Dolan Kartuş: Resimli Anlatım

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dolan Kartuş: En ekonomik çözüm
Yeni kartuş almaya paydos
DOLAN KARTUŞ, yazıcı sahiplerinin yardımına hızır gibi yetişiyor. Kartuş doldurtma derdi sona eriyor
20080409033239.jpg

Zamanla, orijinal kartuşlar bütçenizi sarsmaya başlar. Muadil kartuşlar da her zaman verimli olmayabilir. Bu noktada DOLAN KARTUŞ tüm yazıcı sahiplerinin yardımına hızır gibi yetişiyor.
Yazıcılar, satın alırken uygun fiyatlarına rağmen kullanım sırasında oldukça maliyetli cihazlardır. Yoğun miktarda çıkış alıyorsanız kartuş maliyetleri bir süre sonra bütçenizi zorlamaya başlayabilir.
Bu durumda muadil kartuşlar bir seçenek gibi görünebilir. Ancak bazı yeni nesil yazıcılar bunları orijinal olmadıkları için kabul etmeyeceklerdir. Bitmiş kartuşlarınızı doldurtma ise orijinal kartuşların buna çok uygun olmaması nedeniyle çok kez tekrarlanabilir bir işlem değildir.
Üstelik yeniden doldurttuğunuz kartuşlarınızın üzerindeki çipler bunu algılamadığı için yazıcı sürücüleri sürekli karşınıza kartuşun bitmiş olduğunu söyleyen uyarı mesajı çıkaracak ve yazdırma işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

DOLAN KARTUŞ setleri ile evde kendi kartuşunuzu kendiniz doldurabilirsiniz. Bu şekilde firmalara doldurma işlemi ücreti ödemeyeceğiniz gibi dışarda zaman kaybetmeden işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.​

20080409034129.jpg

20080409034145.jpg

20080409034202.jpg

kartus.jpg

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu dolan kartuşlar nerden temin edebilirim birde temin ederken dolmayan kartuşumu götürüp aynısının dolanınımı almam gerekiyor?

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sitesi : DOLAN KARTUS

Biraz once bende inceledim, Satisi sadece kendileri yapiyor anladigim kadariyla. Birde firmanin yeri mecidiyekoy deymis.

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazıcı listesindeki, yazıcılardan biriyse yazıcınız o kartuşlardan gidip kolayca temin edebilirsiniz

ben gittim yazıcının modelini ve kartuşların modelini söyledim boş kartuşları aldım
ordan onun mürekkeplerinide alıyorsunuz

60 ml mürekkepleri aldım ortalama 6 kere doldurabiliyorsunuz

benim yazıcı 4 renkti, o renkleri aldım doldurdum şu an sorunsuz kullanıyorum
fotoğrafları mürekkebim bitermi diye düşünmeden istediğim kadar çıkartıyorum

4 boş kartuş 12,5 ytl 4 adedi:50 ytl
60 ml etacolor mürekkeb tanesi 10 ytl den 40 ytl

toplam 90 ytl tutu ilk maliyeti bana bu oldu ama bundan sonra sadece mürekkeb parası vereceğim

60 ml :10 ytl
120 ml: 15 ytl
280 ml :25 ytl

Bununla alakalı birkaç site var

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dolan kartus neymiş ya ben hp nin orjinal kartuşlarını dolduruyorum :S

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Kaynak konusu için nsegemen uyarıldı kaynak gelmesse kilit gelecek ...
Bakalım ne zaman online olacak kendisi

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
dolan kartus neymiş ya ben hp nin orjinal kartuşlarını dolduruyorum :S

tamam da pek randımanlı olmuyor... iki üç dolumdan sonra bozulma olabiliyor..bir de doluluk oranını göstermiyor..bu dolan kartuşlar şeffaf olduğu için dışarıdan da görülebiliyor sanırım.
neyse fiyatı uygunsa neden olmasın uyumlu bir yazıcıyla birlikte

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Daha önce de çok ayrıntılı incelemiştim hala ayakta olduğuna göre kaliteli ve gerçekten kullanılır bir yöntem :)

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam da pek randımanlı olmuyor... iki üç dolumdan sonra bozulma olabiliyor..bir de doluluk oranını göstermiyor..bu dolan kartuşlar şeffaf olduğu için dışarıdan da görülebiliyor sanırım.
neyse fiyatı uygunsa neden olmasın uyumlu bir yazıcıyla birlikte

Bu yazıcılarda zaten yazan kafa yazıcının üzerinde kartuşlar sadece depo görevi görüyor (orjinallerde de aynısı) bu dolan kartuşların chipleri otomatik kendini resetliyor. Tabi bunda mürekkeb seviyelerini göremiyorsunuz, ne gerek var zaten mürekkeb elinizde ilave edin bitti gitti. Yazıcıdan çıkarmadan enjektörle ilave yapıyorum bazen, yani oldukça pratik. Yine dediğim gibi yazan kafa kartuş üzerinde olmadığından bozülma olasılığı çok düşük tabi adi mürekkeb kullanıp ağızları tıkarsanız tabi bozulur doğal olarak, zaten üretici firmanında vermiş olduğu mürekkeb dışında kullanıp bozarsanız kartuşları garanti devre dışı kalıyor

Ben 2 sene yazıcıyı kartuşların pahalı olması nedeniyle kullanmamıştım doğal olarak yazıcının kafası tıkanmış. Yani orjinal kartuşta olsa tıkanıklık açılmıyor zaten bu kartuşlar bire bir aynı.
siyah ve mavi çalıştı, sarı ve kırmızı tıkank çıktı. Bende yazıcı kafalarının altına peçete koydum serum hortumunun bir ucunu kartuşun takıldığı sivri yere taktım bir ucunuda enjektöre taktım yaklaşık 1 ml kartuş temizleme solüsyonunu bastım ve tıkanıklık açıldı şu an sorun yok...
Yani orjinal de alsanız bu sistemide alsanız yazıcınızın kafası tıkanık olmayacak...

Yazıcım epson cx3650

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Süpermiş bakalıyalım destekleyenlerde benim kinin ismi var mı?

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Süpermiş bakalıyalım destekleyenlerde benim kinin ismi var mı?

yazıcınızın modeli ne ?

Alttaki listeden bakabilirsiniz

Arkadaşım ben kullanıyorum çok memnunum

Bu konuyu herkezin bilmesi lazım arkadaşlar

Peter Not : Üst üste mesaj yazmak yerine önceki mesajınızı düzenleyiniz ...

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peter Not : Sakin Olalım Arkadaşlar

nsegemen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuyu açalı baya olmuştu
ben bu dolan kartuşla kaç top kağıt bitirdim bir gün bile sorun çıkarmadı hala kullanıyorum :D yaşasın dolan kartuş

yüzelerce resim basmak istiyorsanız bunun en ekonomik yolu dolan kartuş
profesyoneller veya bu işi biraz bilenler orjinal kartuşların chiplerini restleyerek yeniden dolduruyorlar tamam buda bir yöntemdir ama tıpasını çıkarıp doldurmak varken niye bantla restlemeyle uğraşmayın

ben sadece bu ürünler bilinsin bu çıkarcı printer markalarının para tuzağına insanlar düşmesin diye paylaştım iyi günler arkadaşlar

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
şu anda; bu dolan kartuş işiyle uyumlu, kaliteli, hesaplı bir yazıcı-tarayıcı önerebilecek birisi var mıdır?! hangi markayı önerirsiniz...

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
en güzeli lazer yazıcılar mürekli yazıcı aldım 2 kez ikisinide hurdacıya verdim doldurtup geliyorum ya akıtıyor ya yazmıyor canıma tak etti gittim lazer aldım yaklaşık 3-4 yıldır lazer kullanıyorum mürekkepli yazıcıdan daha ucuza çıktı alıyorum.