan donuyor mouse bile hareket etmiyor bununsorunu ney. bi KİS kurulu o kadar CClaner bide oyun :S

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Format atmanı öneririm fakat düzelmiyor ise bios ayarlarına biraz bakmanı o da çözüm getirmez ise donanımsal bir sorun ile karşı karşıya kalmış olabilme ihtimalin yüksek.

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Burdakilerin %90 nı format diyor. Mesaj attırmak için format format, 1 aylık pcye formatmı atılır program yüklü değil ya :S

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Geçen bizde de aynı sorun vardı. Combofix ile taratttım, biraz birşeyler buldu.
Sonra baktım düzelmiyor, format atalım dedim ama windows yükletmedi, yüklerken de
dondu kaldı. Gerisimi, bilgisayarcı 30TL almış muhtemelen virüs veya worm kaynaklıdır.
iyi bir tarayıcı ile sistemini tarat derim. Paralı olanları bulabilirsen iyi olur:)
Hijackthis kullan ve raporunu gönder derim. Adını unuttum, bir dosya svchost.exe yi şişiriyor.
sonra basitce web te de gezinsen donup kalıyor.

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende aynı sorunla karşılaştım. KIS ile tam sistem taraması yaptıktan sonra düzeldi. Fakat şu günlerde yine donmaya başladı. Sanırım virüsten kaynaklanıyor.

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
Muhtemel virüs olabilir.

Oyun oynuyormusunuz. ? Oyun için kurduğunuz eklentiler sistemi bu duruma getirmiş olabilir. Veya ekran kartı sürücünüzü güncellediniz mi ?

Vistanın güncellemelerinden de kaynaklanabilir bunlar tabi.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Benimde HP Dizüstü bilgisayrım vardı yeni aldığım,açıkçası XP yükledim ben.Vista ile uğraşmak zor oluyor :-) Çok yavaş.XP işletim sistemi kur bence.Daha rahat edersin ben sürücülerini bulduktan sonra hemen XP'ye geçtim.Genel olarak söylenen XP'nin daha iyi olduğu ve tavsiye edildiği.İnşallah problemini çözersin .

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evet bendede aynısı oluyor vista ultimate sp2 64 bit kullanıyorum önceden yoktu şu anda makina arada bir donuyor kilitleniyor harddiskten bi ses geliyor kaspersky ile tarattım 2-3 virüs buldu sildi neden oluyor anlayamadım ama % 95 virüs...

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
En son Karahan kurdum sonra hali böyle oldu :S Bencede virüs var, kurduktan sonra restart yaptım oldu böyle. KIS kurulu ama neden bulmadı ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Burdakilerin %90 nı format diyor. Mesaj attırmak için format format, 1 aylık pcye formatmı atılır program yüklü değil ya :S
Bir aylık PC ile bir yıllık olması bir şeyi farkeder mi ayrıca format iyi bir şeydir kötü değildir .HDD'ye yararı var zararı değil.Ayrıca ben her hafta format atıyorum:DVe Kaspersky kullanmanı önermem tavsiyem Microsoft Security Essanlity harika bir program zırt pırt uyarı vermiyor

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bir aylık PC ile bir yıllık olması bir şeyi farkeder mi ayrıca format iyi bir şeydir kötü değildir .HDD'ye yararı var zararı değil.Ayrıca ben her hafta format atıyorum:DVe Kaspersky kullanmanı önermem tavsiyem Microsoft Security Essanlity harika bir program zırt pırt uyarı vermiyor

Format yararlı?

Lazerle diskin üstüne sürekli veri yazmak? Lazerle?

Tekrarlıyorum.

Format yararlı?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Format yararlı azcık araştırma yapda öğren kaynağı veririm ama site burada paylaşmamızı istemiyorum

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Format yararlı azcık araştırma yapda öğren kaynağı veririm ama site burada paylaşmamızı istemiyorum

Araştırma yapmama gerek yok. Yıllarca bilgisayar üzerine eğitim almış halamdan bizzat öğrendim formatın ne olduğunu. :) Bence sen iyi araştır, araştırdığını varsaydığımda ise düşünce yapında sorunlar olduğunu görüyorum. Biraz mantıklı olalım lütfen. :flowers: