Donma olayı

garipyolcu63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bemın pc ( acer dızustu ) belırtmekte fayda var defalarca format atmama ragmen hep donma yapıyo nedendır anlamadım yardımcı olursanız makbule gecer sıstem ozellıklerı : ıntel centrıno ıslemcı 1.5 ram 160 gb hardısk 128 mb ekran kartı ( onceden oyle bı sorun yoktu takı harddısk 4 parcaya ayırana kadar ) yorumlarınız ıcın sımdıden tsk

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ne zaman donma yapıyor. ekran kartını yükledin mi?

garipyolcu63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddıskı ( d e f suruculerını acarkene

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sürücüleri biçimlendirmeyi denesen...

garipyolcu63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl yanı sımdı pc nın rocovery cd sı var zaten sadece c yı bıcımledırıyo ben normal xp cd sı ıle suruculerı ayırıyom ne tavsıye edersınız

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
128 mb ekran kartı ezik abi ya sorun belki de ondan değil ama 128 en düşüklerden hatta en düşük zaten.256 bile değil sen onu değiştittir git 512 ya da 1 gb yaptır ekran kartını.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
128 mb ekran kartı ezik abi ya sorun belki de ondan değil ama 128 en düşüklerden hatta en düşük zaten.256 bile değil sen onu değiştittir git 512 ya da 1 gb yaptır ekran kartını.

Laptopta ekran kartı değişmiyo benim bildiğim..:D

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet hemen hemen tamamında değişmez ama ekran kartıyla alakası yok :D

İsterse ekran kartı 16 mb olsun.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Arkadaslar bemın pc ( acer dızustu ) belırtmekte fayda var defalarca format atmama ragmen hep donma yapıyo nedendır anlamadım yardımcı olursanız makbule gecer sıstem ozellıklerı : ıntel centrıno ıslemcı 1.5 ram 160 gb hardısk 128 mb ekran kartı ( onceden oyle bı sorun yoktu takı harddısk 4 parcaya ayırana kadar ) yorumlarınız ıcın sımdıden tsk
The Donma Olayı (Menemen Olayı Gibi Başlık Konulmuş :razz:)

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
nasıl yanı sımdı pc nın rocovery cd sı var zaten sadece c yı bıcımledırıyo ben normal xp cd sı ıle suruculerı ayırıyom ne tavsıye edersınız

HDD yi ayırmadan tek parca olarak kullandığında da aynı problem oluyor mu?
tek C olduğu zaman yani

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Donanım sorunlarına taşınmıştır burası daha uygun ...

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
HDD yi tarat badsector varmı bir ona bak.Varsa HDD yi sıfırla öyle dene.Kasayı aç temizle belki tozlanmış ve sıcaklıkdan donma yapıyordur.

Garantisi duruyorsa tabikide hiç uğraşma garantiye ver.

Edit // Anakarttaki güç devreleri zamanla aşınıp sorun çıkartabiliyor buda donmalara yol açıyor.Bunada bakmak gerekir.Başıma geldi ordan biliyorum..

ajan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim masaüstü pc oyun oynarken ve normaldede donmalar yaşıyorum ekran kartım fx5200 128 mb. fikri olan varmı

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını ölçen programlarla(Everest gibi) bu iki donanımın aşırı ısınıp ısınmadığını bir kontrol et derim.Sanırım 80'i geçerse tehlikeli oluyor.Eğer sorun buysa fanların temizlenmesi gerekir.Onu da teknik servise götürüp yaptırmanı öneririm.