• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Donanım haberden geliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Shshshshshs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kac senedi̇r donanim haber uyesiyim surekli̇ allah yoktur di̇n yoktur konulari aciyorlar bircok insan di̇nsiz imansız buna forumu yonetenlerde dahi̇ bugun 1 tanesine senin konunu sikayet edi̇p kapattıracagim yazdım admin beni banladı konuyuda kapatmadı sonra baska hesapla konu actım bole bole di̇ye herkes iyi yapmis allah tabiki yok gibi yorum yapip konumu sikayet etmisler konuyu tekrar kapatıp yeni actigim hesabi edi̇torler mi artık bilemicem tekrar banladı boyle nalet boyle pislik bir forum gormedi̇m bu sitenin insanlari okadar temiz guzel insanlarki donanım haber i yonetenlerin allaha kitaba saygısı bile yom sakın o siteye uye olmayın hoc biryerden

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Biri veya birilerine (ş*r*fs*z) dersen burda da ya ceza yada ban yersin, istersen haklı ol değişmez.

Ve o dediğin (ateist türevi) kişilerden burdada çok fazla var.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,036
İnanıp, inanmamak kişinin hürriyetindedir. İnanç ve siyaset kavgası sokmayalım ortama.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Hakaret ederek zaten baştan hatalı konuma düşmüşsün şahsen bende inancı olan biri değilim ve bu konulara bu kadar duyar kasılmasını doğru bulmuyorum kimse kimseye düşüncesinden veya inancından dolayı hakaret etmemeli o düşünceye ön yargılı olabilirsin ancak görmezden gelmek bu kadar zor olmamalı sonuçta bu forumun ve bahsi geçen forumun ana teması teknoloji burda öncelik din, ırk, düşünce veya farkılıklarımızı tartışmak değil açılan konularda hakaret yoksa saldırmakta bu yüzden gereksiz.

Shshshshshs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hakaret ederek zaten baştan hatalı konuma düşmüşsün şahsen bende inancı olan biri değilim ve bu konulara bu kadar duyar kasılmasını doğru bulmuyorum kimse kimseye düşüncesinden veya inancından dolayı hakaret etmemeli o düşünceye ön yargılı olabilirsin ancak görmezden gelmek bu kadar zor olmamalı sonuçta bu forumun ve bahsi geçen forumun ana teması teknoloji burda öncelik din, ırk, düşünce veya farkılıklarımızı tartışmak değil açılan konularda hakaret yoksa saldırmakta bu yüzden gereksiz.
Adam bugune kadar kandirildiniz boyle dumenlere gelmeyin boyle din uydurmalarina gelmeyin yazmis sen burda hakaret ederek hata yapmissin diyorsun o adamin yaptigida butun muslumanlara bize hakaret neyi anlatiyosun

---- Mesajlar birleştirildi ----

Adam bugune kadar kandirildiniz boyle dumenlere gelmeyin boyle din uydurmalarina gelmeyin yazmis sen burda hakaret ederek hata yapmissin diyorsun o adamin yaptigida butun muslumanlara bize hakaret neyi anlatiyosun
Ozman ona kendine saklasin kaldiriliyorsunuz nedemek bu dumenlere gelmeyin ne demek

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Başkasının din hakkında bu tarz şeyler yazması senin dini inancını etkilemez ki her insanın görüşü kendinedir ve sonuçta dinde zorlama yoktur. Ben açıkçası din olayının artık günümüzde Allah ile kul arasındaki iletişimden ziyade bir fanatiklik haline geldiğini görür gibiyim. Bırakın isteyen istediği şekilde yaşasın yorumlasın ucu sana ve senin haklarına dokunmadığı sürece sorun yoktur benim görüşüm bu yönde.

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Dini inancı yok diye üye mi olmayalım şimdi ben tam anlamadım? Yoksa saygıları yok diye mi. Eğer ilki ise komik.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Şimdi kişi inanmıyor olabilir ancak bunu inananlara kasten rahatsız etmek amaçlı sürekli bir şekilde dile getiriyosa ya da getiriyolarsa ne şekilde olursa olsun inanan ya da inanmayan için sorun teşkil eder.
Bırakın isteyen istediği şekilde yaşasın yorumlasın ucu sana ve senin haklarına dokunmadığı sürece sorun yoktur benim görüşüm bu yönde
da dediği gibi günümüzde böyle işliyor ...

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
İnanıp, inanmamak kişinin hürriyetindedir. İnanç ve siyaset kavgası sokmayalım ortama.
Aynn

Onların lafına bakıp biz inanmaktan hiçbirzaman vazgeçmeyiz ne kadar konuşşurlarsa konuşsunlar bizi alakadar etmemeli bence

Son düzenleme:

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Dünya üzerindeki bütün dinleri saçma buluyorum. İslam üzerine konuşacak olursak, beyni yıkanmış insanlar kendileri için düşünemezler ve bu yüzden yerine hayatlarını bir dizi kurala göre yaşamayı daha kolay bulurlar. Bu insanlar zaten yaşadıklarını evreni çözmüş durumdalar, tek yapmaları gereken, bir kitabın onlara söylediklerini yaparak puan kazanmak ve bir sonraki dünyada bunun için ödül almak. Nezaket, sadaka ve sevgi gibi şeyler aslında kendi başına bir amaç değil bir son anlamına gelir.

Bu insanlar hayatlarını yaşamıyor, bu esasen bir ertelemedir. Bu dünya erimeye başladığında, hâlâ içinde kimse var mı, bu yüzden kâfirlerin, eşcinsellerin, yanlış Müslümanların duyguları ve hisleri, inananların gözünde çok fazla şey ifade etmiyor. Eşcinsellere kötü davranmak bir sonraki dünyada onlara huri kazandırması onları rahatsız etmiyor.

Çocukluğumdan beri bana hep dindar insanların harika insanlar olduğu söylendi, fakat her zaman daha az dindar olanları daha şefkatli, empatik insanları, öbür dünya için iyilik yapanlardan daha çok sevdim. Maddi bir teşvik olmadan kibar ve cömert davranan bir insan bence çok daha iyi bir insan benim gözümde.

Shshshshshs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ozman ona kendine s
Başkasının din hakkında bu tarz şeyler yazması senin dini inancını etkilemez ki her insanın görüşü kendinedir ve sonuçta dinde zorlama yoktur. Ben açıkçası din olayının artık günümüzde Allah ile kul arasındaki iletişimden ziyade bir fanatiklik haline geldiğini görür gibiyim. Bırakın isteyen istediği şekilde yaşasın yorumlasın ucu sana ve senin haklarına dokunmadığı sürece sorun yoktur benim görüşüm bu yönde.
bizim dinimiz yanlisa susun demez insanlari ne kadar yanlistan cevirirsen okadar iyidir bende yanlis yolda olduklarini belirttim yol yakinken donun dedim kotumu ettim

Dini inancı yok diye üye mi olmayalım şimdi ben tam anlamadım? Yoksa saygıları yok diye mi. Eğer ilki ise komik.
İnancsiz insandan heryeri beklerim komik olan birsey goremedim ben

Bir kisi dememiski hakliymissin kardesim davanda ben anlamiyorum boyle insanlar hangi
Memleketten cikiyor yetisiyor bizim bursa boyle insanlar goremezssin Allah yoktur din yoktur ne demektir inanin cok tuhaf oldum ulkemizde boyle insanlardami var kusura bakmayin bu kdar cok dinsiz imansiz olduginu bilememisim

Son düzenleme:

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Bir kisi dememiski hakliymissin kardesim davanda ben anlamiyorum boyle insanlar hangi
Memleketten cikiyor yetisiyor bizim bursa boyle insanlar goremezssin Allah yoktur din yoktur ne demektir inanin cok tuhaf oldum ulkemizde boyle insanlardami var kusura bakmayin bu kdar cok dinsiz imansiz olduginu bilememisim

herkes inanmakta (veya inanmamakta) özgürdür
insanları inananlar ve inanmayanlar diye ikiye bölmek doğru mu?
ayrıca dinsiz imansız diyerek hakaret etmeye çalışıyorsun. sadece inanlar iyiymiş diğerleri kötüymüş gibi anlaşılıyor.
erkek çocuklarına tecavüz eden din adamları var bu ülkede
bütün inananlar iyi bütün inanmayanlar kötü diye bişey yok tabi bunun tersi de geçerli değil.
insan insandır. dinine diline ırkına rengine göre ayırmamalısınız

Shshshshshs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
herkes inanmakta (veya inanmamakta) özgürdür
insanları inananlar ve inanmayanlar diye ikiye bölmek doğru mu?
ayrıca dinsiz imansız diyerek hakaret etmeye çalışıyorsun. sadece inanlar iyiymiş diğerleri kötüymüş gibi anlaşılıyor.
erkek çocuklarına tecavüz eden din adamları var bu ülkede
bütün inananlar iyi bütün inanmayanlar kötü diye bişey yok tabi bunun tersi de geçerli değil.
insan insandır. dinine diline ırkına rengine göre ayırmamalısınız
Memleketten cikiyor yetisiyor bizim bursa boyle insanlar goremezssin Allah yoktur din yoktur ne demektir inanin cok tuhaf oldum ulkemizde boyle insanlardami var kusura bakmayin bu kdar cok dinsiz imansiz olduginu bilemem

Kardes sen konuyu anlamadin galiba adam din yoktur boyle palavralara inamayin diye konu aciyordu surekli bize hakaret eder gibi knusuyordu Allah yoktur kimse inanmasin diyordu boyle knusmasi bizlere saygisizliktir sen neyden bagsesiyodun dinsiz imansizlar tabi Allah yon diyenden herseyi bekliyceksin inanma yok iman yok hic birsey yok

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
bizim dinimiz yanlisa susun demez insanlari ne kadar yanlistan cevirirsen okadar iyidir bende yanlis yolda olduklarini belirttim yol yakinken donun dedim kotumu ettim
Dinimiz de olması gerken de bu yalnız günümüz koşullarında insanlara bişeyler anlatmak hele ki inanç sistemi hakkında gerçekten zor, düşünmekten aciz insanlarla dolu dünya da kime ne anlatsak düşman kesiliyorlar :D

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,036
Dini anlatmakta bir sorun yok. Bunun için yetkin olmak gerekir. Önce kendi düzgün bileceksin ve yaşayacaksın. İnanmak istemeyen yine de inanmaz. Hakaret ve dayatma, toplum içinde yaşama uymaz. Din öğrenmek isteyene anlatılır. Bize kendi inaçsızlığını dayatana da boyun eğilmez tabii ki. Anlatım argumanlarla olur.

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
278
İyi de sanane ?
Din ve vicdan özgürlüğü vardır.
Seni bağlayan ne ? Herkes istediği düşünüp yaşamakta özgür.
Sen ne kadar müslümansın da bunlardan rahatsız olup millete sövüyorsun ?
Ne kadar boş insanlarla bir arada yaşıyoruz bir kez daha gördüm.

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Herkes özgürdür, fakat kimsenin islama ve manevi değerlere hakaret etme hakkî yoktur.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Memleketten cikiyor yetisiyor bizim bursa boyle insanlar goremezssin Allah yoktur din yoktur ne demektir inanin cok tuhaf oldum ulkemizde boyle insanlardami var kusura bakmayin bu kdar cok dinsiz imansiz olduginu bilemem

Kardes sen konuyu anlamadin galiba adam din yoktur boyle palavralara inamayin diye konu aciyordu surekli bize hakaret eder gibi knusuyordu Allah yoktur kimse inanmasin diyordu boyle knusmasi bizlere saygisizliktir sen neyden bagsesiyodun dinsiz imansizlar tabi Allah yon diyenden herseyi bekliyceksin inanma yok iman yok hic birsey yok
Bu noktada aynı fikirdeyiz
inanmazsan inanma ama inanların değerlerini sorgulayamazsın onlara hakaret edemezsin.
söylemeye çalıştığım din yoktur böyle safsatalara inanmayın diyen insan ne kadar hatalıysa
dine inanmayanlara hoş görü göstermeyen insan da aynı oranda hatalı diye düşünüyorum.
yoksa kimsenin dini değerlere hakaret etmeye hakkı yoktur.
her dönemde böyle insanlar çıkar çok takılmamak gerekiyor.

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Kardeşim haklısın ama farklı düşünce ve inanışta olan insanlar tarihin her döneminde vardı. Şu anda var ve var olmaya da devam edecek. O yüzden imkânlar ölçüsünde, elinden geldiğince ve donanımlı olarak hareket et. İnanmayan bir insanı kolay kolay inandıramazsın. Saygılarımla

Reaksiyon puanı
16,128
ne kadar arıza tipler varsa orada imhotep de orada arızanın dibi...

mttzn

Doçent
Reaksiyon puanı
459
Kac senedi̇r donanim haber uyesiyim surekli̇ allah yoktur di̇n yoktur konulari aciyorlar bircok insan di̇nsiz imansız buna forumu yonetenlerde dahi̇ bugun 1 tanesine senin konunu sikayet edi̇p kapattıracagim yazdım admin beni banladı konuyuda kapatmadı sonra baska hesapla konu actım bole bole di̇ye herkes iyi yapmis allah tabiki yok gibi yorum yapip konumu sikayet etmisler konuyu tekrar kapatıp yeni actigim hesabi edi̇torler mi artık bilemicem tekrar banladı boyle nalet boyle pislik bir forum gormedi̇m bu sitenin insanlari okadar temiz guzel insanlarki donanım haber i yonetenlerin allaha kitaba saygısı bile yom sakın o siteye uye olmayın hoc biryerden
Neler neler yazmışsındır millete sonra admin beni banladı diye olayı özetlersin. Herkesin inancı kendisine ki olmaya bilir gayet doğaldır. Kimseyi yargılayacak konumda değilsin.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
İnsanlar ne kadar sünger beyinli olabiliyor şaşırıyorum bazen. Allah yok cümlesini hakaret olarak alıyor. Halbuki Allah’ ın olmasının, milyarlarca insana sen kafirsin, cehenneme gideceksin, doğru dine inanan benim demekten başka bir şey olmadığının, dinlerin en büyük başarısının insanları gruplaştırmak olduğunun, kafir kelimesini hakaret olarak kullandığının, zihniyetinin de dinsiz insanlara düşmanca baktığının farkında değil. Gerçi, zaten hemen sonraki gönderisinde kendini belli ediyor. Dini imanı yokmuş, güvenilmezmiş peh peh.

Sen bi yazımını düzelt, doğru düzgün iletişimini kur ki hayvandan bir farkın olsun. Sonra insanların farklı düşüncelerine saygı göstermeyi öğren ki hakaret edip de banlandıktan sonra gelip de başka yerde ağlamayasın. Hakaret ile eleştirinin farkını öğrenmekle başlayabilirsin ilk olarak.

Bu eleman burada banlandı mı bilmiyorum ama bu dediklerinden sonra zaten banlanmaz ise ben gereğinden fazla hoşgörü gösterildiğini düşüneceğim. Donanımhaber’ e de bu konuya inat bakmayı düşünüyorum. Zaten bu aralar forum arayışındaydım :P

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,036
Bir sünger beyinli olarak kendine de şaşırmalısın.

Reaksiyon puanı
16,128
TCK 216 ne öğrenmesine çok az kaldı süngerle yıkanırken bulabilir kendini...

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Bir sünger beyinli olarak kendine de şaşırmalısın.

Umarım mesajımdaki eleştiri kısmını doğru noktalara götürmüş olacaksınız ki gereksiz linçten şöyle kurtulayım. Burada ceza alması gereken tek şahsın bu kişi olduğunu düşünüyorum.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Bende üyeyim oraya ama bence forum açıyorsan bir kurallar zinciri olmalı her görüşten insan olabilir herkes inanmak zorunda da değil evet ancak bazı konularda saçma sapan tartışmalara provokasyonlara yol açacak konularada bence o forumun yöneticileri izin vermemeli.Orda yönetici var mı emin bile değilim o kadar boş saçma gereksiz siyasi,dini veya başka konularla alakalı şeyler var ki bence yönetici yok ortada:) Kuralsız bir forum bence içindekilerde de bunu kötüye kullanan çok var bilgiden çok provokasyon saçıyolar etrafa e bunada herkes düşüyor böyle siteler çok var ben mecbur kalıp üye olmuştum birine danışmak için ama gidişatı değişik.İfade özgürlüğü diye ateistler için sayfa açıp orda dine sövmek gibi şeyler yapanlarda var bu da ifade özgürlüğü değil bence dini sayfalar olduğı gibi olmayanlarda olabilir öyle kişilerin takıldığı sayfalar olabilir ama inanmamasının nedenlerini vs konuşcaklarına kalkıp Haşa Allah'a Peygambere küfrediyorsa kapatılsın ve üstüne ceza da alsın

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Neredeyse atılan bütün post'ları okudum ama özet geçmeyi seçeceğim biraz romansal bir anlatımdan ziyade. İnsanları dini inancına göre değil, her şeyden önce illa ki yargılayacaksanız insanlığına göre yargılayın. Böyle yargılayın ki yanlışa düşmüş olmayın... Müslüman'ın, Ateist'in, Deist'in vs. nice inanç özgürlüğü ve inançsızlığın üyesi olanları bu sayılan kalıplar ile topa tutmak başkasına bir şey kazandırmayacağı gibi size de kazandırmaz. Zira beş parmağın beşi bir değildir. Kuram çok basit; Bir Müslüman iyi ise diğerinin sahiden kötü olma olasılığı vardır. Bir Ateist vicdansız ise diğer Ateist'in vicdanlı olma olasılığı vardır. Bir Deist saygılı ise diğerinin yine saygısız olma olasılığı var. Aslında birinin "iyi" veya "kötü" olarak sınıflandırılması bana saçma geliyor, fakat toplum bu şekilde kabul görüyor ve algılıyor. Çünkü bilemezsin kimin hangi amaca hizmet ettiğini? uzun yazmayacağım dedim ama yine uzun oldu gibi.

Son düzenleme:

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,383
Konu farklı yönlere çekildiğinden dolayı konu kilit. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...