Soru Donanımsal olmayan kasmaları nasıl çözerim

gecisler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptobum 16 gb ram, rtx4050 140w, 13. Nesil i7, 512GB ssd olan bir sistem donanımsal olarak bir sorunu yok yani rami ekran kartı işlemcisi ssd si sorunsuz çalışmakta fakat arada yük altında değilken donuyor ekran donuyor fareyi hareket ettirmem bi işe yaramıyor klavyeden alt f4 yapıyorum olmuyor ctrl alt delete yapıyorum bir şey olmuyor bi tek kapatma tuşuna bastığımda kendine geliyor sebebi nedir

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
1682247746745.png

Oyun içi sıcaklık ve kullanım değerlerini paylaşabilir misiniz? Bu tarz davranışları genelde ya aşırı ısınan bilgisayarlarda görüyorum ya da kuzey çipinde arıza olan bilgisayarlarda görüyorum. Sorun düşündüğünüzün aksine donanımsal olabilir. Msi afterburner kurarak bir oyun içinde tam donma anlarında birkaç görsel alıp bizimle paylaşabilir misiniz?

gecisler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ekli dosyayı görüntüle 181995

Oyun içi sıcaklık ve kullanım değerlerini paylaşabilir misiniz? Bu tarz davranışları genelde ya aşırı ısınan bilgisayarlarda görüyorum ya da kuzey çipinde arıza olan bilgisayarlarda görüyorum. Sorun düşündüğünüzün aksine donanımsal olabilir. Msi afterburner kurarak bir oyun içinde tam donma anlarında birkaç görsel alıp bizimle paylaşabilir misiniz?
Bahssettiğim olay oyun içinde olmadı pc yeni açıldığı sırada oldu kilit ekranında ama valorant en yüksek ayarlarda 70c° fln oluyor kullanım değerlerini bilmiyorum onu da bakayım ama dediğim gibi yük altında değilken oldu oyunda hiç olmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

dosyaları onarmayı deneyelim
olmassa başka çözüm buluruz
Sfc yaptım düzelmedi

Ekli dosyayı görüntüle 181995

Bilgisayarımı alalı 1 ay oldu bahsettiğiniz çip neden arızalanır

Bahssettiğim olay oyun içinde olmadı pc yeni açıldığı sırada oldu kilit ekranında ama valorant en yüksek ayarlarda 70c° fln oluyor kullanım değerlerini bilmiyorum onu da bakayım ama dediğim gibi yük altında değilken oldu oyunda hiç olmadı

Sfc yaptım düzelmedi

Bu arada derece kısmında biraz fazla abartmışım indirdim uygulamayı birazdan oyun içinde ekran görüntüsü alıp atcam @mychar276

Oyun başlangıcı değerler oyun içinde alamadım ekran görüntüsünü

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-04-23 190146.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-23 190146.png
    342.8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210

Bu arada derece kısmında biraz fazla abartmışım indirdim uygulamayı birazdan oyun içinde ekran görüntüsü alıp atcam @mychar276
1 aylık bilgisayarda bu çip sıkıntısı olmaz doğru. Bu detay önemliydi.
Yanlız pc yi kuran teknikerlerin günlük çok fazla pc toplaması gerekiyor. Bazen soğutucu altındaki korumayı vs. kaldırmayı unutuyorlar. O yüzden test sonuçlarını görmek en iyisi olacaktır.

eskiyeniahmet

Asistan
Reaksiyon puanı
97
ısı fazla yükselmemiş. cpu kendini korumaya almamıştır muhtelemen