Yardım Domates yetiştirme kıtı nasıl yapılır?

Emir bayrak

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Arkadaşlar şok marketten domates yetiştirme kiti aldık ama nasıl yapılacağı yazmıyor.Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• C0CB7AEF-24AA-4207-AEDF-8882E90038AA.jpeg
    C0CB7AEF-24AA-4207-AEDF-8882E90038AA.jpeg
    106.3 KB · Görüntüleme: 66

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Altta detaylica yaziyor zaten?

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Torftan kastettiği içindeki günre değil mi çünkü ben öyle anladim
kendimce ekme biçme yapıyorum
Gübreyi koyun işaret parmağınizla delikler açin deliklerin arasinda 5-6cm mesafe olsun tohumlari atin cok az miktarda (o kadarda az değil) tahumlarin uzerine su dökün sonra uzerini kapayin hizlandirmak icin uzerini bir naylonla kapatin maksat içerdeki nem kaçmasin

Emir bayrak

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Torftan kastettiği içindeki günre değil mi çünkü ben öyle anladim
kendimce ekme biçme yapıyorum
Gübreyi koyun işaret parmağınizla delikler açin deliklerin arasinda 5-6cm mesafe olsun tohumlari atin cok az miktarda (o kadarda az değil) tahumlarin uzerine su dökün sonra uzerini kapayin hizlandirmak icin uzerini bir naylonla kapatin maksat içerdeki nem kaçmasin
Teşekkür ederim

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Önemli değil ?

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Hayır torf içindeki şey değil, marketlerde satılan bitki toprağının adı torf

Öncelikle tohumları 1 gün suda bekletirsen daha hızlı çıkarlar ama zorunlu değil.

Tohumları önce fide yapman lazım, bunun için yaklaşık 5 cm derinlikte toprağa ihtiyacın var. Özellikle plastik yumurta kapları işini görecektir. Buraya bir miktar torf ve birazda solucan gübresi koyabilirsin. Her bölmeye yaklaşık 1 cm derinliğe tohumları (1,2) gömmelisin ve ardından can suyu vermelisin. Can suyunu fısfıs ile verirsen tohum toprakta hareket edip derine inmez.

Havalar artık ısındığından tohumlar 1 hafta 10 güne çıkar. Bu bölümde toprak asla kurumamalıdır. Tohumlar çıktıktan sonra tohum içindeki yapraklar çıkar ve iki tanedir.Bu yapraklar sadece büyüme amaçlıdır, gerçek yaprak değildir. Bu kısımda fısfıs yapmaya devam. Yaklaşık 4,6 gerçek yaprak çıkınca fideyi daha büyük bir kısıma almalısın.

Bu aşamada da plastik şeffaf bardaklar işini görecektir. Burada da fideyi mümkün olduğunca derine ekmeye çalış. Üstüne gene torf ve solucan gübresi ekle ve fısfıs ya da normal su vermeye geçebilirsin. Burada artık bitki boy atmaya başlayacaktır.

Bitki iyice uzadığında (yaklaşık 15 cm) artık saksıya ya da toprağa ekebilirsin. Bu noktada bitki artık çiçek ve meyve aşamasına geçer, gene solucan gübresi ve kalsiyum takviyesi yaparsan bol meyve alırsın. Toprağa ekimden sonra iyi sula ama yapraklar çok büyümeye başlarsa sulamayı azalt. Son olarak çiçek açtıktan sonra da sulamayı azalt ve meyve göründüğünde yine arttır. Bir tur meyveden sonra bitkinin gübre ve kalsiyumunu vermeyi unutma.

Bunları yaparsan sıkıntı yaşamazsın.