Donanımlarımla ilgili sorularım var

perfect11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Bugün Sizlere Sormak İstediğim Tüm Sorularımı Soracağım Cevap Verenlere 'de Vermeyenlere'de Şimdiden Teşekkürlerimi Sunuyorum ;

Sistemim İntel Core i7 2600 Cpu
Amd HD 7570 Ekran Kartı
1TB 7500 Rpm Harddisk
6 GB DDR3 Ram 1800Mhz
HP Pavilion 2013 et (Kasa)

Birinci Sorum'la Başlayayım;

1-Cinema 4D Ve Adobe After Effect Gibi Programlarla Uğraşıyorum.Özellikle Cinema 4D Render Yapardek İşlemcimi Neredeyse %100 Kullanıyor Normalde %10 U Geçmiyor. Stok Soğutucu kullanıyorum Bir Sorun Olurmu Ve Bir Soğutucu Önerirmisiniz?

2-Benim Sistemimden Düşük Sisteme Sahip Olan Arkadaşlarımın Bilgisayarlarında Kasmayan Oyun Bende Kasıyor Ve Fifa 15 De Yavaş Çekim Sahnelerde Tepki Süresi Gerçekten berbat. Sebebi Monitörüm'den Kaynaklanıyormudur?(Samsung SyncMaster 713N)

3-Bilgisayarımın Açılışı Geçen Sene 30 Saniyede Açılırken Şimdi 1 Dakikadan Aşağıda Açılmıyor.SSD Aliyim Diyorum Ama Kasam Toplama Olmadığı İçin Hp Kasamda SSD Yi Takacak Sata 3.0 Ve Sata 2.0 Girişleri Var Ama SSD Yi Sabitleyeceğim Yer Yok Sizce Ne Yapmalıyım? Ve SSD Alıp Sistemi SSD Ye Kursam Bilgisayarım Hızlanırmı?

4-Ekran Kartını Değiştirmeyi Planlıyorum.Ekran Kartını Değiştirirsem Acaba Bu Sorunlar Ortadan Kalkarmı Ve Siz Hangi Ekran Kartını Önerirsiniz?

Sorularım Bukadardı Arkadaşlar Bana Zaman Ayıran Herkese Gerçekten Çok Teşekküre Ederim. İyi Günler...

ready2dietr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kardeşim öncelikle hayırlı akşamlar.

Şimdi ne yalan söyleyim bende HP kullanıyorum. Aynı özelliklere sahibiz. Bendede aynı sıkıntı var oyun kasıyor. Kasmayacak oyun kasıyor.

HP'nin fanından çok ses geliyor. Ben sana bir soğutucu öneriyim. http://www.gold.com.tr/inca-inc-269-x-led-fanli-notebook-sogutucu_u buyur bu iyi bir soğutucu. Gold, Bimeks gibi teknoloji mağzalarından almanı öneririm oralar hem kaliteli hemde ucuz.

Diğer sorulara cevap veremeyeceğim orayı bilemiyorum. Senin bilgisayar harici ekran kartına geçmiyor dimi.

perfect11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle İlginiz İçin Teşekkürler De Benim Bilgisayarım Kasa Leptop Değil :)

ready2dietr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle İlginiz İçin Teşekkürler De Benim Bilgisayarım Kasa Leptop Değil :)

Ha pardon :) kusuruma bakmayın.

Hocam şimdi siz benim bilgisayardaki oyun kasıyor monitörden mi kaynaklanıyor diyorsunuz bunu hemen cevaplayım.

Bu ekran kartıyla sıkıntılı olabilir. Eğer bilgisayarınız harici ekran kartına geçiyorsa %100 kasma sıkıntısı yaşanmaz. Ekran kartıyla alakalı bir durum bu.

İyi bir soğutucu arıyorum demişsiniz bunuda yanıtlayım.

[h=1]Aerocool AE-CFDS140BK Dead Silence en iyi soğutucu kasa fanlarından birisi. Fiyatı 50 TL civarında ama sağlam.[/h]
Ekran kartını değiştirmek istiyorsanda Asus al derim. AMD veya Nvidia

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
http://www.vatanbilgisayar.com/cool...613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html

Öncelikle bu stok fanı öneririm soğutması fiyatına göre çok başarılı.

Oyunlarda performans alamıyorsanız ekran kartınızı değiştirmeden önce temiz bir format atmakta ve sıcaklık değerlerinizi kontrol etmekte fayda var. İlla ekran kartı alacağım diyorsanız bütçe belirtin. Termal macun değiştirmediyseniz değiştirin

perfect11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyeniz İçin Teşekkürler Bilgisayar Deli Gibi Isınmıyor Ve Çok Ses Çıkarmıyor Ama Ekran Kartı Bütçesi Olarak Mak800

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

perfect11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler Ama Kasam Biraz Küçük Boyut Sorunu Olurmu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Biraz Daha Fazla Bitli Olabilirse Fiyat Bütcem Şuanda Sınırlı Değil Sadece Alışverişe Hazırlanıyorum :)

ready2dietr

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Biraz Daha Fazla Bitli Olabilirse Fiyat Bütcem Şuanda Sınırlı Değil Sadece Alışverişe Hazırlanıyorum :)

Sana gösterdiğim gibi o dayeniki linke bak eğer yok başkası diyorsan tekrar bakabilirim senin için.

perfect11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler Şuanlık yeterli Sağolun İyi Akşamlar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

Ekran kartının mimarisi ve teknolojisi yanında bit ve gb değeri önemsiz kalıyor. Ekran kartı alırken bitine ve gb değerine bakmayın. Mimarisine bakın

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
@perfect11 bilgisayarının geç açılmasında HDD'nin payı olduğunu düşünüyorum. SSD takarsan sistemin açık ara hızlanacaktır. Anakartın sataII destekliyorsa bile alacağın SSD 7200 rpm HDD den 3-4 kat daha hızlı çalışacaktır. Sistemini, cinema 4d ve after effect'i SSD ye kurarsın gerisini at HDD'ye. SSD'yi sabitleyecek yeri sorun etme bağlantısı kopmayacak şekilde herhangi boş bir yere de manuel olarak da sabitleyebilirsin. SSD'nin çok faydasını göreceksin. Sistemini de bir temizlemeni öneriyorum fakat SSD alırsan programlarının lisansı elindeyse temiz kurulum yapmanı tavsiye ederim. SSD farkı müthiş. Bütçen varsa HDD ile hiç uğraşma derim malum SSD fiyatları biraz pahalı. Ha bir de sakın 2. El SSD'lere de gireyim deme.