Domain Alma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeBaNi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Forumda benzeri birçok konu vardır eminim ama aynı soruyu soranı hiç yok sanırım (:

Örneğin ben www.zebani.com diye bir adres almak istiyorum fakat bu adres daha önce birileri tarafından alınmış.

Who.is'ten baktığımda almak istediğim adres yakın zaman sonra boşta bir adres olacak gibi duruyor. Adresi hemen alabilir miyim?

Biraz daha açıklayayım;
Who.is'te verilen bilgi;

Expiration Date: 2008-10-10
Creation Date: 2001-10-10
Last Update Date: 2007-10-15

Ben adresi hemen 10'uncu ayın 10'unda veya 11'inde alabilir miyim? Alamazsam aradan ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
20 gün geçmesi gerekiyodu yanlış hatırlamıyorsam

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Domainlerin ne zaman kayıttan düşeceği konusunda tam bir standart yok. Genellikle belirli düşüş süreleri vardır, firmalar bu süreleri kendilerine göre biraz uzatırlar. Benim bildiğim kadarıyla minimum 15 gün, domain sahibinin onu geri alması için beklenir. Daha sonra 15 gün de firma için düşüş süresi geçer.

Bu da yaklaşık 1 ay eder. Yalnız bazı firmalar 2 ay bekliyorlar.

Bazen de domain brokers dediğimiz firmalar, düşen domainleri otomatik alacak sistemler kullanıyorlar. Bu sistem domaini sürekli kontrol ediyor ve düştüğü an satın alıyor. (Çünkü domain genellikle bir hite ulaşmış oluyor.)

Bunu önlemek için bu domaini şimdiden almanı tavsiye ederim. Domain hizmetini kullanmak istediğin satıcının sitesine gir ve zebani.com için bir backorder koy. Backorder, genellikle domain fiyatının iki katıdır ve anlamı şudur; "bu domain düşer düşmez şu kadar fiyatla ben satın almak istiyorum". Eğer başka talip çıkmazsa veya çıkar da senden daha düşük fiyat teklif etmişse, domain düştüğü anda senin hiç bir işlem yapmana gerek kalmadan sana geçer. Ancak anladığın üzere, eğer birisi senden daha yüksek fiyatla backorder koymuşsa, domain düştüğü tarihten itibaren o şahsın olur.