Dll Dosyalarını Sonlandırmak..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşlar bu aralar windows 7 tema işine sardım. Şimdi sorun şöyleki düzenlediğim shell32.dll dosyasını windowsun orjinal dosyası ile değiştiremiyorum. Yetki ile ilgili birşey değil. Sistem32'nin Tüm yetkisi bana ait :D Sorun şu. Bu program kullanımda diyor. Sizden ricam acaba dll dosyasını nasıl sonlandırabiliriz.. Services diye bir uygulama vardı windowsun yanılmıyorsam ama onuda açamıyorum. Ayrıca linux cd 'si takıp yap gibi cin fikirler vermeyin öyle yaptım bir öncekini zaten ama uzun iş:clap:

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
DLL dosyalarını sonlandırmak için svchost.exe işlemini sonladırman lazım.

Amaaa onu sonlardığın an Windows kapanır. Çünkü Windowsun çalışması için çok gerekli bir uygulamadır kendileri. Görevi ise DLL dosyalarını yürütmek.

Bana göre en akıllıcası sen git yine Linux CD sini tak :)

Bu arada aklıma birşey geldi. Shell32.dll dosyasını ismini değiştirebiliyormusun :devil2:

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
DLL dosyalarını sonlandırmak için svchost.exe işlemini sonladırman lazım.

Amaaa onu sonlardığın an Windows kapanır. Çünkü Windowsun çalışması için çok gerekli bir uygulamadır kendileri. Görevi ise DLL dosyalarını yürütmek.

Bana göre en akıllıcası sen git yine Linux CD sini tak :)

Bu arada aklıma birşey geldi. Shell32.dll dosyasını ismini değiştirebiliyormusun :devil2:

Hmm olabilir. Shell32.dll.old yapıp deneyeyim.

---------- 17-08-2010 saat 00:20 eklendi ---------- önceki mesaj 16-08-2010 saat 23:46 eklenmişti ----------

Valla oldu ama eski shell32 dosyasından farkı yok :D Neyse hiç olmazsa yönetmi bulduk. İsim değiştirme işe yarıyor. Sorun çözülmüştür arkdaşlar..

Reaksiyon puanı
189
explorer.exe tutuyodur onu :) explorer.exe'yi sonlandırıp dene :)

bu arada adını değiştirince windows eskisinin kopyasını yerine geri atar :)