Donanım Upgrade Hakkında

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar merhabalar, Benim elimde şu anda Acer Aspire Serisi 7741 kod numaralı cihazı bulunuyor. Cihazımdan çok fazla performans alamıyorum kaldı ki zaten 1,5 senedir bir fiil kullanmaktayım. Ancak biraz upgrade yaparak daha iyi kullanılabilir olacaktır benim için diye düşünüyorum.

Bu konuda bana yardımcı edebilecek olan var mı? Laptop umda ana kartımın imkan verdiği derecede istediğim kadar donanım ekleyebilir miyim? Eğer mümkünse nereden temin edebilirim bu donanımları?

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
laptop için en basit olarak ram ve ssd hard disk ile upgrade yapabilirsin. İnternetten fiyat araştırması yapabilirsin. Ram in büyük ihtimalle ddr3 1066 mhz frekansındadır. emin olmak için cpu-z gibi bi program kullanabilirsin.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
laptop için en basit olarak ram ve ssd hard disk ile upgrade yapabilirsin. İnternetten fiyat araştırması yapabilirsin. Ram in büyük ihtimalle ddr3 1066 mhz frekansındadır. emin olmak için cpu-z gibi bi program kullanabilirsin.

Ekran kartı değiştirme ihtimalim var mı peki?

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartı değiştirme ihtimalim var mı peki?

Bu konuda kesin birşey diyemem bildiğim kadarıyla MXM (Mobile PCI Express Module) slotu olması lazım. Belki laptop firmasından bilgi alabilirsin. Ekran kartı değiştirme işine tek başına kalkışmanıda tavsiye etmem. Profosyonel yardım alman gerekebilir bu da maliyeti artırır, bu kadar masrafa gireceksen belkide elindekini satıp yeni bir laptop alman daha mantıklı olur.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu konuda kesin birşey diyemem bildiğim kadarıyla MXM (Mobile PCI Express Module) slotu olması lazım. Belki laptop firmasından bilgi alabilirsin. Ekran kartı değiştirme işine tek başına kalkışmanıda tavsiye etmem. Profosyonel yardım alman gerekebilir bu da maliyeti artırır, bu kadar masrafa gireceksen belkide elindekini satıp yeni bir laptop alman daha mantıklı olur.

Ekran kartım Mobility diye başlıyor, demek ki o zaman mobile slotu var. Ekran kartını değişmesemde hdd ve ram değiştirmek benim için şu an ki konumda yeterli olacaktır. Değişim işlemlerimi tek başıma cihazı söküp yapabilirim ancak şurada sorun yaşıyorum ben bu hdd ile ram i nereden temin edebilirim? Nerelerden bulabilirim?