Dizüstü ekran kartı tavsiyesi

hacker_236

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben dizüstü bilgisayarıma ekran kartı almak istiyorum. ama karar veremedim ve dizüstünde hangi ekran kartı verimli olur tam bilemiyorum. benim bilgisayarım orta seviye bi bilgisayar özelliklleri ortalama şöyle 2gb ram 2 ghz işlemcisi var. Yazmayı unuttuğum bir şey var mı bilmiyorum yeni pc al diyeceksiniz ama öyle toplu para biriktiripde almak istemiyorum gerekirse ram değişikliği bile yapabilirim. oyun oynamak için alıyorum cod 4 ü ekran özelliklerini düşürerek oynayabiliyorum şimdilik ama daha üst seviye oyun oynayamıyorum ekran kartı yüzünden bana tavsiyede bulunur iseniz sevinirim

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
dizüstülerde ekran kartı değiştirilemez

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Değiştirilebilenleri var.
Mevcut harici ekran kartı varsa, yerine uyan, kasaya uyan, güç olarak sekteye uğratmayacak bişey denk gelirse değişir.
Aksi taktirde değişmez.
Hatta genel olarak değiştirilemez denmesi yanlışda değildir.

Masaüstü gibi 31793183712921 seçeneğiniz olmuyor, 2 tane seçeneğiniz varsa şanslı bile sayılabilirsiniz laptop konusunda.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Mevcut harici ekran kartı varsa, yerine uyan, kasaya uyan, güç olarak sekteye uğratmayacak bişey denk gelirse değişir.
Aksi taktirde değişmez.
Hatta genel olarak değiştirilemez denmesi yanlışda değildir.

Masaüstü gibi 31793183712921 seçeneğiniz olmuyor, 2 tane seçeneğiniz varsa şanslı bile sayılabilirsiniz laptop konusunda.

Tabiki masaüstü pcler gibi değil ama değişebiliyor ayrıca notbook ekran kartı değişimi ile alakalı resimli anlatım bile vardır forumda :)

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
konfigürasyon çok önemli diz üstüde bence hiç bulaşma artık pc fiyatlari çok pahali degil yani ucuzada iyi bilgisayarlar alinabiliyor + ek olarak ekran kartini degişsen bile öyle çok büyük bi beklentin olmasin yani elinde olandan en fazla %10 daha fazla performansı olani kullanabilirsin....

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Tabiki masaüstü pcler gibi değil ama değişebiliyor ayrıca notbook ekran kartı değişimi ile alakalı resimli anlatım bile vardır forumda :)

Herhangi bir bir laptop ekran kartı değiştirme videosu ile yola çık, ilk 15sn sonrasında aynen şu videodaki 5.09 daki gibi kala kalırsın
[video=youtube;0LeeBJR1Szw]http://www.youtube.com/watch?v=0LeeBJR1Szw[/video]

Her laptop kendi donanımına göre tasarlanmıştır, ona göre konfigüre edilmiştir.
Onun parçalarını teknik olarak değişsede yerine uymaz, soğutucuya uymaz, soğutucu onun ısısını kaldırabilecek kapasitede değildir zibilmilyon tane etken çıkar.

Laptop da ne yapılır?
GT525M ekran kartı vardı bozuldu mu? Yerin aynısı alınır takılır.
Belki sadece belki şansın varsa GT550M de yerine sığacak ölçülerdedir ve uyar alır takarsın.
Ancak 525 e göre tasarlanmış soğutucu yeterli olurmu? O konular meçhul.

O sebepten Acer gibi, packerd bell gibi daha çok piyasaya ucuz ürün sunan firmaların laptoplarında vida bile değiştirilmemesi düşüncesindeyim :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Herhangi bir bir laptop ekran kartı değiştirme videosu ile yola çık, ilk 15sn sonrasında aynen şu videodaki 5.09 daki gibi kala kalırsın

Her laptop kendi donanımına göre tasarlanmıştır, ona göre konfigüre edilmiştir.
Onun parçalarını teknik olarak değişsede yerine uymaz, soğutucuya uymaz, soğutucu onun ısısını kaldırabilecek kapasitede değildir zibilmilyon tane etken çıkar.

Laptop da ne yapılır?
GT525M ekran kartı vardı bozuldu mu? Yerin aynısı alınır takılır.
Belki sadece belki şansın varsa GT550M de yerine sığacak ölçülerdedir ve uyar alır takarsın.
Ancak 525 e göre tasarlanmış soğutucu yeterli olurmu? O konular meçhul.

O sebepten Acer gibi, packerd bell gibi daha çok piyasaya ucuz ürün sunan firmaların laptoplarında vida bile değiştirilmemesi düşüncesindeyim :D

Tabi bu sizin düşünceniz ama

Soru basit "Notebookta harici ekran kartı değişir mi değişmez mi ?" bunun osu busu yok uygun donanım varsa değişebilir. :)

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
genelde değişme şansı olmadığından öyle dedim,bir elin 2 parmağını geçmeyecek kadar az markada vardır değişme

grcngnc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarının marka modelini yazarsan yardımcı oluruz kardeş

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Tabi bu sizin düşünceniz ama

Soru basit "Notebookta harici ekran kartı değişir mi değişmez mi ?" bunun osu busu yok uygun donanım varsa değişebilir. :)

Benim düşüncem değil, gerçek.
X laptobunun x kartı y kartı değişti diye
a laptobunun b kartı c kartı ile değişebilir diye bir şey söz konusu değildir.

Kader kısmet diyelim, kimisi değişir, kimisi değişmez, kimi kart olur, kimi kart olmaz.
Ancak arkadaşın laptop ilk mesajımda dediğim gibi onboard ekran kartlı ise, kralı gelse yenisini takamaz :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim 2008 model casper nirvana var 256 ekran kartı var bunu 1 gb illee değişmek istiyorum mümkkünmü acaba 200 tlye kadar model önerebilrmsiniz.