Doğudaki bir okulumuzdan yardım çağrısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xferhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xferhat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçenlerde epostama gelen yardım kampanyasını sizinle paylaşmak istiyorum.öğrenci olduğum için benim elimden gelen sadece daha fazla kişiye ulaştırmak :$

metin şöyleydi; >>
*********************************************************************************************

Sevgili Kardelen Destekçisi,

Hatırlarsanız birkaç ay önce televizyonlarda ve radyolarda günlerce bir gsm operatörünün sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitime yaptığı ve kız öğrencilerin okuması için desteklediği kampanyanın, desteklenen öğrencinin öğretmen olmasıyla ilgili reklamlarını yani haklı gururlarını izledik (bilgi 1, 2 ). Kampanya olumlu sonuçlar vermiş, birçok öğrenci eğitimsizlikten kurtarılmış ve ülkemize yararlı bir birey olmaları sağlanmıştır. Böyle kutsal bir amaca hizmet ettikleri için ne kadar övünseler azdır.Şimdi sıra sizde...Sizde ülkemizde yeni kardelenlere ışık olabilirsiniz.

Sizi rahatsız etmemizin amacı okulumuz konusunda.Okulumuzun eğitim öğretime devam edebilmesi ve yavrularımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi için desteğinize ihtiyaç duymaktayız.Bildiğiniz üzere buradaki okulların birçoğunda olduğu gibi bizim okulumuzda da yoksulluk sorunumuz fazlasıyla mevcut.Eksiklerimizi tamamlamak ve okulumuzu başarılı bir eğitim-öğretim ortamına çevirmek için bir kampanya başlattık.

Öncelikli ihtiyaçlarımız

1.Kapı ve pencerelerin yenilenmesi.

Okulumuzun açıldığı 1989 yılından itibaren hiçbir şekilde yenileme yapılmayan doğramadan yapılma kapı ve pencereler artık çürümeye yüz tutmuş, ısı yalıtımı sıfır olmuş, kışları tüm soğukları, yazları sıcakları ve tozları geçiren bir duruma gelmiştir.Acilen kapı ve pencerelerimizin plastik (pvc) yapılması gerekmektedir.

2.Kırtasiye yardımı

55 mevcutlu öğrencilerimizin maddi durumları çok kötü oldukları için kırtasiye gereçleri çok azdır.Özellikle kurşun kalem ve boya takımlarına çok ihtiyaçları vardır.

3.Giyecek yardımı

Öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duydukları ayakkabıdır.Önlük konusunda sıkıntıları yoktur ama okul dışında giyecekleri günlük kıyafetleri ve mont ihtiaçları çok fazladır.

4.Kütüphane ve kitap ihtiyacı

Sınıfımızın kitaplıkları artık kullanılamaz durumda olduğu için yeni kitap dolaplarına ihtiyaç duymaktayız.Ayrıca okulumuzda kullanılmayan 5 m²'lik odayı kütüphane yapmayı planlıyoruz.Kütüphanemiz için dolap, raf malzemelerine ve en önemlisi de kitaplara ihtiyacımız vardır.İlköğretim 1. kademe (1,2,3,4 ve 5. sınıflar) için hikaye, masal ve roman kitapları bizim için bulunmaz bir hazine olacaktır.

5.Çevre duvarı

Çevre duvarımızın olmamasından dolayı hiçbir şekilde çevre düzenlemesi yapamamakta olup, ağaç ve çiçek dikememekteyiz.Okul zamanları küçük baş ve büyük baş hayvanlar okul arazimizden geçip hem okulumuzu kirletmekte hemde öğrencilerin dikkatini dağıtmaktadırlar.

6.Bilgisayar ve projeksiyon

Okulumuz derslerde kullanılmak için 1 adet bilgisayar ve 1 adet projeksiyon cihazına ihtiyaç duymaktadır.

Diğer ihtiyaçlarımız

7.Tören alanı

Okulumuzdaki tören alanının taşlarla kaplı olması, çevre düzeninin sağlanamamasından dolayı taşların beton dökülerek kapatılması ve sağlıklı törenler ve okul önüne ihtiyaç duymaktayız.

8.Jenaratör ve regülatör

Köyümüzdeki elektrik şebekesinin sağlıklı çalışmamasından dolayı kesintiler için jenaratöre, elektrik olduğunda voltaj dalgalanmalarından zarar görmemek için de regülatör en büyük yardımcımız olacaktır.

Okulumuzun Diyarbakır ilinin Dicle ilçesinin Gündüz Mezrasındadır.Tek derslikli okulumuzda 2 öğretmen eğitim vermekte ve 55 öğrencimiz eğitim görmektedirler. Okulumuzu yakından tanımak için web sitemizi inceleyebilirsiniz. http://gunduz.meb.k12.tr

Kampanyamız için eğitime gönül vermiş kişilerin yardımını beklemekteyiz.Sonuç itibariyle şu an bize yapacağınız küçücük bir yardım ileride çocuklarımızın geleceği konusunda büyük bir adım olacak.Eğer bizi bu konuda desteklerseniz çocuklarımızda bende çok mutlu olacağız.Doğudaki koşulları biliyorsunuzdur.En büyük sorunları eğitimsizlikten ve cahillikten kaynaklanmaktadır.Eğitime yapacağınız her bir yardım, ülkemizdeki problemler ve sorunları ortadan kaldıracaktır.

Eğer kurum veya işletme iseniz yapacağınız yardımlar sayesinde Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Eğitime %100 Destek" kampanyasından yararlanabilirsiniz.

İlköğretim Okulumuzun bu zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda yardımlarınızı bekliyoruz, biz kimseden büyük miktarda yardım beklemiyoruz, maddi durumları müsait olanlardan, imkanlarını fazla zorlamadan küçük yardımlar yaparak bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz, inanıyoruz ki damlaya damlaya göl olacaktır ve bu göl okulumuzun zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli olacaktır. Okul Aile Birliği olarak tek düşüncemiz Okulumuzdaki eğitim seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır, bu nedenle kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz. Tek istediğimiz 55 çocuğumuz için hayırseverleri bilgilendirmeniz. Türkiyemizin sonsuza taşınması ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal in işaret ettiği Müreffeh ve Aydınlık bir Türkiye için el sıkışıp bu yavrularımıza sunabileceğimiz mutlu yarınlar için atmış olduğunuz bu kutsal adım için tekrar tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.

Gündüz Mezrası İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği

Yönetim Kurulu Başkanı

Nusret KAYA

Not : Lütfen bu çağrıya kulak verin.. Eğer elinizden hiçbirşey gelmezse bu epostayı sevdiklerinize, akrabalarınıza ve yardım edebileceğini düşündüğünüz kişilere ilet (yönlendir, forward) yöntemi ile ulaştırırsanız minnettar kalırız.Ayrıca okulumuza yardımda bulunan eğitim gönüllülerinin isimlerini sitemizde yayınlayacağız.

Okulumuza yardım etmek isteyen eğitim gönüllüleri sorular ve istekler için okul müdürümüze gunduzmezrasi@gmail.com veya 554798@meb.k12.tr e-posta adresinden, 0535 230 8553 telefon numarasından ulaşabilirler.

...BU EPOSTAMIZI TAM OLARAK OKUYAMIYORSANIZ BU ADRESTENDE OKUAYABİLİRSİNİZ...

http://okulweb.meb.gov.tr/21/06/554798/eposta