Haber Dolandırıcı Biziz IPTV (Üyelik Hackleme)

UtopianMind

Öğrenci
4 Ocak 2015
3
0
1
Bir süredir takip ettipim ve gördüğüm kadarıyla ve bu yazıyıda provaka edeceklerini düşündüğüm şekilde benzer işlemler uyapacağını düşündüğüm Biziz IPTV den uzak durmanızı kesinlikle ve kesinlikle size söylüyorum.

Vakıf olduğum bir kaç aydır; Biziz denen illegal yayın satış yapan kişiler kendi reklamlarını yapıp insanları dolandırmak amaçlı forumlardaki üyelerin hesaplarını hackleyerek eski kullanıcı gibi görünüp referans ve övgü yazılarıyla mağdur edecek insanlar çekmeye çalışıyorlar.

Burada açıkça özellikle mekan kılınan Donanım Haber forum sitesinde böyle üzücü durumları çok sık gömek mümkün olmakta. Artık donanım haberin bir güvenlik açığımı yoksa bu kişilerin sitelerine girişte zaten trojan virüsü var olduğu uyarısı geliyor ayrıca gönderdikleri üyelik linklerinde antivirüslerce fark edilmmeyen RAT virüsleri gönderdiği söylenmekte ve iddia edilmekte. Özellikle bazı siteler, x, telegram vb platformlarda çaktırmadan ücretsiz üyelikler dağıtarak insanların bilgisayarlarına ve telefonve tabletlerine sızdığı iddia edilmekte. Tabi sırf forum sitelerinde üye haclemek ile kalınmayacağı düşüncesindeyiz. Türkiyenin bilinen güveniler forumlarını bile hackleyebilecek durumlar söz konusu olmadığına göre şifreler çalınmakta olduğunu düşünüyorum.

Şifre çalınması da ancak ve ancak kullandığınız cihazlar içine sızılarak olabilir. Siz siz olun kesinlikle bu biziz iptv denen dolandırıcı iptv şahsılar ile uzaktan yakından iletişime geçip banka vb gibi şifrelerinizi çaldırarka bu tiplerin ellerine sızdırmayın.

Örnek olarak Donanım Haberde paylaşılan ekran görüntülerinden sizler ile paylaşıyorum. Eğer burada üyeliği olan sızdıkları kurbanlar var ise bu yazıya muhallif olarka çıkışları görebileceğiz gibi. Ayrıca googlede dolandırıcı iptv şeklinde arama yaparsanız daha önce aynı şekilde aynı kişilerin bu tip şeyler yaptığını görebileceksiniz.

Forumdaki arkadaşların dikkatine önemle sunuyorum. Lütfen şifrelerinizi değiştirerek güvenik önlemlerinizi alınız.

88207fb66c4f673b5b802b8d308c3331.png
 
Üst