Dns sunucusu yanıt vermiyor

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
son 1 haftadır internet durduk yere gidiyor sorun gider yaptığımda ise dns sunucusuna ulaşılamıyor diyor bir süre sonra kendi kendine düzeliyor(not:modem bende değil komşula ortak giriyorum)yardımcı olursanız sevinirim :cursing:

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dns değiştirmeme rağmen sorun düzelmedi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Alt yapınız fibere taşınmışsa dns ıp6 üzerinden çalışıyor olabilir, kontrol edin.

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
son 1 haftadır internet durduk yere gidiyor sorun gider yaptığımda ise dns sunucusuna ulaşılamıyor diyor bir süre sonra kendi kendine düzeliyor(not:modem bende değil komşula ortak giriyorum)yardımcı olursanız sevinirim :cursing:

Aynen kardeşim . 1 saatir bununla uğraşıyorum . Modem komşuda ortak kullanıyoruz . İnternet gidip geliyor kendi kendine Etki Alan adı dns ayalarına bağlanılmıyor falan diyor .

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dns ıp 6 üzerinden çalışıyorsa bunu nasıl anlayabiliriz

alpay14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadasim bu sorunu bende yasadim simdi modemin reset tusuna 10 sn bas kendisini resetlesin(ama modem arayüzü sifreni bilmelisin)ayarlarin resetlenecektir.Daha sonra kolay kurulumdan tüm ayarlarini tekrar yaparak düzelte bilirsin.
Benimde basima gelmisti ttnet ilgileniiyoruz demisti kafam göre ayarlari sifirlıyayım dedim düzeldi kopma olmuyor dene istersen.

OğuzHan09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Routeri çıkarıp direk komşudan gelen kabloyu takınca çalışıyor

router de ne sorun olabilir

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
DNS Jumper ı bi dene...

Router da belki elektriksel tıkanma olabilir bi resetlemeyi dene, yani fişini çek açma düğmesine uzun uzun bas çek varsa içindeki statik elektrik boşalsın. Dahası routerın adaptörünü prize bağlamadan router a tak birde öyle aç kapa yap sonra prize bağla.. [MENTION=269931]OğuzHan09[/MENTION]

sadistt33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yöntem 1: Yönlendiriciyi yeniden başlatmaGüç kablosunu yönlendiriciden sökün. Yönlendiricinin tüm ışıkları söndükten sonra en az 10 saniye bekleyin ve güç kablosunu yeniden yönlendiriciye takın.Yöntem 2: TCP/IP ayarlarını yapılandırmaTCP/IP ayarlarını yapılandırın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:Başlat'ı ve ardından*Denetim MasasıAğ ve Internet*altında,*Ağ durumunu ve görevlerini görüntüleBağdaştırıcı ayarlarını değiştirinYerel Ağ Bağlantısı'nı sağ tıklayın ve sonra daÖzelliklerInternet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6)seçeneğini belirleyin ve ardından*ÖzelliklerOtomatik olarak IPv6 adresi al*seçeneğini belirleyin,*DNS sunucu adresini otomatik olarak al*seçeneğini belirleyin ve daha sonraTamamInternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)seçeneğini belirleyin ve ardından*ÖzelliklerOtomatik olarak bir IP adresi al*seçeneğini belirleyin,*DNS sunucu adresini otomatik olarak al*seçeneğini belirleyin ve daha sonraTamamYöntem 3: Ipconfig komut satırı aracını kullanmaIpconfig komut satırı aracını kullanın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:Başlat'ı tıklayın,*Programları ve dosyaları arakutusuna*komut istemi*yazın,*Komut İstemi'ni sağ tıklayın ve daha sonra*Yönetici olarak çalıştır*komutunu tıklayın.Komut istemine aşağıdaki komutları yazın. Her komuttan sonra Enter tuşuna basın.

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

ipconfig /release

ipconfig /renew

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teşekkür ederim anlattığınız şekilde yaptım ve problem çözüldü
elinize sağlık

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim dns yanıt vermiyor diiyo ne yapabilirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
modemin elektrik bağlantısını çıkardım, bir müddet bekledim. Tekrar taktım. Hız jet gibi oldu. Kaç gündür uğraşıyordum, denemedik yol kalmamıştı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben komut istemine komutları yazdım sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor ne yapmalıyım ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben ttneti aradım bir tane dns sunucusu verdiler ama bu severde windows birincil dns sunucusu ynıt vermiyor diyo kafayı yiyecm oyundan atıp duruyo :(:helpsmilie:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
clashbot da 503 Sunucu uygun değil hatası alıyorum bilen var mı acaba

Akcan061

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yöntem 1: Yönlendiriciyi yeniden başlatmaGüç kablosunu yönlendiriciden sökün. Yönlendiricinin tüm ışıkları söndükten sonra en az 10 saniye bekleyin ve güç kablosunu yeniden yönlendiriciye takın.Yöntem 2: TCP/IP ayarlarını yapılandırmaTCP/IP ayarlarını yapılandırın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:Başlat'ı ve ardından*Denetim MasasıAğ ve Internet*altında,*Ağ durumunu ve görevlerini görüntüleBağdaştırıcı ayarlarını değiştirinYerel Ağ Bağlantısı'nı sağ tıklayın ve sonra daÖzelliklerInternet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6)seçeneğini belirleyin ve ardından*ÖzelliklerOtomatik olarak IPv6 adresi al*seçeneğini belirleyin,*DNS sunucu adresini otomatik olarak al*seçeneğini belirleyin ve daha sonraTamamInternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)seçeneğini belirleyin ve ardından*ÖzelliklerOtomatik olarak bir IP adresi al*seçeneğini belirleyin,*DNS sunucu adresini otomatik olarak al*seçeneğini belirleyin ve daha sonraTamamYöntem 3: Ipconfig komut satırı aracını kullanmaIpconfig komut satırı aracını kullanın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:Başlat'ı tıklayın,*Programları ve dosyaları arakutusuna*komut istemi*yazın,*Komut İstemi'ni sağ tıklayın ve daha sonra*Yönetici olarak çalıştır*komutunu tıklayın.Komut istemine aşağıdaki komutları yazın. Her komuttan sonra Enter tuşuna basın.

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

ipconfig /release

ipconfig /renew
Çok teşekkür ederim. Ise yaradi.