Doğalgaz faturaları ve indirim

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bazı arkadaşlara dopğalgaz faturası gelmiş ve indirim bulunmuyormuş..
1 şubattan itibare geçerli deniyordu..
acaba başka faturası kesilenler varmı ?
normal olarak faturanın indirimli şekilde kesilmesi gerekmiyormu?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
indirim 1 şubatta başladı yani 1 şubattan sonraki kullanımlar indirimli

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
İndirimde indirim olsa..:D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İndirimde indirim olsa..:D

aaaa ne ayıp %17 azmı onu bulamayanlarda var şuan evindeki ocakta tüp kullananların sadece tüpe verdiği para doğalgaz kullananların
ocak + sıcak su + kışlık yakıtından daha fazla kömürüde katarsan tabloya bak üstüne birde isi pisi yorgunluğu şükret şükret

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
aaaa ne ayıp %17 azmı onu bulamayanlarda var şuan evindeki ocakta tüp kullananların sadece tüpe verdiği para doğalgaz kullananların
ocak + sıcak su + kışlık yakıtından daha fazla kömürüde katarsan tabloya bak üstüne birde isi pisi yorgunluğu şükret şükret

Soğuklar bitti indirim geldi aman ne güzel!!

Koyun gibi görmesinler insanları, önce % 82 zam yapıp ardına "yalancı" indirimle kendilerini kandırırlar...O indirimi yapan anasını da alsın gitsin..!!

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Soğuklar bitti indirim geldi aman ne güzel!!

Koyun gibi görmesinler insanları, önce % 82 zam yapıp ardına "yalancı" indirimle kendilerini kandırırlar...O indirimi yapan anasını da alsın gitsin..!!

Şuan milletvekili olan eski Anavatan parti başkanına söyle bence o lafları o daha çok hak ediyor eleştiriyorsan bence hakkıyla eleştir

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
çok yararlı bir indirim oldu, istanbul bugün 16 dereceydi, bence biraz daha ısınmasını beklemeliydiler, soğuk hava dalgası falan gelir, millet ucuza doğalgaz kullanmak zorunda kalır.Artık siyasi bir lafda edemiyorum, insanlar kazık benim partimin kazı olduğundan bi problem yok diyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Artık aylık 450 lira yerine 430 gelir herhalde..:D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Biraz gerçekci olalım maksat muhalefet olsun yapıyorsun amacın mesaj sayını arttırmak galiba
450 nin %17 si 20TL etmez bizde apartman dairesinde oturuyoruz bizimkide 24 saat yanıyor

Ben zaten 20 tl eder diye bişey demedim artık faturada görecez onu. . .:)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
valla ailemin yaşadığı apartmanda 4 daire var ortak kombi gelen fatura 1775 TL :(
kendi evime gelen 270 TL :(
indirim geldi diye kimse hizmet yaptılar demesin..
%80 bindirimden sonra %17 indirsen aradaki farkı ilkokul çocuğu bile görür..
bide boy boy reklamlar dönerdi temiz , ucuz enerji diye ..
burda temiz kalan tek yer cepler :mrgreen:

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu yazıları ben yazmadım herhalde
sen yapılan indirimi küçümsedin alay ettin sakın ha bana hükümeti savunuyor felan deme! savunmuyorum ama haddinden fazlada kötülemenin kasıtlı olduğunu düşünüyorum

Ya bırakın bu ayakları...Senin %82 zamma karşı çıkacağına gelmişsin bize şu fiyatın indirimi şu kadar olur diye hesap yapıyorsun. komik olmayın arkadaşlar...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
sen yapılan indirimi küçümsedin alay ettin sakın ha bana hükümeti savunuyor felan deme! savunmuyorum ama haddinden fazlada kötülemenin kasıtlı olduğunu düşünüyorum

Bu konu sıktı artık ya evet..

Evet haklısın alay ediyorum küçümsüyorum indireme bak hızaya gel diyorum bu bir oy amaçlı indirimdir diyorum mart'tan sonra dayarlar zamı diyorum diyorumda diyorum anlaya......;)

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Doğal gaza zam yapılırken zammı botaş genel müdürü tv ye çıkıp kendine göre mantıklı ama vatandaşın hiç anlamadığı bazı formüllerle açıklamıştı
Fakat ne gariptir ki indirim yapılırkende sevgili başbakanımız çıkıp açıkladı
Yani zammı botaş yaptı indirimide sevgili halkına başbakan mı yaptı?
Bunlar ucuz numaralar bence

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ya bırakın bu ayakları...Senin %82 zamma karşı çıkacağına gelmişsin bize şu fiyatın indirimi şu kadar olur diye hesap yapıyorsun. komik olmayın arkadaşlar...

benim yaşım 35 daha bu güne kadar çıkıpta geri inen bir şey görmemiştim siz çok gördünüz galiba kusura bakmayın ben köyden yarın geldim

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
dedim bile :D

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Şahsi düşüncem,
Zam yapanlar utansın diyoruzda arkadaşlar bu zamların keyfi yapılmadığını düşünüyorum yani bir sabah kalkıp vekiller bugün mecliste ne yapsak ne yapsak diye düşünüp hah bugün doğalgaza zaman yapalım diye karar almadıklarını görebiliyorum, sizler yada bizler bu eleştirileri yapanlar olarak orada o konumlarda bizler olsak biz zam yapmayız demeyle oluyormu bu işler, bunun için belirli kıstaslar yokmudur, ekonomi ve siyasi dengeler ile birlikte.

Biraz daha objektif bakarsak olaya hatırlıyorum diğer yönetimlerde her sabah zamlarla uyanıyorduk biz, onlarıda unutmadım,

Ayrıca koca bir yıl boyunca zam yapılmadığı zaman hiç kimse teşekkür etmiyordu çok ilginç insanlar olduğumuzu düşünüyorum.

Yine ayrıca doğalgazı yaygınlaştıranda bu hükümettir, daha önce soba vardı, kömür ayrı odun ayrı bir masraftı, ayrıca sıcak su için ise kimisi ayrı bir büyük tüple kimiside elektirikle çalıştırıyordu, ocak içinse yine ayrı tüp, şimdi bunların hesabı yapıldığında ortaya çıkan hesap ile doğalgaz hesabı yine hesaplı olduğunuda görüyorum.

Ayrıca %80 zam geldiğinde dünyada amerika krizi başlamıştı bir çok ülkede büyük şirketler iflas etmişti, rusya ile doğal gaz sıkıntısı başlamıştı, bu ortamın içerisinde biz ise en az etkilenen ülke olduk ve sadece doğalgaza %80 zam ile sıyırmışsak bunu hakaret boyutlarına varacak şekilde eleştirmek yerine yiğidi öldür hakkını ver mantalitesiyle adaletli biçimde düşüncelerimizi dile getirirsek daha doğru olmazmı?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Doğalgaz bu ülkede çıkan bir yakıt değil...
fiyatı da petrol fiyatları belirliyor...
zam yaparken dediler petrol fiyatları indiği zaman iki ay sonra doğal gaz fiyatlar ıda inecektir diye...
bu arada bakın bakalım avrupa doğalgaz konusunda güllük gülistanlık mı?

sonra o yüzde 80 dediğiniz zam bir seferde yapılmadı 2008 yılı içinde yapıldı rakamlarla olayı çarpıtmayın....
şu an % 17 indirim yapıldı... ve yıl boyunca belki yapılan indirimlerin toplamı yine % 80 ları bulur...

Ve son olarak size indrim yapmaya gelmez...
siz seçim yatırımı diyeceksiniz diye indirm mi yapılmasın?
yaw şubatta indirim yapılmış kış bitti diyorsunuz...
peki seçim yatırımı olmasın diye 29 marttan sonra indirim yapsa ne diyecektiniz?
1 şubatta kış bitiyorsa 29 martta da herhalde yaz biter :D