Vatansever
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
yeniTablo ve aramatablosu isminde iki adet DataTable var yeniTablo içinden bir satırdaki tüm bilgileri alıyorum ve aramatablosu'undaki bütün satırlardaki bilgilerle karşılaştırıyorum birebir herşeyi aynı satır varmı diye amacım yeniTablo içindeki satırlarda aramatablosu'nda bulunan satırlarla birebir aynı olmayan satırları bulmak ama yazdığım kod çalışmıyor
For R As Integer = 0 To yeniTablo.Rows.Count - 1 döngüsünün içindeki For i As Integer = 0 To aramatablosu.Rows.Count - 1 döngüsünü es geçip duruyor bu denklemde hata nerede yazdığım kod bana doğru görünüyor yeniTablo içinden tek satırı alıp aramatablosu içindeki bütün satırlarla karşılaştırıyor birebir aynısından varm'ı diye
yani öyle olması lazım ama olmuyor
Bilgiler okunurken boş değerlerle karşılaşıldığında kod hata veriyor aşağıdaki fonksiyon bu sorunu hallediyor
:mellow:
For R As Integer = 0 To yeniTablo.Rows.Count - 1 döngüsünün içindeki For i As Integer = 0 To aramatablosu.Rows.Count - 1 döngüsünü es geçip duruyor bu denklemde hata nerede yazdığım kod bana doğru görünüyor yeniTablo içinden tek satırı alıp aramatablosu içindeki bütün satırlarla karşılaştırıyor birebir aynısından varm'ı diye

Kod:
For R As Integer = 0 To yeniTablo.Rows.Count - 1
If yeniTablo.Rows(R).Item(1).ToString = "Kisiler" Then
For i As Integer = 0 To aramatablosu.Rows.Count - 1
If IfNullObj(yeniTablo.Rows(R).Item(2)) = IfNullObj(aramatablosu.Rows(i).Item(2)) And IfNullObj(yeniTablo.Rows(R).Item(3)) = IfNullObj(aramatablosu.Rows(i).Item(3)) And IfNullObj(yeniTablo.Rows(R).Item(4)) = IfNullObj(aramatablosu.Rows(i).Item(4)) And IfNullObj(yeniTablo.Rows(R).Item(5)) = IfNullObj(aramatablosu.Rows(i).Item(5)) Then
MsgBox("Aynı satırdan bulundu")
End If
Next i
End If
Next R
Kod:
Public Function IfNullObj(ByVal o As Object, Optional ByVal DefaultValue As String = "") As String
Dim ret As String = ""
Try
If o Is DBNull.Value Then
ret = DefaultValue
Else
ret = o.ToString
End If
Return ret
Catch ex As Exception
Return ret
End Try
End Function