• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

DLL dosyalar

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar adminler lütfen yardım dll uzantılı dosyalar üzerinde nasıl değişiklik yapılabilir bildiğiniz veya tavsiye edebileceğiniz bir program varmı devlet işi bu yardımlarınızı bekliyorum

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
abi ben resource hacker denedim tam olarak olmuyor. algoritmik şekilde açıyor tam olarak dll içeriğine erişemiyorsun yinede teşekkürler RunoadeS

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
PE Explorer'ı öneririm çok başarılı

Reaksiyon puanı
189
hiçbir resurce editor dll dosyalarını düzenleyemez sadece dll içeriğindeki resurceları gösterir. dll dosyası mantık olarak exe'den farksız olduğu için derlenmiş dosyanın içeriğinde değişiklik yapamayacağın anlamına gelir.

belki bir ihtimal Reverse Engineering yaparak düzenleme şansın olabilir ama dll içeriğinin bozulması ve bir daha çalışmaması olası...

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
pe explorer şuan bakıyorum ama tam olarak buda vermiyor. ya sitemizde hiçmi crack yapan yok ayıptır sölemesi moderatörler duymasın varsa bi buraya baksın beya

Reaksiyon puanı
189
yazılım cracklemek ile ilgili bir sürü video var elimde ama genelde hepsi OllyDbg programı ile debug edilerek yapılıyor. zor iş anlayacağın...

crackleyeceğin yazılım delphide yazılmışsa Dede yazılımı işini görür...

cjcelo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dll dosyarlarını editleyemezsin kardeş sadece o tarz programlar kullanarak içeriğindeki sınıf kütüphanelerini görebilirsin.Emin olun öle süper bi program olsa heralde ben system32 klasöründen başlardım :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bazı exe ve dll dosyalarına Resource Hacker ile hükmedilebiliyor.
Mesela JetAudio.exe dosyasını yarıya kadar Türkçeleştirmiştim.

Reaksiyon puanı
189
Bazı exe ve dll dosyalarına Resource Hacker ile hükmedilebiliyor.
Mesela JetAudio.exe dosyasını yarıya kadar Türkçeleştirmiştim.

exe'ye hükmetmek dedğin bu kadarsa tamam (icon ve stringlerde değişiklik yapmak) ama genel kodsal yapısında değişiklik yapamazsın...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
exe'ye hükmetmek dedğin bu kadarsa tamam (icon ve stringlerde değişiklik yapmak) ama genel kodsal yapısında değişiklik yapamazsın...

Tabii kısmi olarak.
Sadece programın açabildiği dosyalarla ve değiştirilebilen bölümleri ile sınırlı
Bazı dosyaları da sıkıştırma türü farklı uyarısı vererek açmıyor mesela

Reaksiyon puanı
189
tabi bazı uygulamaların derleme biçimi farklı olduğu için resource editorlar açmayabiliyor (.net uygulamaları)

iş program cracklemeye geldiği zaman iş değişiyo bu sefer debuggerlar devreye giriyo ki hiç bulaşmayın deli karışık...

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yazılım cracklemek ile ilgili bir sürü video var elimde ama genelde hepsi OllyDbg programı ile debug edilerek yapılıyor. zor iş anlayacağın...

crackleyeceğin yazılım delphide yazılmışsa Dede yazılımı işini görür...

abicim bide ona bakayım teşşekürler