Donanım Tavsiyesi

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Belki de en zayıf olduğum konu PC toplama, bu yüzden bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olacağım.

mb_productimage_ga-890gpa-ud3h_big.jpg

Karşılaştığım sorunlar:

• Bahsettiğim işlemcinin inanın kaç bit olduğunu belkide gözümün önünde olmasına rağmen bilmiyorum, 32 bit mi, 64 bit mi?:blushing: birde AM3 soket mi C3 bu anlama mı geliyor?

• Ram olarak (bilgilerim yanlış veya eksik olabilir); 32 bit işlemcilerde 4 GB'lık rami ancak 3.2GB olarak gördüğü hakkında makale okumuş, hatta burada paylaşmıştım. Bu yüzden 2+1 GB ram düşünüyorum sizce bu doğru bir karar mı? ve anakart 1866 mhz DDR3'te sadece DIMM3,DIMM4 destek veriyor diyor bu support DIMM3,DIMM4 ram slot adedi mi oluyor, anakartta 4 adet slot var DIMM3,DIMM4, 3 ve 4 nolu slotlar mı demek istiyor?. 1333 mhz ile 1866 mhz arasında fiyata paralel fark alabilir miyim?

• Birde anakart üzerinde;Tümleşik ATI Radeon HD 4290 grafik motoru (DirectX 10.1) HDCP desteğine sahip, dahili HDMI/DVI/DP grafik bağlantı arayüzleri ile Full HD 1080 Blu-ray desteği var diyor bu yüzden ekran kartı almayı düşünmüyorum, çoğu oyunu oynatacağını düşünüyorum.

• Kasa hakkında güç kaynağı haricinde araştırma yapacak birşey var mı?.
Konu güncel ve yazdıklarınıza göre somut kararlar verip hayırlısıyla bir - iki güne kadar normal bir PC toplamayı düşünüyorum. Tabi yazdıklarım normalse :)