Doğum Günün Kutlu Olsun Technomind

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Yok yav. Doğum günümüzü hatırlayan 5-10 kişi çıkar bizim. :) 3 gün önce benimde doğum günüm vardı. :)

Ciddimisin :( Gel Senide katalım buraya beraber kutluyalım...

[MENTION=34027]finix[/MENTION] Doğum Günün Kutlu Olsun Kardeşimmmm

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Mutlu yıllar, [MENTION=138307]technomind[/MENTION].
Biraz geç kaldık kusura bakma :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Doğum gününüz kutlu olsun... [MENTION=138307]technomind[/MENTION] [MENTION=34027]finix[/MENTION] :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Ben Dünyaya Geldiğimde Neler olmuş :)

------------------------------------------------------------------

25 Kasım 2011
11:51 itibarı ile

25 Kasım 1983
Bir Cuma günü dünyaya geldin
Sen doğalı 340 ay geçti
Sen doğalı 1.461 hafta geçti
Sen doğalı 10.227 gün geçti
Sen doğalı 245.459 saat geçti
Sen doğalı 14.727.591 dakika geçti

Sen doğalı 883.655.586 saniye geçti

Bugün doğumgünün. Mutlu Yıllar

Şu anda 28 yaşındasın
Bir sonraki doğum gününe 366 gün var
Bir sonraki yeni yıla 36 gün var
Hicri takvime göre doğum tarihin 20 Safer 1404
Tahmini ana rahmine düşme tarihin 18 Şubat 1983

Şuan için Dünyadaki insan nüfusu : 7.314.152.653

Ortalama Türk erkeği ömrüne 38 yıl uzaktasın
Ortalama gelişmiş ülkelerdeki erkek ömrüne 44 yıl uzaktasın
Ortalama Türk kadını ömrüne 43 yıl uzaktasın
Ortalama gelişmiş ülkelerdeki kadın ömrüne 51 yıl uzaktasın
Allah uzun ömürler versin

Senin yaşına eşit bir ördek 8 yaşında
Senin yaşına eşit bir keçi 5 yaşında
Senin yaşına eşit bir kedi 14 yaşında
Senin yaşına eşit bir at 16 yaşında
Senin yaşına eşit bir balina 144 yaşında

Yay burcundansın
Burç taşın Sarı Yakut,Sitrin
Precious_Fine_Topaz.jpg
sitrin.gif

Burç Uyumları
Koç, Aslan, Yay burçlarıyla uyumun çok iyi.
Oğlak, Kova, Terazi, Akrep burçlarıyla uyumun iyi.
Boğa, Yengeç burçlarıyla uyumun orta.
Balık, İkizler, Başak burçlarıyla uyumun kötü.
Burcuna göre çiçeğin Zambak
Zambak güzel şekli ve hoş kokusu ile yayı büyüler. İlk tercihi beyaz kral zambağı olsa da kırmızı ateş zambağı alaca renkli Türk zambağı ona mutluluk verir.
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: bbs, colspan: 5"]Yay burcunun ünlüleri;[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 20%"]Azra Akın[/TD]
[TD="width: 20%"]
ibrahimkutluay.jpg
azraakin.jpg
edizhun.jpg
[/TD]
[TD="width: 20%"]Woody Allen[/TD]
[TD="width: 20%"]
hulyakocyigit.jpg
sertaberener.jpg
woodyallen.jpg
[/TD]
[TD="width: 20%"]Ludwig van Beethoven[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Walt Disney[/TD]
[TD]Mark Twain[/TD]
[TD]Kirk Douglas[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Frank Sinatra[/TD]
[TD]Jane Fonda[/TD]
[TD]Mehmet AIi Birand[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeki Müren[/TD]
[TD]Winston Churchill[/TD]
[TD]Gustave Flaubert[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Edith Piaf[/TD]
[TD]Merve İldeniz[/TD]
[TD]Tülin Şahin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hülya Koçyiğit[/TD]
[TD]Fatma Girik[/TD]
[TD]Gülşen Bubikoğlu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ediz Hun[/TD]
[TD]Güzide Kasacı[/TD]
[TD]Sertab Erener[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Onno Tunç[/TD]
[TD]İbrahim Kutluay[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Yay burcuna uygun meslekler;
Bankacılık, komisyonculuk, menajerlik, müdürlük, yöneticilik, politika, yargıçlık, avukatlık, hukuk müşavirliği, memurluk, devlet adamlığı, hocalık, sanatkarlık, araştırıcılık
Yay burcunun gök cismi: Jüpiter: Neşe, Zenginlik temsilcisi
Burçlar ve Elementler
Elementin : Ateş

Ateş burçları çok canlı ve güçlüdürler. Son derece yaratıcı, hevesli ve enerjik olurlar. Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "herşeyi yapabilirim" iddiaları ile ilham verici ve etkileyicidirler.
Ateş burçları son derece cesaretli, girişken oldukları için canlılığı ve hayat gücünü yönetirler. Kuvvetli egoları ile ilgi merkezi olurlar. Özgürlüklerine ve bireyselliklerine çok düşkündürler ve baskıya dayanamazlar.
Yay burcu ise ateş enerjisini uluslararası, eğitim, araştırma, seyahat ve akademisyenliğe yöneltir. Tarihsel bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve bu yüzden de biraz filozoftur.
Kader Sayısı 3 (Seçici)
Orgutlenme yetenegi ve yoneticilik sizde toplaniyor.Becerikli bir insansiniz bu ozelliginiz sayesinde basari ve mutluluk dolu bir yasam sizi bekliyor.Insanin dogasini ve zaaflarini iyi bildiginiz icin insanligi duzeltmek amacina yonelik meslekler seciyorsunuz.Aslinda cok bagislayici ve halden anlayici bir insansiniz. Otorite en onemli silahiniz. Yonetici olarak girdiginiz her yerde bu silahi kullaniyorsunuz. Ne kadar buyuk bir toplulukla calisirsaniz basariniz ve kazancinizda o derece buyuk olacaktir.Endustri, sirket ve orgutlerde yonetici yeteneklerinizi en iyi sekilde kullanabilirsiniz.Cokcesur bir insansiniz. Amaclariniz ve yapmaniz gerekenleri cok iyi biliyorsunuz.Amaciniz herkesin hareket ozgurlugunden faydalanmasini saglamak. Ama bu da size gore belli bir disiplin icinde olmali.Kendi ozgurlugunuz icin baskalarini incitmekten hoslanmiyorsunuz. Dogal olarak baskalarinin da bunu size yapmasina izin vermiyorsunuz.
Dogum gününüze göre hangi hayvansın? (Kedi)
Utangaç ve sevimlisiniz.
Tanımadığınız insanlarla konuşmayı sevmez ama arkadaşlarınızla herşeyi paylaşabilirsiniz.
Arkadaş seciminde oldukca dikkatlisiniz.
Sevilen birisiniz.
Burcunuza göre tatil seçeneğin;
Yay burcunun seyahat etmeye karşı müthiş bir tutkusu vardır. Ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Alaska'dan Kenya'ya tüm uzak ülkelere gitmek ister. Zıt burcu İkizler gibi kafaca zorlanmaya ve yeniliğe ihtiyacı vardır. Yolculuğa çıkmadan çok önce gideceği yerin kültürü ve tarihi hakkında bilgi toplar. Lisan konusunda oldukça yeteneklidir ve gideceği ülkenin insanları ile hiç olmazsa biraz sohbet edebilecek kadar o ülkenin dilini öğrenmek ister.
Atletik Yay burcu, tatil programını bol fiziksel aktivitelerle doldurmalıdır. Bol aktiviteli, spor faaliyetleri olan tatil köyleri Yay insanı için idealdir. Doğada yürüyüşler, tenis oynamak, yüzmek, koşmak, at binmek ve spor salonunda aerobik dersleri ile çok mutlu olacaktır.
Burcunuza göre şarkı;Ve yaptın yapacağını gene aldattın ehh afferim seni kutluyorum sayın yay!.. Ama bak Rafet el roman sana ışık olsunda koş bi "Beni affedermisin" de...
Doğum günlerinde dünyadaki hit şarkıları öğrenmek istiyorsan tıkla Burcunuza göre internet alışkanlıkların; Yay burcu kıskançlığı ile tanılan gevşekliği ile terkedilen bir burçtur. Sohbet odalarından çıkmazlar. Yay burcu erkeğinin zaafları "su_perisi,izmirli_güzel_kız20, " bu nicklere aşırı zaafları olduğu gibi sanal alemin don juanı olarak bilinir.
Burcunuza göre giyim tercihlerin; Dikkat çekmek ve beğenilmek isterler. Moda konusunda her zaman önde olmayı tercih ederler. Kırmızı ve yeşil gibi tüm renkleri giysilerinde taşımak isterler. Kıyafetleriyle adeta şov yaparlar. Ellerine geçen parayı kıyafete yatırmaktan asla çekinmezler.

Korkuların Bilgi bulamama, duygu ve düşüncelerini aktaracak kişi bulamama korkusu

Sen doğduğunda cumhurbaşkanımız Kenan Evren idi.
Sen doğduğunda başbakanımız Bülent Ulusu idi

Doğduğunuz yıl asgari ücret: 16.200 TL
Sen doğduğun gün Amerikan Doları 265,00 TL idi
Sen doğduğun gün Alman Markı 97,92 TL idi
Sen doğduğunda 200 gr ekmek 11 Lira 11 Kuruş du

Doğduğun günün Hürriyet Gazetesi, Time Dergisi, Rolling Stone ilk sayfası :

j8cov1101831121.jpg
m3rs409.jpg

1982-1983 sezonunun şampiyon takımı Fenerbahçe, gol kralı Selçuk Yula (Fenerbahçe) 19 gol (İşte Kader )
1983-1984 sezonunun şampiyon takımı Trabzonspor, gol kralı Tarık Hocic (Galatasaray) 16 gol

Sen doğduğun gün gökyüzünde ay tam olarak böyle görünüyordu,
i.php

new.jpg

Yeni Ay
waxing_crescent.jpg

Hilal
first_quarter.jpg

İlk Dördün
waxing_gibbous.jpg

Şişkin Ay
full.jpg

Dolunay
waning_gibbous.jpg

Şişkin Ay
last_quarter.jpg

Son Dördün
waning_crescent.jpg

Hilal

Senin doğduğun tarihte bunlar oldu

• 1893 - Orhun Kitabeleri, Kopenhag Üniversitesi Genel Dilbilimi profesörü ve Danimarka Kraliyet İlimler Akademisi üyesi Wilhelm Ludwig Thomsen tarafından okundu. Thomsen, Orhun alfabesini çözdüğünü, 15 Aralık 1893'te Danimarka Kraliyet İlimler Akademisinde sunduğu bildiriyle bilim dünyasına açıkladı.
  • 1922 - Edirne'nin kurtuluu.
  • 1924 - Kazım Özalp Paa, TBMM Bakanlığına seçildi
  • 1925 - apka giyilmesi konusundaki kanun, TBMM'de kabul edildi. Kanun, 28 Kasım'da yürürlüğe girdi. Kanun kabul edilirken, Rize'de apka ve diğer inkılaplara karı gösteriler yapıldı. Göstericilerden 8'i idama mahkûm edildi.
  • 1934 - Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paa'ya "İnönü" soyadını verdi.
  • 1936 - Almanya ve Japonya, Avrupa kültürünü ve dünya barıını Bolevik tehditten korumak amacıyla bir anlama imzaladılar.
  • 1943 - Sir Winston Churchill, Franklin D. Roosevelt ve Çan Kay ek Kahire'de bir araya geldiler; Japonlar teslim olana kadar savaa devam kararı alındı.
  • 1948 - Öğrenci velilerinin talebiyle, ilkokullara isteğe bağlı din dersi kondu.
  • 1955 - Bir yıl önce büyük bir yangınla hasar gören Kapalıçarı yeniden açıldı
  • 1958 - Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği Yunus Emre Oratoryosu, BM'nin yeni çalıma dönemi dolayısıyla New York'ta seslendirildi. Orkestra ve koroyu ef Leopold Stokowski yönetti.
  • 1967 - ABD Bakanı Johnson'un Kıbrıs Özel Temsilcisi Cyrus Vance, Atina'nın önerilerini Ankara'ya getirdi. NATO Genel Sekreteri Brosio da arabuluculuk için Ankara'ya geldi. BM Güvenlik Konseyi, savatan kaçınılması çağrısı yaptı.
  • 1968 - İstanbul'da Dr. Siyami Ersek ve ekibi, trafik kazasında ölen bir memurun kalbini bir içiye taktı; hasta 39 saat yaayabildi.
  • 1969 - Beatles müzik grubundan John Lennon İngiltere'nin Biafra'ya müdahalesi ile Amerika'nın Vietnam politikasına verdiği desteği protesto amacıyla, İngiltere Kraliçesinin verdiği unvanı reddetti.
  • 1973 - Yunanistan'da askeri darbe.
  • 1973 - Yunanistan'daki ayaklanmalar sonunda Babakan Georgios Papadopulos, cunta tarafından devrildi.
  • 1979 - Abdi İpekçi'nin katlinden sanık Mehmet Ali Ağca, Kartal-Maltepe Askeri Ceza ve Tutukevi'nden kaçtı.
  • 1998 - 55. Hükümet, gensoru ile düürüldü. Devlet Bakanı Güne Taner'in bakanlık görevi sona erdi. Babakan Mesut Yılmaz, istifasını Cumhurbakanı Süleyman Demirel'e sundu.
  • 1999 - Yargıtay 9. Ceza Dairesi, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında verilen ölüm cezasını onadı.
  • 2000 - Azerbaycan'ın bakenti Bakü'de Richter ölçeğine göre 7 iddetinde deprem meydana geldi.26 kii hayatını kaybetti.Bakınız;2000 Bakü Depremi
  • 2001 - Türkiye'nin ilk ve tek Yahudi müzesi olan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi açıldı.
  • 2002 - Uzay mekiği Endeavor uluslararası uzay istasyonuna kenetlenerek bir Amerikalı ve iki Rus astronotu bıraktı.
  • 2009 - İstanbul Barosu Bakanlığının Danıtay'a yaptığı katsayı itirazı kabul edildi.
  • 2009 - Beikta, Manchester United takımını deplasmanda 1-0 yendi.
Doğumlar
  • 1738 - Thomas Abbt, Alman yazar (ö. 1766)
  • 1889 - Reat Nuri Güntekin, Türk yazar (ö. 1956)
  • 1905 - Samiha Ayverdi, Türk, mütefekkir ve mutasavvıf yazar. (ö. 22 Mart 1993, İstanbul)
  • 1915 - Augusto Pinochet, ilili diktatör generel (ö. 2006)
  • 1917 - Alparslan Türke, Türk siyaset adamı (ö. 1997)
  • 1966 - Billy Burke, ABD'li sinema ve televizyon oyuncusu
  • 1977 - Memet Ali Alabora, sinema ve tiyatro oyuncusu.
  • 1980 - Aaron Mokoena, Güney Afrikalı futbolcu. Portsmouth'ta forma giymektedir.
  • 1981 - Xabi Alonso, İspanyol futbolcu
Ölümler
  • 734 - Bilge Kağan, Türk hükümdarı, II. Göktürk Devleti'nin II. kağanı (d. 683 (684?))
  • 1560 - Andrea Doria, Cenevizli amiral (d. 1466)
  • 1912 - Ahmet Mithat Efendi, gazeteci, yazar (d. 1844)
  • 1922 - Sütçü İmam Kurtulu Savaı kahramanı (d. 1871)
  • 1945 - Lemi Atlı Türk bestekâr, (d. 1896)
  • 1946 - Henry Morgenthau ABD'li siyasetçi (d. 1856)
  • 1967 - Ossip Zadkine, Rus heykeltra ve ressam (d. 1890)
  • 1968 - Upton Sinclair, Pulitzer ödüllü ABD'li yazar (d. 1878)
  • 1973 - Laurence Harvey, Litvanya doğumlu İngiliz aktör (d. 1928)
  • 1974 - U Thant, BM Genel Sekreteri, Birmanyalı eğitimci ve diplomat (d. 1909)
  • 2000 - Önder Açıkalın, Türk oyuncu. (d. 1950)
  • 2002 - Karel Reisz, Çek asıllı İngiliz film yönetmeni (d. 1926)
  • 2005 - George Best, K. İrlandalı futbolcu (d. 1946)
Özel Günler

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
tekrar doğum günün kutlu olsun [MENTION=138307]technomind[/MENTION].... nice yıllar hep gül... mükemmel yaşa...
ben her doğum günü çocuğuna sorarım: saatlerimiz 25 Kasımı gösterdiğinde ilk kim kutladı doğum gününü??
size de soruyim :D:D:D

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
ilk kim kutladı, gerçekten çok şaşırtıcı birşey oldu, aklım hayalim almıyor :) bir arkadaşım vardı gerçekten çok sevecen bir insan.. dedi bana ben yatıyorum falan bende üzüldüm beni unuttu sandım, saatler ilerledikçe, mesaj atmayınca hakkaten dedim uyudu...

sonrasında saatlerimiz 00:00 oldugunda pat diye bir mesaj ... Ben ise şoklardaydım... Çok Mutlu etti beni ALLAH 'ta onu hep Mutlu etsin İnşallah ...

şaşırdım yaniii çok şaşırdım hemde

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Doğum günün kutlu olsun :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Yaşlanıyorsun sende benim gibi 30a bişey kalmadı :D Geçmiş olsun diyeyim :D