Dizüstü Touchpad Sorunu ve Çözümü

Nevan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format attıktan sonra veya işletim sisteminizi değiştirdikten sonra dizüstü bilgisayarınızın touchpad’i doğru çalışmayabiliyor.

Peki yaşanan sorunlar neler?

Touchpad’in sayfa kaydırma kısmı çalışmıyor. Uzun bir websayfasını imleç ile kaydırmak sorunda kalıyorsunuz.

Eğer touchpad’inizin açma/kapama düğmesi varsa bunda sorun olabiliyor, kapatsanız bile touchpad açık kalıyor.

Bu sorunları nasıl çözülür?

Sırasıyla; Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere gelin. Açılan özellikler penceresinden Donanım sekmesine seçin. Donanım sekmesinden Aygıt Yöneticisine tıklayın. Karşınıza gelen Aygıt Yöneticisi penceresinden Fare ve Diğer İşaret Aygıtları ‘ne çift tıklayın. Aşağıya doğru açılacak olan sekmede PS/2 Uyumlu Fare ‘ye sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir diyin. Yükleme penceresinde Yazılımı Otomatik Olarak Yükle (Önerilen) seçeneğine tıklayın ve ileri butonuna basın. Yapanız gerekenler bu kadar. Bilgisayar touchpad’in driver’ını arayıp bulduktan sonra sürücüyü güncelleştirecek ve sorunlar ortadan kalkmış olacak. İşlemlerin hepsini yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

(Aygıt yöneticisindeki diğer sürücüleride güncelleştirerek yaşadığınız donanımsal sorunları giderebilirsiniz.)

kynk

zerozero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam aynı sorun bende de var yalnız bizim dizüstü 1 haftalık dell n5010 İ5.. geldi geleli aşağı kaydırma yapamıyorum klavyedki tocpedi kapat tuşuda çalışmıyor.. dediklerinide yaptım ama sürücüler zaten güncel diyor şaşırdım :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evet bu sorun bende de var. sürücü güncellemeyle düzelmedi, zaten güncelmiş. ama bu takılma sorunu bana sanki manyetik alanla ilgili gibi geliyor. bir de laptopu uzun zaman kullanmayınca sorun arttı. git gide artıyor. eskimesiyle ilgili olabilir mi acaba? 4 yıllık makine benimkisi.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Tamamda söylediğiniz bu uygulama tüm modeller icin gecerlideğil ki :) her Notbook kendine göre bir TouchPad ayarı var sürü güncellemesiyle bu sadece olmuyor sevgili arkadaşım öncelikle TouchPad yazılımın bilgisayarda en son güncelleme versionun yüklü olması driver değil ! (yazılım) TouchPad ayarlarında ince kenar ayarları yapılması lazım devre dışı kalmış ayarların yapılandırılması lazım yani her Notbook kendine göre farklı işlevi olan TouchPad var .

1.senin söylediğin yöntem sadece şu zaten var olan bir güncell son version TouchPad yazılımı yüklüyse yinede sorun yaşıyorsan ozaman senin yönetemin uygulanır driver güncellemek.

2. Driver güncell ama yinde TouchPad sorun varsa ve bazı fonksiyonlar calışmıyorsa bu seferde TouchPad yazlımını kontrol edeceksin varsa en son version yazılımını yükleyeceksin.

3.Klavye ve fare PS/2 uyumlu donanım aygıtları her windows tarafından otomotikmen tanılıyor tak/calıştır mantığıyla doğal olarak TouchPad calışır ama sağlıklı calışmaz ve ya internetden her hangi bir TouchPad driver bulub indirenler driver yüklü olduğunu görüyorlar herhangi bir intel chipset sahip anakart intel destekli TouchPad driver tanır ama burda önemli olan driver doğru olmasıdır Örnek: senin TouchPad deriver version Synaptics Touchpad Driver 16.3.15.0 ise sen gider bunun yerine Synaptics Touchpad Driver 16.3.0.18 yüklersen sorunlar yaşarsın önemli olan üreticin kendi sitesinden driver bulmak yüklemek doğru olanı. bazı kullanıcı arkadaşlar ürün kendi sitesinden bulunan driverlara eski diyor yani diyorlar ki biz 2013 yılındayız ama driver sürümü 2009 yılının :) zaten doğru version ve son olan driver sürümü o dur sonra başka driver aramaya başlanıyor 2013 bulmasam 2012 olsun bari mantığı oluşuyor ve yukarsaki kırmızı ile cizdiğim hatalar ve yanlış yüklemeler oluyor

DovahKıng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardesim lütfen yardim Aglamak üzereyim sinirden benim farem basamda bazen calismiyordu bende bir adami izledim ve adamin yapti gibi aygit yoneticisine basdim 2 fare vardi birini kaldirdim ve leptobumun mausu bozuldu o mausu nasil eklicem hic bilmiyom mausumda bozuk of bu sorunlar sadece banami olur ya offff gerçekden aglicam yardim et sorun ne anlamadim :(